۲۳۱۵۹۶

میزان درد در انجام ارتودنسی

در این ویدئو به این سوال پاسخ داده می‌شود که آیا فرایند ارتودنسی دردناک است ؟

سوال : آیا فرایند ارتودنسی دردناک است ؟
پاسخ: در روزهای ابتدایی که براکت های ارتودنسی روی دندان های شما قرار می گیرند، بروز مقداری درد و ناراحتی طبیعی بوده و جای نگرانی وجود ندارد. البته این احساس درد در تمام افراد به یک شکل نبوده و برخی از افراد ممکن است تا به علت نیاز به اعمال فشار بیشتر بر روی دندان ها، درد بیشتری را تجربه کنند. ارتودنتیست به کمک دستگاه های ارتودنسی به اعمال فشار به دندان ها و قسمت هایی از ریشه دندان پرداخته تا آن ها به سمت موقعیت صحیح حرکت کنند، به همین دلیل در قسمت هایی از فک خود احساس درد را تجربه خواهید کرد.

برای آگاهی بیشتر از میزان درد در انجام ارتودنسی به سراغ دندانپزشکی تخصصی رویال دنت رفتیم. از شما دعوت میکنیم ویدئو زیر را تماشا کنید. برای مراجعه به دندانپزشکی تخصصی رویال دنت یا دریافت نوبت از دندانپزشکی تخصصی رویال دنت کلیک کنید.

میزان درد در انجام ارتودنسی

شروع درد ارتودنسی دندان

یکی از موارد مهمی که در میزان درد ارتودنسی دندان نقش دارد، نوع ابزاری است که مورد استفاده قرار می گیرد. هنگامی که متخصص ارتودنسی براکت ها را بر روی دندان ها نصب می کند، تا چند روز درد و ناراحتی برای بیمار وجود دارد. به مرور زمان که بیمار به وجود دستگاه های ارتودنسی عادت کرد، درد نیز کاهش پیدا می کند. معمولا رایج ترین ابزارهایی که سبب درد می شوند، سیم و براکت های ارتودنسی هستند که با اعمال فشار بر روی دندان ها سبب بروز مقداری درد و ناراحتی می شوند. به همین دلیل تا حدود ۳ الی ۴ روز درد و ناراحتی برای بیمار وجود خواهد داشت و هنگامی که دندان ها در روند حرکت صحیح خود قرار بگیرند، از میزان این درد کاسته می شود. گاهی اوقات احتمال دارد تا ابزاری به نام لیگاتور یا حلقه های کشی در درمان مورد استفاده قرار بگیرد. این کش ها به منظور حرکت سریع تر دندان ها استفاده شده و بسیار موثر می باشند، اما در هنگام قرار دادن آن ها بر روی دندان ها میزانی درد و ناراحتی برای بیمار ایجاد خواهد شد.

علل درد ارتودنسی دندان

عوامل متعددی مانند سن، میزان نیرویی که به دندان ها اعمال می شود، میزان استرس، آستانه درد هر فرد و موارد دیگری می توانند بر درد ارتودنسی تاثیر گذار باشند. نیروی اعمال شده به دندان ها، جریان خون را تغییر داده و به همین دلیل باعث ایجاد واکنشی التهابی در دهان می شوند. بررسی هایی که بین درک درد ارتودنسی و سلامت روانی بیمار انجام شده است، نشان داده که اثرات روانی می توانند سبب افزایش شدت درد شوند. در مطالعاتی که در این زمینه صورت گرفته است، ۹۵ درصد بیماران ارتودنسی درد این درمان را تجربه کردند که در عرض ۴ ساعت این درد شروع شده و تا حدود ۲۴ ساعت شدت می یابد. مواردی که سبب درد ارتودنسی می شوند، عبارتند از:

عادت نداشتن به دستگاه ها

یکی از دلایل مهمی که سبب درد در درمان ارتودنسی می شود، تازگی داشتن براکت ها و سیم در دهان است، زیرا فرد قبلا چنین ابزار ها و دستگاه هایی را استفاده نکرده است. زمانی که براکت ها بر روی دندان ها نصب می شوند، برای تغییر موقعیت دندان ها به آن ها فشار و کشش وارد کرده و اعصاب فک را تحریک می کند، به همین دلیل است که احساس درد ایجاد می شود. وجود درد در چند هفته اول درمان طبیعی می باشد، اما اگر میزان زیادی زمان برد، باید به کلینیک ارتودنسی مراجعه شود و با متخصص ارتودنسی در این باره مشورت شود.

میزان درد در انجام ارتودنسی

سخت بودن براکت ها برای بافت نر م دهان

یکی دیگر از مواردی که سبب درد در درمان ارتودنسی می شود، سخت بودن براکت ها برای بافت نرم دهان است که این براکت ها در اوایل درمان سبب ایجاد زخم و خراش در دهان می شوند. باید گفت در تمام ویزیت ها، ارتودنتیست به تنظیم براکت ها پرداخته و وجود این درد طبیعی خواهد بود.

تغییرات جریان خون

اعمال فشار براکت ها بر روی دندان ها سبب تغییرات جریان خون می شوند که ممکن است دلیل بر بروز درد ارتودنسی باشند. همچنین احتمال دخالت عوامل خارجی در این زمینه وجود دارد. عوامل خارجی، براکت ها و سیم قرار گرفته در دهان می باشند که باعث بروز حساسیت برای بافت نرم دهان خواهند شد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.