عقد پسر عمو و دختر خاله را در بیمارستان بستند
وقتی دو نفر از یک خانواده با هم ازدواج کنند، خطر انتقال اختلالات ژنتیکی و بیماریهای ارثی افزایش مییابد و میتواند به کاهش قدرت سیستم ایمنی و بروز بیماریهای مختلف منجر شود.
شاید شنیدن این موضوع که هنوز برخی تن به ازدواج فامیلی میدهند، برایتان عجیب باشد، اما این اتفاق همچنان و هر روز در گوشه گوشه کشور و جهان – کم و زیاد- رخ میدهد.
این مدل ازدواجها نه تنها موجب بیماریهای جسمی میتوانند بشوند، بیماریهای روانی هم ریسک ابتلایشان بالا میرود. بهترین و تنها راهکار موجود هم، مشاوره ژنتیکی و روانشناسی قبل از ازدواج برای ارزیابی خطرات است.
بیماریهای جسمی و روانی وجود دارد که اگر هر دو خانواده (درجه اول و دوم) و حتی یکی از آنها وجود داشت، دور ازدواج و یا حداقل بچه دار شدن را خط بکشید.
ارثی که گران تمام میشود
وقتی دو نفر از یک خانواده با هم ازدواج کنند، خطر انتقال اختلالات ژنتیکی و بیماریهای ارثی افزایش مییابد و میتواند به کاهش قدرت سیستم ایمنی و بروز بیماریهای مختلف منجر شود. در این میان ازدواج بین خویشاوندان نزدیک مانند پسرخاله و دخترخاله، پسرعمو و دخترعمو به دلیل مشابهت ژنتیکی زیاد، خطرناکتر هستند.
اما به هر دلیل میخواهید وارد چنین وضعیتی شوید، قبل از ازدواج، مشاوره با متخصص ژنتیک به شناسایی خطرات احتمالی کمک کند.
نکته دیگری که بسیاری از وقتها فراموش میشود، در خطر افتادن سلامت روان و درگیر شدن با اختلالات روانی شدید است. اختلالاتی که با پیوند دو خانواده نزدیک، چندید برابر میشوند و لازم است حتما آنها را قبل از فرزندآوری چک کنید. این اختلالات در ادامه توضیح داده شدند.
اسکیزوفرنی
تاریخچه خانوادگی این بیماری میتواند خطر ابتلا به آن را افزایش دهد.
اختلال افسردگی دو قطبی
در خانوادههایی که افراد مبتلا به این اختلال دارند، احتمال انتقال آن بیشتر است.
اختلالات اضطرابی
مانند اختلالهای پانیک یا اختلال اجتماعی، که میتوانند از طریق وراثت منتقل شوند.
اختلال شخصیت
مانند اختلالات شخصیت مرزی یا ضد اجتماعی، در صورت وجود در خانواده، میتواند تأثیرگذار باشد.
اختلالات افسردگی
افراد دارای تاریخچه خانوادگی افسردگی ممکن است در معرض خطر بیشتری باشند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼