۲۴۸۴۱۴

سایز دور کمرتان را می‌دانید؟/ سایز بالا نشانه چیست؟

سایز دور کمرتان را می‌دانید؟/ سایز بالا نشانه چیست؟

سایز دور کمرتان عدد مهمی است که باید آن را بدانید، خصوصاً اگر با بیماری مزمنی مثل بیماری قلبی زندگی می‌کنید یا ریسک فاکتورهایی از دیابت را دارید، مثلاً دیابت در خانواده.

تحقیقات نشان می‌دهد سایز دور کمر می‌تواند به‌اندازه شاخص توده بدنی مهم باشد و خطر ابتلا به بیماری‌ها و وضعیت کلی سلامت را پیش‌بینی کند. شاخص توده بدنی، چگونگی توزیع چربی در بدن را مشخص نمی‌کند.

سایز بالای دور کمر نشان می‌دهد چربی‌های داخل شکمی و چربی‌های اطراف اندام‌های داخلی زیاد است. این چربی‌ها از نظر متابولیکی فعال‌تر از چربی‌های دیگر قسمت‌های بدن هستند.

IMG_20250409_220054

خطرات داشتن سایز دور کمر بالا

بالابودن سایز دور کمر با افزایش خطر ابتلا به خیلی از بیماری‌ها ارتباط دارد:

. دیابت نوع دوم

. بیماری‌های قلبی و عروقی

. فشارخون بالا

سایز بالای دور کمر نشان می‌دهد چربی‌های داخل شکمی و چربی‌های اطراف اندام‌های داخلی زیاد است. این چربی‌ها از نظر متابولیکی فعال‌تر از چربی‌های دیگر قسمت‌های بدن هستند.

مقاومت به انسولین و هایپرانسولینمی

. عدم تحمل گلوکز

. هایپرلیپیدمی یا افزایش کلسترول

. زوال عقل

. اختلال در عملکرد ریه

. سندرم متابولیک

. انواعی از سرطان

. مرگ

سایز دور کمر و سندرم متابولیک

سندرم متابولیک به دسته‌ای از بیماری‌ها گفته می‌شود که با هم رخ داده و ریسک ابتلا به دیابت، بیماری قلبی و سکته مغزی را افزایش می‌دهند. چاقی شکمی یا احشایی (داشتن دور کمر زیاد) همراه با مقاومت به انسولین، دو ریسک فاکتور مهم محسوب می‌شوند.

علت‌های سایز بالای دور کمر

سایز بالای دور کمر اغلب ناشی از چربی زیاد داخل شکم است. چربی شکم چربی است که بین و اطراف اندام‌های داخلی جمع می‌شود. این نوع چربی متفاوت با چربی‌های معمولی است که زیر پوست جمع می‌شوند و می‌توانید آنها را با انگشتان خود بگیرید. چربی شکمی در اعماق شکم است و فعالیت التهابی بسیار زیادی دارد.

زمانی این باور وجود داشت که سلول‌های چربی فقط نقش ذخیره انرژی را دارند؛ اما حالا می‌دانیم که این چربی‌ها هورمون نیز ترشح می‌کنند. چربی‌ها در واکنش به عفونت، التهاب و آسیب و دیگر چیزها نقش دارند. همچنین چربی‌ها هم مواد التهابی و هم مواد ضدالتهابی ترشح می‌کنند. التهاب می‌تواند یک فاکتور مهم در شروع دیابت باشد. سلول‌های چربی، آدیپونکتین نیز ترشح می‌کنند که یک هورمونی پروتئینی بوده و حساسیت به انسولین را تقویت می‌کند و ریسک تصلب شرایین و دیابت را پایین می‌آورد. اما با افزایش سلول‌های چربی، آدیپونکتین کمتری تولید می‌شود.

چگونه سایز دور کمر را کاهش دهید؟

راه‌های مؤثر متعددی برای کاهش اندازه دور کمر به شیوه‌ای سالم وجود دارد:

. تغییرات در سبک زندگی از جمله رژیم غذایی سالم و ورزش منظم.

. ترک سیگار و حفظ آن.

. اگر دیابت نوع دوم دارید، داروهایی مانند اوزمپیک، ساکسندا و مونجارو می‌توانند به کنترل قند خون و کاهش سایز دور کمر کمک کنند.

منبع: تبیان

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند