۹۰۵۸۵
۱۶۸۵
۱۶۸۵

تغییر رفتار کودکان، تاثیر غذا

آیا می دانید غذای کودک شما چه تاثیری در نحوه ی برخورد او به جا می گذارد؟ این مقاله را دنبال کنید.

گفتن اینکه چگونه غذایی که می‌خورید مستقیماً بر شما تأثیر می‌گذارد دشوار است، زیرا نمی‌توانیم زنجیره‌ی اتفاقاتی که در داخل بدنمان می‌افتد را ببینیم. احتمالاً شما هنگامی که از خوردن تنقلات به رژیم غذایی سالمی از سبزیجات، میوه‌ها، و گوشت بدون چربی روی آورده‌اید تغییری را در خودتان تجربه کرده‌اید. همه‌ی افراد در مورد اینکه چگونه غذای خوب می‌تواند بر احساسی که بدنتان دارد تأثیر بگذارد صحبت می‌کنند اما در عمل چه طور؟ یک برنامه‌ی تلویزیونی انگلیسی به نام بیمارستان غذا روی یکی از قسمت‌های خود تحقیقی انجام داد. این برنامه کار بزرگی در نشان دادن اینکه چگونه غذایی که کودکان می‌خورند می‌تواند بر رفتار آن‌ها تأثیر بگذارد انجام داد. در این تحقیق دو گروه کودک بین سنین ۵-۹ سال وجود داشتند. آن‌ها این دو گروه را تقسیم کردند و آن‌ها را به فضایی شبیه یک مهمانی آوردند. در ابتدا مقداری غذا سرو شد.

تاثیر غذا بر رفتار کودکان
به یک گروه مواد غذایی سالم مانند سیب، هویج، حمص(نخود-ارده)، و ساندویچ دادند. به این گروه تنها آب برای نوشیدن داده شد.
گروه دیگر به میزی که غذاهای مهمانی سنتی مانند کیک،شکلات، چیپس، و نوشابه برای نوشیدن بود آورده شد.
پس از جشن بچه‌ها درحالی‌که زیر نظر بودند بازی‌های مختلفی انجام دادند. بازی‌ها به طور خاص برای وادار کردن آن‌ها به فکر کردن، یادآوری مسائل، و استفاده از هماهنگی دست و چشم انتخاب شده بود.
در حین بازی رفتار بچه‌ها مشاهده و ثبت می‌شد. دانشمندان نمونه‌هایی از رفتار خشن، پرخاشگری فیزیکی، و بیش‌فعالی را ثبت کردند.
با توجه به همه‌ی جوانب، کودکانی که مواد مغذی خوب خورده بودند تنها 120 رفتار منفی ثبت‌شده داشتند، درحالی‌که گروهی که تنقلات خورده بودند 720 رفتار منفی داشتند.

پس از مدتی والدین بچه‌ها برای مشاهده‌ی آن‌ها آمدند. والدین توانستند بلافاصله بگویند که کدام گروه تنقلات و کدام گروه میوه و سبزیجات خورده بودند. گروهی که تنقلات خورده بودند بسیار بی‌حال و تنبل عمل می‌کردند. آن‌ها بدون هیجان نشسته بودند درحالی‌که گروه دیگر بسیار فعال بودند. هنگام بازی بچه‌هایی که تنقلات خورده بودند همچنین در فهمیدن دستورالعمل‌ها، یادآوری مسائل، و بازی کردن به صورت ماهرانه مشکل داشتند. مشخص نیست که دقیقاً چه چیزی در مواد غذایی بود که باعث می‌شد بچه‌ها تا آن حد متفاوت عمل کنند. اگر قرار بود در این مورد حدس زده شود، می‌توان گفت که تنقلات فرآوری شده، قند بالا و مواد افزودنی و مقدار کمی مواد مغذی واقعی داشتند.
اگر رفتار بچه‌ها به نحو قابل‌ملاحظه‌ای تحت تأثیر غذایی باشد که می‌خورند، احتمالاً می‌توان یقیناً گفت که این غذاها حتی با افزایش سن هم ضرر زیادی به ما وارد می‌کنند. بزرگ‌سالان ممکن است بیشتر خود را کنترل کنند، اما این غذاها می‌توانند همچنان آن اثرات مشابه را در روحیه ما داشته باشند.


محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.