۵۷۶۸۸
۵۱۳۴
۵۱۳۴

چگونه بچه را از پوشک جدا کنیم؟

نکته مهم در پاسخ به ایشان این است که این مادر اصلا برخورد درستی با فرزند خود ندارند و به هیچ عنوان نباید از تنبیه استفاده کرد.

سوال مخاطب نی‌نی‌بان: با عرض سلام و با تشکر از بابت سایت بسیار خوب شما. من پسر سه سال و یک ماهه ای دارم که مدتی هست در پی آموزش از پوشک گیری او هستم و چند بار به صورت نیمه مراحل را طی کردم که با شکست مواجه شدم چون هیچ گونه همکاری با من نمی کند. حتی یک بار هم هم من را در جریان ادرار و مدفوع خود قرار نداده با همه تلاش های من نظیر جایزه و تنبیه ها و ترساندن های فراوان. او از نظر هوشی و جسمی بیشتر و بزرگتر از هم سن های خودش هست چون با تکرار فقط دو بار شعر را تقریبا یاد می گیرد و با یک بار رفتن به آدرسی دفعه بعد تشخیص می دهد آن جا کجاست و ما فقط در مورد از پوشک گرفتن موفق نشده ایم و بعد ادرار یا خراب کاری در پوشک که ما جویا می شویم که چرا ما را در جریان نگذاشته جوابی جز این که می گوید یک دفعه آمد و خودش آمد چیزی نمی گوید و یک نکته که پسرم از یک سالگی هنگام خواب اصلا در پوشک خود خراب کاری یا ادرار نمی کند. از شما عاجزانه درخواست راهنمایی و کمک و معرفی دکتر یا درصورت نیاز روانشناس را دارم.

پاسخ محمد رضا دژکام، روانشناس:
نکته مهم در پاسخ به ایشان این است که این مادر اصلا برخورد درستی با فرزند خود ندارند و به هیچ عنوان نباید از تنبیه استفاده کرد. مشخص است که بچه ترسیده است. نکته دوم این که جایزه را زمانی به بچه می دهند که کاری را انجام داده باشد در حالی که ما می بینیم هیچ کاری انجام نشده و مادر به فرزندش جایزه می دهد. در خصوص ادرار و مدفوع کردن دو حالت وجود دارد. اگر بچه در زمان خواب این عمل را انجام می دهد، باید از نظر ارگانیکی و فیزیولوژیکی مورد بررسی قرار گیرد و باید به پزشک متخصص مراجعه کند. اما اگر در بررسی های پزشکی مشخص شد که بچه هیچ مشکل ارگانیکی ندارد در این صورت مشخص می شود که بچه با این عمل در واقع با مادرش لجبازی می کند. چون مادر این رفتارها را از خود نشان می دهد بچه هم با او مقابله به مثل می کند. از روی رفتاری که بچه از خود نشان می دهد، به خوبی پیداست که مادر رفتار تحقیر آمیزی با فرزند خود دارد و قطعا در پیش گرفتن این رویه رفتاری جواب نمی دهد.به همین علت اولین توصیه ما به این مادر این است که رویه خود را تغییر بدهند و رفتار محبت آمیزی با فرزند خود داشته باشند. در مرحله دوم به فرزندش بگوید که هر موقع جیش داشتی به من بگو و اگر داخل لباست جیش نکردی به تو جایزه می دهم. بنابراین طرز بیان بسیار مهم است. رفتار مادر با فرزندش باید ملایم باشد و بچه پس از مدتی متوجه این قضیه شده و رفتارش را تغییر خواهد داد. بنابراین در برخورد با بچه بهتر است با محبت و عاطفه رفتار کرد تا پاسخ مناسب را دریافت کرد.


محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.