بهترین روش درمان اسکار صورت برای خانم ها
یکی از جاهایی که ممکن است اسکار آن باعث ناراحتی شود، صورت است، بنابراین خوب است که با بهترین روش درمان اسکار صورت آشنا شوید.
یکی از جاهایی که ممکن است اسکار آن باعث ناراحتی شود، صورت است، بنابراین خوب است که با بهترین روش درمان اسکار صورت آشنا شوید.
در این مقاله میخوانید:
- اسکار زخم روی صورت
- بهترین روش درمان اسکار صورت برای خانم ها
- به حداقل رساندن و جلوگیری از اسکار
- خلاصه
اسکار زخم روی صورت
وقتی یک زخم در حال بهبودی است، ممکن است در جای آن، زخم یا اسکار باقی بماند. اسکارهای صورت به شکلهای مختلفی وجود دارند و ممکن است در اثر جراحات، آکنه، سوختگی، یا جراحی ایجاد شوند. شاید ندانید، اما به این دلیل که صورت ما دائما در معرض محیط قرار میگیرد، زخمهای این قسمت از بدن ممکن است بهبودی سختتری داشته باشند.
میتوانیم بقیه نواحی بدنمان را هنگام بهبود زخم پنهان کنیم، اما صورتمان در بیشتر ساعات روز در معرض دید قرار دارد. ممکن است محافظت کامل از زخمهای صورت در حین بهبودی امکانپذیر نباشد.
بهترین روش درمان اسکار صورت برای خانم ها
خبر خوب اینکه اگر به دنبال درمان جای زخمهای صورت هستید، گزینههای زیادی وجود دارد. این روشهای محبوب را بخوانید و در مورد همه مزایا و خطرات آنها با پزشکتان مشورت کنید.
بیشتر بخوانید: راز زیبایی پوست کره ای ها چیست؟
1- درم ابریژن
درم ابریژن، یکی از موثرترین و پرطرفدارترین روشها است که از آن برای درمان اسکارهای صورت استفاده میشود. بر خلاف کیتهای میکرودرم ابریژن که میتوانید از داروخانه خریداری کنید، درم ابریژن فقط توسط متخصص پوست انجام میشود. در این روش، پزشک از یک برس سیمی، یا یک چرخ برای لایهبرداری لایه بالایی پوست صورت استفاده میکند. برخی از عوارض درم ابریژن عبارتند از:
- عفونت
- تیره شدن پوست
- قرمزی و تورم
- رنگ پوست غیر یکدست
بر خلاف کیتهای میکرودرم ابریژن که میتوانید از داروخانه خریداری کنید، درم ابریژن فقط توسط متخصص پوست انجام میشود.
مزایای درم ابریژن
بسیاری از افرادی که این روش را امتحان کردهاند، شاهد کاهش ۵۰ درصدی اسکارهای خود هستند.
معایب درم ابریژن
- درم ابریژن میتواند بسیار ناراحتکننده یا دردناک باشد.
- برای افرادی که پوستی حساس دارند، انتخاب خوبی نیست.
- برای افراد مبتلا به اختلالات خودایمنی، انتخاب خوبی نیست.
2- لایه برداری شیمیایی
لایهبرداری شیمیایی، حاوی اسیدهای ملایمی است که به صورت یک لایه روی پوست اعمال میشود. در نتیجه، لایه بالایی پوست (اپیدرم) لایهبرداری میشود و و لایه جدیدی از پوست در معرض دید قرار میگیرد.
بیشتر بخوانید: تزریق بوتاکس و تاثیر آن در جوانی پوست صورت
انواع لایه برداری شیمیایی
سه نوع لایهبرداری شیمیایی وجود دارد:
لایه برداری عمیق
در این لایهبرداری از «فنول» استفاده میشود که رایجترین نوع مورد استفاده برای اسکار است چون به عمق پوست نفوذ میکند.
لایهبرداری عمیق به حدی شدید است که بهبودی آن ممکن است تا سه هفته طول بکشد. در این نوع، صورت شما بانداژ میشود.
لایه برداری سطحی
این لایهبرداری، اثرات ملایمتری دارد و ممکن است تغییر رنگ مرتبط با اسکارهای جزئی را بهبود بدهد.
لایه برداری متوسط
در این روش که برای تغییر رنگ هم مورد استفاده قرار میگیرد، «اسید گلیکولیک» موجود در این لایه برداری اغلب برای درمانهای ضد پیری استفاده میشود.
لایهبرداری عمیق به حدی شدید است که بهبودی آن ممکن است تا سه هفته طول بکشد. در این نوع، صورت شما بانداژ میشود و پانسمانها باید چندین بار در روز تعویض شوند. همچنین ممکن است برای پیشگیری از بیماری، به مصرف داروهای ضد ویروسی نیاز داشته باشید.
لایهبردارهای شیمیایی، روشهایی محبوب برای پوست هستند که به طور گسترده در دسترس قرار دارند. این نکته را به خاطر بسپارید که فقط پزشک متخصص پوست، مو و زیبایی میتواند از لایهبردارهای شیمیایی روی پوستتان استفاده کند.
بیشتر بخوانید: قیمت انواع بوتاکس سال ۱۴۰۲، راهنماییهایی برای انتخاب بهتر
مزایای لایه برداری شیمیایی
- لایهبردارهایی شیمیایی به طور گستردهای در دسترس قرار دارند.
- ممکن است علاوه بر جای زخم، سایر مشکلات پوستی مانند لکههای ناشی از افزایش سن و چین و چروک را درمان کنند.
- پوستی صافتر و جوانتر ایجاد میکنند.
معایب لایه برداری شیمیایی
- لایهبرداری شیمیایی پوست را نسبت به نور خورشید حساستر میکند که میتواند به سوختگی و جای زخم منجر شود.
- ممکن است پوست حساس را تحریک کند، بهویژه اگر سابقه اگزما دارید.
- ممکن است علائم روزاسه و پسوریازیس را بدتر کند.
- برای زنان باردار و شیرده توصیه نمیشود.
- در افرادی که پوستی تیرهتر دارند، به خوبی اثر نمیکند.
بیشتر بخوانید: جدیدترین روش پاکسازی پوست صورت
لایه برداری با لیزر
لایهبرداری با لیزر همان هدف لایهبرداری شیمیایی و درم ابریژن را انجام میدهد که حذف لایه بالایی پوست است. بر خلاف لایهبرداری شیمیایی، لایهبرداری با لیزر از پرتوهای پرقدرت لیزر برای از بین بردن پوست استفاده میکند.
دو نوع لیزر وجود دارد: لیزر اربیوم و دیاکسیدکربن. اربیوم، ایمنترین روش برای صورت است، اما اینطور که به نظر میرسد دیاکسیدکربن موثرترین روش برای درمان جای زخم به شمار میرود. بعد از این روشهای لایهبرداری و هنگامی که مطب پزشک را ترک کردید، باید ناحیه مورد درمان را تا زمان بهبودی کامل، پانسمان کنید.
اربیوم، ایمنترین روش برای صورت است، اما اینطور که به نظر میرسد دیاکسیدکربن موثرترین روش برای درمان جای زخم به شمار میرود.
مزایای لایه برداری با لیزر
- لایهبرداری با لیزر نسبت به سایر درمانها زمان بهبودی سریعتری دارد و مدت زمان بهبودی آن بین 3 تا 10 روز است.
معایب لایه برداری با لیزر
- برای افرادی که جوشهای آکنه را تجربه میکنند، انتخاب خوبی نیست.
- در افرادی که رنگ پوست تیرهتری دارند، موثر نیست.
- ممکن است باعث عفونت، جای زخم و تغییر در رنگدانههای پوست شود.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: آشنایی با پزشکان متخصص پوست، مو و زیبایی
جراحی پلاستیک
جراحی، پلاستیک یکی دیگر از گزینههای درمانی اسکار صورت است. بر خلاف روشهایی که نام بردیم، جراحی یک فرآیند تهاجمیتر است که در آن بافت اسکار با جراحی برداشته برداشته میشود. بسته به هدفی که از این جراحی دارید و شدت اسکار، پزشک ممکن است اسکار یا اپیدرم را بردارد، یا اسکار را جابجا کند تا ظاهر آن را به حداقل برساند. بر خلاف سایر گزینههای درمانی، ممکن است لازم باشد این جراحی را جراح پلاستیک انجام دهد، نه پزشک متخصص پوست.
مزایای جراحی پلاستیک
- جراحی پلاستیک، معمولا نسبت به هر درمان دیگری، نتیجه بهتری دارد.
معایب جراحی پلاستیک
- هزینه بالای جراحی پلاستیک میتواند باعث شود که اغلب مردم نتوانند از این روش استفاده کنند. همچنین چون تهاجمیتر است خطر بیشتری برای ایجاد عفونت و باقی ماندن جای زخم به همراه دارد.
بیشتر بخوانید: جوانسازی و لیفت صورت با نخ کلاژن ساز
درمان های خانگی اسکار صورت
درمانهای خانگی، روشهایی مقرونبهصرفهتر و کمتهاجمیتر برای درمان زخمهای صورت هستند. برخی از داروهایی که میتوانید برای درمان اسکار صورت از آنها استفاده کنید، عبارتند از:
- پترولیوم: اثرات آبرسانی آن ممکن است از بدتر شدن جای زخم جلوگیری کند.
- کیتهای سفیدکننده: این کیتها بدون نسخه فروخته میشوند.
- عسل: ممکن است به کاهش قرمزی و عفونت کمک کند.
هیچ تضمینی وجود ندارد که درمانهای خانگی به طور موثر اسکارهای صورت را درمان کنند و شواهد کمی برای تایید اثربخشی آنها وجود دارد.
مزایای درمان های خانگی
- درمانهای، خانگی مقرون به صرفهترین گزینهها به شمار میروند.
- این درمانها به طور گسترده در دسترس هستند و میتوان آنها را از داروخانهها خریداری کرد.
معایب درمان های خانگی
- هیچ تضمینی وجود ندارد که درمانهای خانگی به طور موثر اسکارهای صورت را درمان کنند و شواهد کمی برای تایید اثربخشی آنها وجود دارد.
- این درمانها خطر واکنشهای آلرژیک پوستی را به همراه دارند.
بیشتر بخوانید: پزشک زیبایی چه کاری انجام میدهد؟
به حداقل رساندن و جلوگیری از اسکار
درمان زخمهای پوستی میتواند در به حداقل رساندن یا حتی جلوگیری از ایجاد اسکار کمک کند. اگر روی صورت خود، زخم یا بریدگی دارید، حتما آن را تمیز نگه دارید. استفاده از وازلین روی زخم میتواند به مرطوب نگه داشتن زخم و جلوگیری از تشکیل دلمه کمک کند. استفاده از آنتیبیوتیکهای موضعی ضروری نیست و فقط شستن زخم با آب و صابون ملایم کافی است.
با استفاده روزانه از کرم ضد آفتاب بر روی صورت خود، میتوانید از قهوهای، یا قرمز شدن جای زخم بر اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید جلوگیری کنید.
استفاده از کرم ضد آفتاب میتواند به کاهش ظاهر اسکارها پس از بهبودی کمک کند. با استفاده روزانه از کرم ضد آفتاب بر روی صورت خود، میتوانید از قهوهای، یا قرمز شدن جای زخم بر اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید جلوگیری کنید. در برخی موارد، ضد آفتاب حتی میتواند به محو شدن جای زخمها کمک کند. حتما از SPF 30 یا بالاتر استفاده کنید.
خلاصه
درمان های متعددی برای اسکارهای صورت موجود است، اما انتخاب نهایی به بودجه، خطرات هر درمان و نوع اسکار بستگی دارد. این نکته را به خاطر داشته باشید که بیشتر اسکارها دائمی هستند. اگر چه یک درمان معین، ممکن است ظاهر اسکار را به میزان قابل توجهی کاهش دهد، اما ممکن است جای زخم را به طور کامل از بین نبرد. هنگامی که یک زخم به یک اسکار تبدیل شود، احتمال بدتر شدن آن وجود ندارد. اگر ناحیه شروع به خارش، قرمز شدن یا رشد کرد، فورا به پزشک مراجعه کنید. جراحی پلاستیک، درم ابریژن، درمانهای خانگی، لایهبرداری شیمیایی و لایهبرداری با لیزر، برخی از درمانهای اسکار صورت هستند.
برای یافتن متخصصان مورد نظر خود به کلینیک نی نی بان سر بزنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼