۸۸۳۶۵
۲۹۶۲
۲۹۶۲

بیماری کاوازاکی کودکان چیست؟

افزایش موج مبتلایان به بیماری‌هایی با علامت تب و نظایر آن این روزها برای بسیاری از خانواده‌ها نگرانی‌هایی را به همراه آورده است، نگرانی ای با نام کاوازاکی.

چندی پیش گردهمایی تحت عنوان بیماری‌های شایع تب کودکان در بیمارستان کودکان مفید با حضور مسئولین وزارت بهداشت برگزار شد و در آن آمارهای تکان دهنده‌ای از بیماری‌های عفونی و ویروسی در کودکان داده شد .

وارد اورژانس هر بیمارستانی که می‌شوید دیدن حجم بالای بیماران برای دریافت درمان اورژانسی واقعا هر فردی رو تحت تاثیر قرار می‌دهد و حالا اگه این اورژانس‌ها مختص کودکان بیمار باشد، این موضوع پررنگ‌تر می ‌ ‌شود و اورژانس بیمارستان مفید تنها یکی از اورژانسهای بیمارستانی ویژه کودکان است که به طور شبانه‌روزی این اورژانس ها مشغول خدمات رسانی به کودکانی است که هر کدام‌شان میزبان بیماری‌ای هستند و البته شاید خیلی از آنها تب بیماری‌شان انقدرها هم داغ نیست اما در این میان هستند، بیمارانی که شاید مدت‌ها با تبی طولانی و نگران کننده به این اورژانس‌ها ارجاع داده می‌شوند ، تبی که مهمترین هشدار برای بروز بیماری خفته در جسم ضعیف کودکان می‌باشد، بیماری ای که در علم پزشکی به کاوازاکی موسوم است .

طبق آخرین آمار سازمان بهداشت جهانی میزان مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال به هفت میلیون ۳۵۲ هزار و ۱۷۳ رسیده است.و از سویی دیگر بیماری کاوازاکی با نسبت ابتلای ۳۷ پسر به یک دختر به طور روزانه در جهان رو به رشد و افزایش است .

کاوازاکی ، خطری که واگیر ندارد

دکتر محمد مهدی گویا رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیردار در خصوص بیماری کاوازاکی گفت: این بیماری شایع نیست بلکه واکنش سیستم ایمنی بدن به بعضی از داروها یا عفونت‌های ویروسی می باشد، بیماری که در کنار ضایعات پوستی و مخاطی با التهاب حاد عروق خونی در زمره عوارض قلبی کودکان قرار گرفته و علی رغم داشتن چنین خطراتی واگیردار نیست و با تشخیص زودهنگام طی دو تا چهار هفته کاملا درمان می‌شود .

به گفته وی کاوازکی علتی قطعی و یا دلیل مستقلی برای بروز و حضورش در بدن کودکان ندارد و نباید سرما و تشدید آلودگی هوا را بهانه ای مناسب به منظور ظهور این بیماری مهلک تلقی نمود و همچنان علت اصلی بروز کاوازاکی در پس هاله ای از ابهام قرار دارد .

تبی که ناقوس کاوازاکی را به صدا در می آورد

مهم‌ترین و اصلی‌ترین شاخص بیماری کاوازاکی تب است. به بیان دیگر، شایع‌ترین علامت این بیماری را باید بروز تب بالای ۴۰ درجه، بدون هیچ عامل یا بیماری قبلی دانست که تا پنج روز ادامه پیدا می‌کند .

چنانچه تب کودک تا پنج روز با وجود مصرف داروهای استامینوفن و بروفن ادامه پیدا کند و با قرمزی و تورم چشم‌ها، ورم اندام‌ها، قرمزی و تورم لب و زبان، تغییرات پوستی در اندام‌ها و تورم غدد لنفاوی گردن همراه باشد، باید نسبت به بروز بیماری کاوازاکی شک کرد. از آنجا که بروز این بیماری در کودکان زیر یک سال و بالای هشت سال با علائم کامل همراه نیست، علت بروز هر نوع تب ناگهانی و طولانی را در این دسته از کودکان باید ارزیابی کرد .

والدین هنگام بروز تب در کودکانشان، بویژه تب‌هایی که با گلودرد و سرفه همراه نیست و چند روز نیز طول می‌کشد از خود درمانی و دادن آنتی‌بیوتیک به فرزندانشان پرهیز و برای یافتن عامل تب ، به متخصصان اطفال مراجعه کنند .

فراموش نکنید کاوازاکی، یک بیماری ناشناخته است که سیستم ایمنی را مختل می‌کند و در بیشتر موارد با تشخیص درمان زودهنگام، استراحت و تنظیم رژیم غذایی بهبود می‌یابد .

کاوازاکی می کشد !

شیاری متخصص اطفال و فوق متخصص بیماری روماتیسمی کودکان در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اظهار کرد: بیماری کاوازاکی عمدتا در کودکان زیر پنج سال بروز می کند ،دیواره شریان ها را دچار ورم و التهاب و عروق قلب را درگیر می کند که در صورت مشاهده تب به مدت پنج روز حتما باید برای تشخیص این بیماری به موقع تحت معاینه پزشکان معالج قرار گیرند .

وی ادامه داد:معمولا در فصول سرد سال پاییز و زمستان شیوع بیماری کاوازاکی بیشتر می شود.این بیماری به دلیل تحریک سیستم ایمنی در افرادی که مستعد هستند نسبت به عوامل بیماری زایی مانند ویروس ها بیشتر است و پس از آن می تواند درگیری عروق قلبی را ایجاد کند .

دکتر شیاری با بیان اینکه این بیماری در آسیا شیوع زیادی دارد تصریح کرد:در صورتی که کاوازاکی تشخیص داده نشود ۲۵ درصد افراد را در بزرگسالی به بیماری قلبی و عروقی مبتلا می کند .

وی ادامه داد: بیماری کاوازاکی با التهاب چشم ،ورم دست و پا ،قرمزی مخاط و بزرگی غدد لنفاوی در گردن همراه است و در بزرگسالان مشاهده نمی شود و کمتر از ۲ درصد کودکانی که یک بار به این بیماری مبتلا شده اند، مجددا دچار این بیماری می شوند .

پشت نقاب بیماری کاوازاکی چه خبر است ؟

ممکن است تا زمانی که کودک شما سلامتی کامل خود را به دست بیاورد، چند روزی طول بکشد اما بسیاری از کودکان مبتلا به کاوازاکی در نهایت به طور کامل و بدون هیچ مشکل طولانی مدتی درمان می شوند. تشخیص و درمان زودهنگام بسیار مهم است زیرا که دوره بیماری را کوتاه تر می کند و احتمال بروز مشکلات قلبی را کم می کند. انجام آزمایش های بعدی که پزشک برای کودکتان تجویز می کند می تواند به شما و پزشک کمک کند تا در مورد عدم بروز مشکلات قلبی دیگر مطمئن شوید .

برخی از کودکان با آسیب های عروق کرونری مواجه می شوند. ممکن است عروق بیش از حد بزرگ شوند و یک آنوریسم را تشکیل دهند و یا ممکن است که عروق باریک شوند و کودک در معرض خطر بروز لخته خون قرار گیرد. کودکی که با آسیب های عروق کرونری مواجه می شود، در سنین بزرگسالی بیشتر در معرض حمله قلبی قرار دارد. اگر این شرایط کودک شما را تحت تاثیر قرار داد حتما در این مورد تحقیق کنید و تمام اقدامات پزشکی لازم را انجام دهید .

کاوازاکی کودکان را تهدید می کند !

هیچ تست آزمایشگاهی اختصاصی برای تشخیص این بیماری وجود ندارد و در واقع تشخیص این بیماری براساس مشخصات بالینی ( معاینات تشخیصی ) بیمار است. به طور کلی تشخیص بیماری به خصوص در فازهای اولیه آن کار آسانی نیست و این مهم چندین نوبت مراجعه پی در پی را می طلبد ، از طرف دیگرشباهت علایم بیماریهایی همچون مخملک ،بیماریهای ویروسی و سندروم شوک توکسیک (نوعى مسمومیت حاد و تهدیدکنندهٔ حیات است که با تب، افت فشار، اختلال عملکرد ) تشخیص کاوازاکی را با مشکلاتی همراه می‌کند .

البته ناگفته نماند که قرمزی نامتعارف لب ها و دهان یا ترک خوردگی اطراف لب ها، دانه های پوستی ،تورم پشت دست و پا، قرمزی چشم ها (هر دو چشم) و در نهایت تورم غده لنفاوی در گردن که به صورت یکطرفه باشد و حداقل ۱/۵ سانتی متر بزرگی آن از نشانه های دیگر و قابل تامل این بیماری خفته محسوب می‌شود .

هر چند دلیل بروز کاوازاکی در علم پزشکی همچنان معمایی بی جواب است اما پیشرفت جهانی و روبه رشد برای درمان های آن می تواند به طرز قابل توجهی التیام بخش درد کودکان مبتلا به این بیماری شود .


محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.