۱۷۱۶۱۶
۷۴۶۷
۷۴۶۷

تغییرات واژن پس از زایمان، مثل قبل خواهد شد؟

شاید یکی از نگرانی های شما این باشد که آیا واژنتان بعد از زایمان مثل قبل خواهد شد یا خیر؟

شاید یکی از نگرانی های شما این باشد که آیا واژنتان بعد از زایمان مثل قبل خواهد شد یا خیر؟ آیا می توان اقدامی جهت تسریع این روند انجام داد؟ آیا واژن می تواند به قدر کافی کشیده شود و اجازه عبور جنین و زایمان را بدهد؟ چقدر طول می کشد تا واژن پس از زایمان ترمیم شود؟

چگونه واژن می تواند خود را برای زایمان آماده کند؟
شاید تصور اینکه واژن بتواند به اندازه یک جنین کشیده شود و اجازه عبور جنین را بدهد برایتان کمی سخت و یا حتی ترسناک باشد. بدن انسان حتی از همان ابتدای بارداری خود را برای زایمان آماده می کند. تغییر ترشح هورمون ها و تاثیر آنها بر اندام های مختلف بدن و حتی تغییر شکل استخوان ها و ستون فقرات بدن زن را برای زایمان آماده می کنند. بنابراین نترسید، بدن شما شکل مناسب برای وقوع زایمان را کسب کرده است.
افزایش استروژن در دوران بارداری با افزایش جریان و فشار خون در اندام ها باعث افزایش قدرت کشسانی واژن نیز می شود.
هورمون ریلکسین باعث شل شدن عضلات و رباط ها می شود و در تغییر شکل بدن و همچنین تغییر شکل استخوان های لگن به روند زایمان کمک می کند.

کشیده شدن واژن در زمان زایمان
میزان کشسانی واژن حین زایمان به عوامل مختلفی بستگی دارد:
- اندازه جنین
- ژنتیک مادر
- انجام تمرینات و ورزش های دوران بارداری
- شرایط زایمان (ساعاتی که شما برای انجام زایمان به لگن فشار وارد می کنید)
- تعداد زایمان ها (کشسانی واژن در زایمان های دوم به بعد بیشتر از زایمان اول است)

آیا واژن در زایمان طبیعی پاره می شود؟
اگر خود را برای رویارویی با زایمان آماده کنید، اگر ورزش های دوران بارداری را جهت تقویت عضلات لگن انجام دهید و ؤژیم غذایی مناسبی داشته باشید و بر انجام زایمان فیزیولوژیک (تا حد امکان بدون دخالت و دستکاری) تاکید داشته باشید ، احتمال اینکه در حین زایمان واژن شما دچار پارگی شود بسیار کاهش میابد. حتی اگر واژن دچار پارگی شود این مسئله حاد و ترسناک نیست و به راحتی قابل ترمیم است. بعد از زایمان حتی اگر پارگی واژن رخ ندهد اکثر زنان به دلیل کشیده شدن و خراشیده شدن واژن کمی احساس سوزش و ناراحتی در این ناحیه می کنند که معمولا پس از سه تا 5 هفته به طور کامل بهبود میبابد.

برش اپی زیاتومی
در بعضی از زنان، به خصوص زنانی که واژنشان کمی تنگ است و یا هنوز برای خروج جنین آماده نشده است ممکن است حین زایمان پارگی رخ دهد ، ترمیم این نوع پارگی های خود به خودی اندکی دشوار است. در این شرایط ترجیح داده می شود که به طور مصنوعی برشی صاف ایجاد شود. به این برش اپی زیاتومی می گویند. البته این روش در کشورهای توسعه یافته کمتر انجام می شود و تاکید به زایمان فیزیولوژیک بیشتر به چشم می خورد. باید توجه داشت که تفاوت ژنتیکی بین زنان ایرانی و اروپایی تاثیر زیادی در این انتخاب دارد. به عبارتی زنان اروپایی ناحیه تناسلی مناسب تری برای زایمان دارند و در نتیجه نیاز به ایجاد برش اپی زیاتومی در آنها کمتر دیده می شود.

آیا سزارین نیز تاثیری بر تغییر واژن دارد؟
اگر بدون شروع درد زایمان و قبل از ایجاد فشار بر روی واژن زایمان سزارین انجام شود، تغییری در ساختمان واژن به وجود نمی آید. به عبارتی در صورتی که سر جنین مسیر واژن را طی نکند، تغییر چندانی در واژن به وجود نمی آید.
به هر حال، بدون در نظر گرفتن نوع زایمان توصیه می شود تا 6 هفته پس از زایمان یا به عبارتی تا 40 روز از نزدیکی و برقراری رابطه جنسی اجتناب شود. در طول این مدت 40 روز شما تنها محاز به استفاده از پد هستید و به هیچ وجه مجاز به استفاده از تامپون نیستید.

آیا واژن دوباره مثل قبل خواهد شد؟
این سوالی است که ذهن خیلی از زنان را درگیر می کند. آیا واژن پس از زایمان می تواند دوباره به حالت قبل خود بازگردد؟ در حقیقت واژن دقیقا مثل قبل از بارداری نخواهد شد اما می تواند برگشت نسبتا زیادی به حالت قبلی داشته باشد. واژن علاوه بر توانایی کشسانی جهت گشاد شدن و عبور جنین قابلیت برگشت پذیری و جمع شدن مجدد را نیز دارد. گاهی حتی خود شما متوجه تغییر ایجاد شده در واژنتان پس از زایمان نیستید و تنها فرد آموزش دیده طی معاینه می تواند متوجه این موضوع شود.

آیا شریک جنسی یا همسرتان تغییرات واژن را احساس می کند؟
در صورتی که زایمان شما زایمانی سخت و مشکل دار بوده باشد، شاید شریک جنسی متوجه تغییراتی در واژن شما بشود. اما در حالت طبیعی عموما واژن تا حد زیادی به شکل قبلی خود باز می گردد و همسرتان ممکن است هیچ تغییری را احساس نکند.

شما چه اقدامی می توانید برای جمع شدن واژن و بازگشت آن به حالت قبل از زایمان انجام دهید؟
بهترین راه برای این کار تقویت عضلات کف لگن با انجام ورزش کگل است. بهتر است انجام این ورزش را از دوران بارداری آغاز کنید. با این کار احتمال آسیب و پارگی عضلات لگن و واژن کاهش می یابد.
پس از زایمان نیز بهتر است مجددا انجام ورزش کگل را شروع کنید. این ورزش با تقویت عضلات کف لگن علاوه بر اینکه به بازگشت واژن به حالت قبلی کمک می کند از بروز بی اختیاری ادرار پس از زایمان که در بسیاری از زنان دیده می شود نیز پیشگیری می کند.
برای نتیجه بهتر، ورزش کگل را ۳ بار در روز و هر بار به مدت ۵ دقیقه انجام دهید.
منبع: zimed

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.