نحوه غذا خوردن کودک، چگونه باید باشد؟
اجازه دهید خودش با رغبت بخواهد غذا را بخورد. معمولا در این شرایط، حتی تنوع غذایی که کودک می خورد، بیشتر هم خواهد بود تا اینکه بخواهید به زور و به اصرار غذا را در دهانش قرار دهید.
سوال مخاطب نینیبان: پسر ۳ ساله ام از وقتی یاد گرفت غذا بخورد دوست داشت با خودمان سر سفره باشد ولی خودش غذا بخورد ولی تازگی ها اصلا دوست ندارد با ما غذا بخورد ولی وقتی هم خودم بهش غذا می دهم گرسنش است و کامل غذایش را می خورد چکارش کنم دوست دارم مثل اول خودش با میل خودش غذا بخورد نه به زور.
پاسخ دکتر علی ناصح، فوقتخصص نوزادان و کودکان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:
با توجه به توضیحاتی که داده اید، به نظر می رسد این موضوع مشکل جدی ای نیست. کودکان در سنین مختلف به اقتضای رشدی که دارند، تنوع طلب می شوند و تغییراتی از نظر روانی در آنها به وجود می آید. معمولا نه شرایط قبلی پایدار است و نه وضعیتی که در حال حاضر در آن هستید، ماندگار خواهد بود. به مرور این وضعیت تغییر می کند و کودک مانند سابق در کنار خانواده غذا می خورد. به یاد داشته باشید که اصولا کودک باید گرسنه باشد، تا میل و رغبت به خوردن غذا نشان دهد و حتی به توصیه روانپزشکان و متخصصان کودک نباید با اصرار به کودک غذا بخورانید چون باعث دلزدگی او می شود. اجازه دهید خودش با رغبت بخواهد غذا را بخورد. معمولا در این شرایط، حتی تنوع غذایی که کودک می خورد، بیشتر هم خواهد بود تا اینکه بخواهید به زور و به اصرار غذا را در دهانش قرار دهید. اینکه کودکتان در تنهایی دوست دارد غذا بخورد یا در جمع خیلی فرقی نمی کند، اصل قضیه این است که اجازه بدهید در شرایطی که میل به خوردن دارد، غذایش را مصرف کند. در مجموع تمام مادران باید به این مساله توجه کنند که گنجایش معده کودک متفاوت با چیزی است که والدین انتظار و تمایل دارند. نباید کودک را با
خود قیاس کنید، یک شیرخوار یک ساله ممکن است با خوردن هفت یا هشت قاشق مرباخوری غذا سیر شود در حالی که یک کودک ۵ ساله، حجم غذایی که سیرش می کند، بیشتر است و این مقدار مصرف غذا نیز در یک فرد بالغ قطعا متفاوت است و بیشتر خواهد بود. اگر کودک تان وزن طبیعی دارد، اجازه دهید بر اساس سن خود و نیازش غذا بخورد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼