۸۷۰۳۱
۲۷۲۲
۲۷۲۲

تغذیه سالم کودکان، حساسیت بعضی از بچه ها به تخم مرغ

معده کودک کوچک‌تر از معده بزرگسالان است، بنابراین او نمی‌تواند به اندازه بزرگسالان در یک وعده غذا بخورد.

سو تغذیه بخصوص اگر در ۲ سال اول زندگی باشد، علاوه بر عدم رشد و تکامل مغزی، کاهش بهره هوشی و توانمندی های ذهنی کودک را به دنبال دارد.

دکتر غلامرضا خاتمی متخصص گوارش کودکان گفت: وقتی ویتامینهای کودک تامین نشود او از نظر وزن و قد کوچک می ماند و این خطر سوتغذیه است.

وی سوء تغذیه را دو نوع دانست و گفت: اگر کودکی دچار بیماری کبد یا ناراحتی قلبی باشد هم دچار سوتغدیه می شود اما بیشترین سوتغذیه که می تواند آثار بدی روی رشد کودک بگذارد به خاطر تغذیه نامناسب است.

وی با بیان اینکه نقش مادر در تغذیه نوزادان بسیار مهم است گفت: معده کودک کوچک‌تر از معده بزرگسالان است، بنابراین او نمی‌تواند به اندازه بزرگسالان در یک وعده غذا بخورد و چون نیاز به انرژی فراوان دارد باید توسط مکملها این انرژی رسانده شود.

دکتر خاتمی تاکید کرد: کودک تا سه سالگی باید به راحتی وزن اضافه کند و اگر کودکی کم وزن باشد حتما دچار مشکلی است و باید به پزشک نشان داده شود چون احتمال سوتغذیه وجود دارد.

وی با بیان اینکه تغذیه کودک به ویژه در سنین زیر ۵ سال بسیار مهم است ادامه داد: اگر مادر اطلاعی از خواص مواد غذایی داشته باشد با یک برنامه تغذیه ای می تواند به رشد کودکش کمک کند.

وی اظهار داشت: البته برخی کودکان به طور ارثی کم وزن یا کوتاه قد هستند و این ربطی به تغذیه ندارد برای همین باید مشکل سوتغذیه کودکان توسط پزشک تشخیص داده شود.

این متخصص و استاد دانشگاه افزود: اگر کودک زیر ۵ سال به آن مبتلا شود با پروتئین غذا قابل درمان است و پزشک می تواند با مکملها کودک را درمان کند اما باید این بیماری زود تشخیص داده شود تا امکان درمان داشته باشد.

دکتر خاتمی نقش غذای سالم را در سلامت کودک موثر دانست و ادامه داد: برخی کودکان چون بدنشان کمبود مواد غذایی دارد بی اشتها هستند برای همین پزشکان مکملهایی تجویز می کنند تا این کودکان اشتها پیدا کنند.

وی تاکید کرد: عادات غذایی از کودکی شکل می گیرند. بنابراین خانواده بخصوص مادران در ایجاد رفتارهای صحیح غذایی در سال های قبل از مدرسه، نقش اساسی دارند.

وی گفت: باید کودکانی که اشتها و میلی به غذا خوردن ندارند را تشویق کرد و این کار با غذاهائی که کودک دوست دارد، آسانتر انجام می شود.

وی اظهار داشت: متاسفانه گاهی مادران به خاطر حساسیت کودکشان به برخی مواد غذایی آنها را قطع می کنند که این اصلا خوب نیست بدون تجویز پزشک غذایی به کودک داده نشود چون بدن کودک نیاز به تمام پروتئین ها است.

این متخصص با اشاره به خواص مواد غذایی افزود: مثلا اگر کودکی به تخم مرغ حساسیت دارد می توان به جای آن شیر و ماهی داد و این با نظر پزشک انجام می شود.

وی گفت:سوتغذیه خطرات و آسیبهای فراوانی دارد و سبب می شود تا کودک در سنین بالاتر هم قدرت یادگیری کمی داشته باشد.

دکتر خاتمی با بیان اینکه سوتغذیه در بزرگسالی هم عوارض خود را می گذارد ادامه داد: بسیاری از بیماری های دوران بزرگسالی مانند بیماری های قلبی و عروقی ٬ سرطان ، چربی خون و دیابت، به خاطر تغذیه نامناسب دوران کودکی است.

دکتر خاتمی در مورد بیماری های ناشی از کمبود مواد غذایی در کودکان گفت: سوتغذیه سبب کوتاه قدی و کم وزنی کودک می شود وبرای همین شما مشاهد می کند که برخی کودکان بدون اینکه در ژنتیک آنها باشد کوتاه قد هستند.

وی تاکید کرد: حتی برخی پزشکان آلزایمر را هم به خاطر کمبود ویتامینها در دوران کودکی می دانند و خوردن مکملهای ویتامینی را در زیر 3 سالگی توصیه می کنند.

وی افزود: بنابراین اگر خواهان جامعه و سالمند سالم هستیم باید از کودکی به تغذیه کودکان اهمیت بدهیم و هزینه بیشتری در بخش پیشگیری داشته باشیم تا هزینه درمان هم کاهش پیدا کند.


محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.