۲۳۶۷۳۳
۵۵۷۰
۵۵۷۰

کریپتیک چه نوع بارداری است و چه علایمی دارد؟

آیا تا به حال نام بارداری کریپتیک را شنیده‌اید؟ آیا می‌دانید کریپتیک چه نوع بارداری است و چه علایمی دارد؟ با مطالعه این مطلب، دراین‌باره اطلاعات خوبی به دست می‌آورید.

کریپتیک چه نوع بارداری است و چه علایمی دارد؟

آیا تا به حال نام بارداری کریپتیک را شنیده‌اید؟ آیا می‌دانید کریپتیک چه نوع بارداری است و چه علایمی دارد؟ با مطالعه این مطلب، دراین‌باره اطلاعات خوبی به دست می‌آورید.

در این مقاله می‌خوانید:

  • کریپتیک چه نوع بارداری است؟
  • چگونه ممکن است باردار باشید و ندانید؟
  • علائم بارداری کرپتیک چیست؟
  • پیامدهای بارداری کریپتیک چیست؟
  • خلاصه

کریپتیک چه نوع بارداری است؟

حاملگی کریپتیک یا مخفی، به شرایطی گفته می‌شود که شما باردارید اما از بارداری خود آگاه نیستید . اگر چنین شرایطی داشته باشید، ممکن است تا اواخر بارداری یا تا زمانی که زایمان نکرده‌اید، متوجه بارداری خود نشوید.
حاملگی کریپتیک، نادر است. مطالعات نشان می‌دهد که از هر ۴۰۰ یا ۵۰۰زن، فقط یک نفر امکان دارد، قبل از اینکه متوجه شود، به هفته بیست‌ام حاملگی (حدود ۵ ماهگی) برسد. از هر ۲۵۰۰زن، یک نفر قبل از اینکه بفهمد بچه‌دار شده است، به مرحله زایمان می‌رسد. این احتمال، تقریبا سه برابر بیشتر از احتمال داشتن سه قلو است.

بیشتر بخوانید: بارداری با تنبلی تخمدان ممکن است؟

کریپتیک چه نوع بارداری است و چه علایمی دارد؟

چگونه ممکن است باردار باشید و ندانید؟

برای زنانی که بچه‌دار شده اند، ممکن است غیرممکن به نظر برسد که کسی باردار باشد و متوجه این موضوع نشود. بسیاری از علائم نه چندان خوشایند، فقدان پریود و افزایش وزن، معمولا نشانه‌هایی هستند که نشان می‌دهند شما باردارید.
با این حال، ممکن است بارداری را پشت سر بگذارید و ندانید که حامله‌اید. این اتفاق همان‌قدر که برای شما عجیب است، باعث سردرگمی پزشکتان هم می‌شود. ممکن است مشکلات روانی داشته باشید که شما را از تشخیص یا پذیرش بچه‌دار شدن باز دارد. برخی از توضیحات دیگر حاملگی‌های کرپیتیک، عبارتند از:

۱- استفاده از روش های کنترل بارداری

اگر از داروهای ضد بارداری یا سایر روش‌های پیشگیری از بارداری استفاده می‌کنید، ممکن است فکر کنید که احتمال ندارد باردار باشید. اما هیچ روش پیشگیری از بارداری ۱۰۰درصد بدون خطا نیست . برخی از انواع این روش‌ها به شما امکان می‌دهند پریود نشوید که همین موضوع می‌تواند تشخیص بارداری را سخت‌تر کند.

بیشتر بخوانید: نحوه مصرف قرص مارولین برای پیشگیری از بارداری

کریپتیک چه نوع بارداری است و چه علایمی دارد؟

2- داشتن پریودهای نامنظم

یکی از اولین و بزرگ‌ترین نشانه‌های بارداری برای بسیاری از زنان، عقب افتادن قاعدگی است. اما اگر قاعدگی‌های شما مانند ساعت کار نکند، یا به موقع نباشد، تشخیص بارداری می‌تواند مشکل باشد . اگر استرس زیادی دارید، داروهای خاصی مصرف می‌کنید، یا سایر مشکلات سلامتی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) دارید، ممکن است بابت قاعدگی از دست‌رفته، نگران نشوید.

3- خونریزی یا لکه بینی متناوب

ممکن است شما مقداری خونریزی یا لکه‌بینی متناوب داشته باشید. در اوایل بارداری، خونریزی لانه‌گزینی می‌تواند حدود 2 هفته پس از لقاح اتفاق بیفتد. در این زمان، کودک آینده شما به کناره رحم می‌چسبد. گاهی اوقات ممکن است این خونریزی به‌ویژه برای زنانی که خونریزی شدید ندارند، با خونریزی قاعدگی اشتباه گرفته شود. حتی در یک بارداری سالم، برخی از زنان در طول بارداری همچنان لکه‌بینی و خونریزی متناوب دارند که ممکن است با پریودهای سبک اشتباه گرفته شود.

پیشنهاد ویژه نی نی بان: آشنایی با مراکز سونوگرافی

کریپتیک چه نوع بارداری است و چه علایمی دارد؟

4- خطای تست‌های بارداری

اکثر برندهای تست بارداری خانگی، میزان دقت بالای خود را تبلیغ می‌کنند، اما به این معنا نیست که آن‌ها هرگز اشتباه نمی‌کنند. این تست‌ها با شناسایی سطوح خاصی از گنادوتروپین جفتی انسانی (hCG) در ادرار، عمل می‌کنند. ممکن است یک نتیجه منفی کاذب دریافت کنید. اگر دستورالعمل‌ها را به دقت دنبال نکنید یا خیلی زود آزمایش را انجام دهید، ممکن است اچ سی جی کافی برای گرفتن نتیجه مثبت ایجاد نشود.

اگر دستورالعمل‌های روی تست بارداری را به دقت دنبال نکنید یا خیلی زود آزمایش را انجام دهید، ممکن است اچ سی جی کافی برای گرفتن نتیجه مثبت ایجاد نشود.

5- نداشتن علائم معمول بارداری

بسیاری از زنان دارای انواع مختلفی از علائم بارداری هستند که بلافاصله پس از لقاح شروع می‌شود. اگر علائمی مانند گرفتگی عضلات، حالت تهوع ، استفراغ یا حساس شدن سینه‌ها را ندارید، ممکن است متوجه نشوید که باردارید. اگر حالت تهوع خفیف صبحگاهی دارید، ممکن است آن را به استرس، یا مشکلات معده، مرتبط کنید.

6- اضافه نکردن وزن و بزرگ نشدن شکم

وزن بارداری در هر زنی متفاوت است. اگر اضافه‌وزن دارید یا چاق هستید یا در بارداری قبلی با پیشرفت بارداری وزن زیادی اضافه نکردید، ممکن است ندانید که باردار هستید. اگر در اوایل بارداری خود رژیم غذایی یا ورزش را شروع کرده باشید، ممکن است به جای وزن اضافه کردن، وزن کم کنید.

بیشتر بخوانید: درمان قطعی ناباروری، روش های موجود

کریپتیک چه نوع بارداری است و چه علایمی دارد؟

7- احتمال ناباروری

شاید به شما گفته شده است که نمی‌توانید بچه‌دار شوید. زنانی که در گذشته برای باردار شدن با مشکل مواجه بوده‌اند، یا دارای بیماری‌هایی هستند که می‌تواند باعث ناباروری شود، ممکن است باور نکنند که باردار هستند. اگر سنتان نزدیک به چهل یا بیشتر از چهل سال است، ممکن است فکر کنید که دیگر نمی‌توانید باردار شوید. ممکن است علائم بارداری را با علائم یائسگی اشتباه بگیرید .

8- حس نکردن حرکت جنین

زنان معمولا بین هفته‌های ۱۸ تا ۲۰ بارداری ، لگد زدن یا غلت زدن جنین را احساس می‌کنند. اما اگر جفت در جلو رحم باشد، ممکن است این حرکات را احساس نکنید.

بیشتر بخوانید: جنین در چند هفتگی تکان می خورد؟

کریپتیک چه نوع بارداری است و چه علایمی دارد؟

9- باور نکردن بارداری

استرس، ترس و شرم، مسائلی هستند که گاهی در پذیرش یا تایید بارداری نقش دارند. اگر بارداری شما در دوران سختی رخ دهد، ممکن است کمتر متوجه آن شوید. تحقیقات نشان می‌دهد که می‌توانید بارداری پنهان داشته باشید و مادر خوبی باشید، به‌ویژه اگر بتوانید با این واقعیت که بچه‌دار می‌شوید کنار بیایید.

چیزی به اسم پریود در دوران بارداری وجود ندارد، اما ممکن است خونریزی لانه‌گزینی یا خونریزی غیرطبیعی بارداری داشته باشید و فکر کنید که مربوط به دوره پریود شماست.

ممکن است دیدن تصویر سونوگرافی کودک به شما کمک کند بارداری خود را بپذیرید.
ممکن است پزشک شما یک ارزیابی سلامت روان برایتان توصیه کند تا بفهمد چه چیزی باعث شده تا بارداری خود را انکار کنید. این کار، یک قدم مهم در جلوگیری از غفلت از کودک است.

علائم بارداری کرپتیک چیست؟

حاملگی مرموز، اغلب با فقدان علائم و نشانه‌های بارداری طبیعی تعریف می‌شود. اما برخی از زنان این علائم را ندارند. دیگران ممکن است علائم بارداری خفیف داشته باشند، اما فکر کنند علت‌های دیگری دارد.
اگر احتمال بارداری وجود دارد، علائمی هست که باید به دنبال آن‌ها باشید. یکی از آن‌ها پریود نشدن است. چیزی به اسم پریود در دوران بارداری وجود ندارد، اما ممکن است خونریزی لانه‌گزینی یا خونریزی غیرطبیعی بارداری داشته باشید و فکر کنید که مربوط به دوره پریود شماست. برخی از علائم رایج دیگر که نباید نادیده بگیرید، عبارتند از:

  • سینه‌های دردناک یا متورم
  • لکه‌بینی
  • تهوع یا استفراغ
  • خستگی
  • نفخ
  • انقباض
  • یبوست
  • تکرر ادرار
  • تراکم، شلوغی
  • بیزاری از غذا، یا هوس غذایی ناگهانی

اگر این موارد را دارید، از پزشک خود بپرسید که آیا باردارید یا نه. به انجام تست بارداری در خانه فکر کنید.

پیشنهاد ویژه نی نی بان: آشنایی با پزشکان متخصص زنان و زایمان

کریپتیک چه نوع بارداری است و چه علایمی دارد؟

پیامدهای بارداری کریپتیک چیست؟

همه خانم‌های باردار برای اطلاع از سلامت بارداری و سلامت جنین باید آزمایش‌های بارداری انجام بدهند، اما اگر متوجه بارداری خود نشده‌اید احتمالا مراقبت‌های بهداشتی مورد نیاز خودتان و کودکتان را دریافت نخواهید کرد. این موضوع، شما و جنین را در معرض خطر بیشتری برای مشکلات جدی قرار می‌دهد.
مثلا اگر حاملگی پنهان دارید، به احتمال زیاد در خارج از بیمارستان و بدون مراقبت پزشکی زایمان خواهید کرد . علاوه بر این، زایمان غیرمنتظره می‌تواند یک تجربه آسیب‌زا باشد و باعث شود که شما مشکلات سلامت روانی پیدا کنید که باعث می‌شود به کمک حرفه‌ای روانشناس نیاز داشته باشید.
مانند بسیاری از نوزادانی که مادرانشان به مراقبت‌های دوران بارداری دسترسی ندارند، نوزادانی که از حاملگی‌های کریپتیک به دنیا می‌آیند به احتمال زیاد نارس، کم‌وزن یا کوچک هستند. خطر مرده‌زایی و مرگ نوزاد در حاملگی‌های پنهان وجود دارد .

خلاصه

حاملگی کریپتیک یا مخفی، به شرایطی گفته می‌شود که شما باردارید اما از بارداری خود آگاه نیستید. در این شرایط، شما علائم معمول بارداری را ندارید، یا آنقدر این علائم خفیف بوده که متوجهشان نشده‌اید. پریودهای نامنظم، اضافه‌وزن، خطای تست‌های بارداری و احتمال ناباروری، می‌توانند باعث شوند که به بارداری خود پی نبرید. خطر بارداری کریپتیک این است که شما مراقبت‌های معمول بارداری را دریافت نمی‌کنید.

برای یافتن متخصصان مورد نظر خود به کلینیک نی نی بان سر بزنید.

منبع: webmd

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.