۷۴۶۳۷
۱ نظر
۸۹۴۴۳
۱ نظر
۸۹۴۴۳

خصوصیت بچه های باهوش، شش ویژگی مهم

هوش با میزان فعالیت بچه ها ارتباطی ندارد یعنی این گونه نیست که اگر بچه ای فعالیت بیشتری داشت حتما خیلی باهوش است.

اگر می خواهید فرزند باهوشی داشته باشید، یادتان باشد که تا ۳ سالگی هیچ چیزی جای رابطه عاطفی بین کودک و والدینش را نمی گیرد.
باورهای زیادی درمورد میزان هوش بچه ها وجود دارد.
همه والدین در مرحله‌ ای از رشد کودک خود تصور می‌ کنند که کودکشان باهوش است. بیشتر بچه‌ ها در زمان خاصی از لحاظ یکی دو جنبه از رشد جلوتر از سن خود می‌ افتند ولی برتری در یکی دو زمینه به این معنی نیست که کودک استعداد درخشانی دارد.
برخی افراد بسیاری از اعمال فرزندانشان را نشانی از هوش بالای آنها می دانند. به طور مثال گفته می شود بچه ای که باهوش است بازیگوش هم هست یا بچه بیش فعال خیلی باهوش است و از هوش زیاد نمی تواند یک جا آرام بگیرد. یا بچه ای که زودتر حرف می زند، زودتر راه می رود و کمتر می خوابد، حتما بچه باهوشی است، یا اگر در مدرسه دانش آموزی ریاضی اش خوب باشد گفته می شود خیلی باهوش تر از بچه ای است که ادبیاتش قوی است.
در این بین والدینی نیز هستند که دنبال بالا بردن هوش کودکشان هستند و از روش های مختلفی استفاده می کنند تا کودکشان باهوش شود. از طرف دیگر، پکیج ها و سی دی هایی در بازار وجود دارد که ادعا می کند میزان هوش بچه های خردسال و حتی یکساله را می سنجد و با تمریناتی که ارائه می دهد به بالابردن هوش بچه کمک می کند. آنچه اهمیت دارد این است که این باورها چقدر درست است و روش های ارائه شده تا چه میزان می تواند هوش بچه ها را بالا ببرد.
این نکته را هم بدانید که بچه باهوش این ویژگی ها را دارد: کلمات را درست و بجا به کار می برد. حس رهبری را نسبت به بچه های دیگر دارد. بچه ای که باهوش است زودتر حرف می زند و راه می رود. با همسن های خودش متر بازی می کند و با بچه های بزرگ تر همبازی می شود.

خصوصیت بچه های باهوش، شش ویژگی مهم
1- محیط در هوش کودک تاثیر می گذارد
هوش یک پدیده پیچیده است که حاصل تعامل محیط واژن است. افراد با میزان هوش مشخصی به دنیا می آیند و هرچه محیط در پرورش هوش آنها غنی تر باشد، عدد هوشی بالاتر می رود.منظور از محیط غنی، محیطی است که محرک های لازم برای پرورش استعداد بچه ها در آن فراهم باشد. به بیان دیگر، وسایل بازی بچه باید به گونه ای باشد که خلاقیت او را شکوفا کند. مثلا مدادرنگی یا خمیر بازی در این زمینه بسیار کمک کننده هستند.
نکته مهم تر آنکه محیط نباید به گونه ای باشد که دست زدن به همه چیز ممنوع باشد و کودک به هر چیزی که دست زد یک نه بشنود. برقراری ارتباط با بچه و داشتن عواطف مثبت، بازی با کودک و حرف زدن با او در هوش بچه بسیار موثر خواهدبود. پدیده های مختلفی در مغز کودکان خردسال فعالیت می کنند و گفته می شود در سن ۵ سالگی هوش به یک عدد ثابت می رسد.

۲- تکلم با هوش بچه ارتباط دارد
قدرت تکلم یکی از مهم ترین و دقیق ترین شاخص های مهم تکامل کودک و ارزیابی بهره هوشی کودک است. کودکان در سن 1 سالگی باید بتوانند تک کلمه بگویند و در سن 1 سال و نیم باید بتوانند جملات ساده مانند مامان بده، بابا اومد را به زبان بیاورند. جالب است بدانید درک کلام خیلی قبل تر از آنکه کودک بتواند حرف بزند اتفاق می افتد.
بعد از شاخص کلامی، شاخص حرکتی نیز اهمیت دارد یعنی بچه ها در سنین 4-3 ماهگی باید گردن بگیرند و درسن 7-5 ماهگی بنشینند و در 12 ماهگی را بروند. معمولا بچه ای که زودتر حرف می زند و دایره لغت بیشتری در ذهنش وجود دارد باهوش محسوب می شود.

3- هر کودک در یک زمینه استعداد دارد
بسیار اهمیت دارد که والدین بتوانند درست استعدادیابی و در همان زمینه به کودکشان کمک کنند تا استعدادش را شکوفا کند. ممکن است کودکی در درس ریاضی قوی نباشد ولی هوش موسیقی خوبی داشته باشد بنابراین اگر بچه ای در درس ریاضی موفق نبود به این معنی نیست که باهوش نیست، بلکه حتما در زمینه دیگری استعداد دارد که والدین باید آن را بشناسند.

۴- بیش فعالی ربطی به هوش ندارد
هوش با میزان فعالیت بچه ها ارتباطی ندارد یعنی این گونه نیست که اگر بچه ای فعالیت بیشتری داشت حتما خیلی باهوش است. اینکه گفته می شود بچه های بش فعال باهوش تر هستند نیز درست نیست.
البته بچه های بیش فعال کم هوش نیستند و ممکن است باهوش باشند، ولی درصد بچه های کم هوش نسبت به جمعیت عادی در بچه های بیش فعال بیشتر است. درواقع بیش فعالی یک نوع اختلال است و نمی توان آن را به هوش ارتباط داد.

خصوصیت بچه های باهوش، شش ویژگی مهم
5- به بسته های افزایش هوش اعتماد نکنید
والدین باید توجه داشته باشند مغز انسان پیچیده تر از آن است که بتوان به راحتی تغییراتی در آن به وجود آورد. در حال حاضر تبلیغات زیادی در مورد بالابردن هوش بچه از طریق پکیج های مختلف موجود است.
به طور مثال ادعا می کنند اگر هنگام نوزادی یا مثلا 3 ماهگی کودک را تحت آموزه های آن قرار دهیم یا ۲۰ دقیقه به آن سی دی نگاه کند عملکرد نیمکره چپ مغز فعال می شود. این پکیج ها تاکنون آثر ثابت شده علمی در مورد هوش نداشته است و نمی توان آنها را تایید یا تکذیب کرد.

۶- کلاس جای رابطه عاطفی را نمی گیرد
بسیاری از والدین رابطه عاطفی و ساده ای که برای تکامل بچه لازم است رها کرده اند و مدام دنبال کلاس های مختلف و پکیج های مختلف برای بالابردن هوش او هستند، در حالی که این کار باعث می شود بچه ها از نظر رشد عاطفی عقب بمانند.
از آنجایی که کودک در 3 سال اول زندگی رشد عاطفی می یابد هیچ چیز جای رابطه غنی عاطفی بین کودک و والدینش را نمی گیرد. حتی اگر والدین برای رشد کودک تشخیص دادند برایش مربی بگیرند و او را در کلاس های مختلف آموزشی ثبت نام، باز هم رابطه عاطفی شان نباید کم شود و باید وقت کافی با بچه ها صرف کنند.

ویژگی بچه های باهوش
- کلمات را درست و بجا به کار می برد.
- حس رهبری را نسبت به بچه های دیگر دارد.
- بچه ای که باهوش است زودتر حرف می زند و راه می رود.
- با همسن های خودش متر بازی می کند و با بچه های بزرگ تر همبازی می شود.
- بچه ها در یک سالگی باید بتوانند بین ۸ تا ۱۰ کلمه بلد باشند و بچه تیزهوش امکان دارد بتواند ۵۰ کلمه را بیان کند.
-بچه باهوش ضریب هوشی بین 115 تا 130 دارد؛ بچه تیزهوش بین 130 تا 145 و از 145 به بالا هم نخبه محسوب می شود.
تمام والدینی که دوست دارند کودکشان مانند آلبرت انیشتین باهوش شود، این مقاله را مطالعه کنند. ژن‌ها عامل مهمی در تعیین هوش کودک هستند ولی مطالعات نشان می‌دهد غذایی که کودک می‌خورد نیز تاثیر گذار است.
خصوصیت بچه های باهوش، شش ویژگی مهم
غلات
غلات یک صبحانه سالم برای حفظ انرژی کودک در طول ساعات مدرسه است که از اهمیت خاصی برخوردار است. کودکانی که صبحانه می‌خورند دارای قابلیت تمرکز بیشتر و حافظه یادگیری بیشتری هستند،علاوه برآن می‌توانند در کلاس‌های ریاضی بهتر عمل کنند.
تمام صبحانه ها یکسان نیستند .بهتر است از برخی غلات صبحانه‌ با شکر فراوان استفاده نکنیم. اگر کودک شما غلات صبحانه‌ای دوست ندارد از تخم مرغ استفاده کنید. تخم مرغ دارای "کلاین" بالا است که به ایجاد سلول‌های حافظه کمک می‍کند.
ماهی‌های چرب و امگا 3
البته این مورد ممکن است اشتها آور نباشد اما ماهی چرب مانند ماهی آزاد،تن و ساردین منبع قوی اسیدهای چرب امگا3 هستند.
- امگا۳ به طور چشمگیری به تقویت سلول‌های مغز جهت افزایش یادگیری و تمرکز کمک می‌کند تحقیقات نشان می‌دهند، روغن ماهی می تواند عامل مهمی برای تقویت ضریب هوشی باشد و به مشکلات رفتاری کودکان مانند اختلال کمبود توجه و بیش فعالی کودکان کمک کند.
آووکادو، گردو و بادام منابع مفید دیگری از امگا3 هستند. غلات کامل غلات کامل سرشار از ویتامین B هستند و به افزایش عملکرد حافظه کمک می‌کنند.نان‌های کامل بر خلاف نان سفید انرژی را به آرامی و یکنواخت در بدن آزاد و به کودکان و افراد بزرگسال کمک می‌کند تا قند خون منظمی داشته و سطح تمرکز و هشیاری بیشتری داشته باشند.
خصوصیت بچه های باهوش، شش ویژگی مهم
غذاهای سرشار از آهن
تحقیقات نشان می‌دهد، غذاهای سرشار از آهن مانند گوشت قرمز بدون چربی،میوه‌های خشک،غلات کامل و حبوبات میزان انرژی و سطح هشیاری را افزایش می دهند. کودکان تقریبا آهن را به حد کافی نمی‌خورند.کمبود آهن می تواند سطح عملکرد شناختی را تا حدی پایین آورد که منجر به ضعف در فعالیت‌های آکادمیک شود. شما می توانید کمبود آهن را با استفاده از ساندویچ کره بادام زمینی برای ناهار و استیک همبرگر بدون چربی برای شام رفع نمایید.

مهم‌ترین مطالب در این‌باره:
رشد ذهنی کودک از دوران جنینی او آغاز می‌شود. بسته به این‌که مادر در دوران بارداری چه نوع تغذیه‌ای داشته باشد در کنار عامل وراثت می‌توان به رشد ذهنی کودک امیدوار بود.
با این‌همه تغذیه کودک بعد از به دنیا آمدن هم نقش زیادی در رشد ذهنی و هوش او دارد. اگر صاحب فرزندی هستید که در سنین ابتدایی رشد قرار دارد با تنظیم یک رژیم غذایی مفید و با کیفیت می‌توانید به رشد ذهنی او کمک کنید.
۷ نمونه از بهترین غذاها برای باهوش شدن کودک را با ما بخوانید.

۱- تخم مرغ
پروتئین و مواد مغذی موجود در تخم مرغ آن را تبدیل به یکی از بهترین غذاها برای باهوش شدن کودک تبدیل کرده است.
برای این‌که اثربخشی تخم مرغ بر مغز و رشد ذهنی کودک بیشتر شود بهتر است تخم مرغ را به این ترتیب سرو کنید: تخم مرغ را با مقداری شیر، نمک و فلفل مخلوط کنید و سپس در مقدار مناسب کرد تفت دهید.
تخم مرغ آماده شده را با نان تستی که از غلات کامل تهیه شده سرو کنید.

۲- ماست یونانی
چربی یکی از مواد ضروری و مورد نیاز و از جمله بهترین غذاها برای افزایش بهره هوشی کودکان است.
ماست یونانی پرچرب که بیشتر از سایر انواع ماست پروتئین دارد یکی از بهترین غذاها برای مغز کودک است چون به سلول‌های مغز کودک کمک می‌کند تا در یک شکل مناسب و سالم برای دریافت و فرستادن اطلاعات قرار بگیرند.

۳- سبزیجات برگ سبز
سبزیجات برگ سبز مثل اسفناج و کلم کالی سرشار از ویتامین‌ها و فولات یا ویتامین B۹ هستند و تاثیر آن‌ها بر کاهش ریسک ابتلا به آلزایمر در بزرگسالی ثابت شده است.
کلم کالی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که به رشد سلول‌های جدید مغزی کمک می‌کند و به همین دلیل از جمله بهترین غذاها برای رشد مغز کودک است.

۴- ماهی
انواع ماهی به خصوص ماهی‌های چرب منبع غنی ویتامین D و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که از مغز در برابر کاهش مهارت‌های ذهنی و بیماری‌هایی مثل زوال عقل و آلزایمر پیشگیری می‌کند.
ماهی تن، ماهی ساردین و قزل‌آلا سرشار از امگا ۳ هستند.
مصرف امگا ۳ هم به باهوش شدن کودک کمک می‌کند و هم سبب می‌شود که آن‌ها در فعالیت‌های ذهنی، بازی و درس خواندن تمرکز بهتر و بیشتری داشته باشند.

خصوصیت بچه های باهوش، شش ویژگی مهم
۵- آجیل و دانه‌های روغنی
آجیل و دانه‌های روغنی مثل مغز تخمه آفتابگردان و کدو منبع غنی پروتئین، اسیدهای چرب مورد نیاز بدن، انواع ویتامین و مواد معدنی ضروری هستند.
آجیل و دانه‌های روغنی و انواع مغزها هم استرس را کاهش می‌دهند و هم سیستم عصبی کودک را سالم نگه می‌دارند.
بد نیست بدانید مغز تخمه آفتابگردان سرشار از فولات یا همان ویتامین B۹، ویتامین E و سلنیوم است.
اگر کودک شما تمایلی به خوردن این دانه‌های روغنی مفید ندارد از آن‌ها به صورت پودر روی سالاد، در پخت سوپ و پلو یا روی نان و نان شیرینی استفاده کنید.

۶- بلغور جو دوسر
بلغور جو دو‌سر سرشار از فیبر و پروتئین است و به سلامت رگ‌های مغز و قلب کمک می‌کند.
طبق نتایج تحقیقی که در این زمینه صورت گرفته بچه‌هایی که بلغور جو دو‌سر در برنامه غذایی آن‌هایی گنجانده شده بود عملکرد ذهنی و حافظه بهتری نسبت به کودکانی داشتند که جو‌دوسر نمی‌خوردند.
با جو‌ دوسر غلات صبحانه درست کنید، روی آن میوه‌های مختلف بچینید و دارچین بپاشید و مثل فرنی به کودک خود بدهید. به این ترتیب یک بمب انرژی برای مغز کودک تهیه کرده‌اید و بهترین غذای محافظ سلول‌های مغز را به او داده‌اید.

۷- سیب و آلو
اغلب کودکان به خوردن شیرینی‌ ها علاقه دارند به خصوص زمانی که احساس می‌کنند انرژی کافی برای بازی کردن ندارند. به جای شیرینی‌های صنعتی و مصنوعی به کودک سیب و انواع آلو بدهید.
می‌توانید این دو میوه را به صورت چیپس و میوه خشک شده به کودک بدهید تا مبنع غنی از آنتی‌اکسیدان و کورستین را در برنامه غذایی او گنجانده باشید.
این میوه‌ها به باهوش شدن کودک و افزایش مهارت‌های ذهنی‌اش کمک فراوانی می‌کنند.
با این‌همه یادتان باشد اغلب مواد مغذی میوه‌ها در پوست آن‌ها قرار دارند پس میوه‌ها را خوب بشورید و سعی کنید با پوست و به صورت خام برش بزنید، اشکال هیجان انگیز درست کرده و کودک را به خوردن آن‌ها ترغیب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • بدون نام
    درباره خصوصیت بچه های باهوش، شش ویژگی مهم

    مرسی

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.