رفع ضایعات عروقی با لیزر، خیالتان راحت می شود
رفع ضایعات عروقی با لیزر، یکی از درمانهای بسیار رایج برای مشکلاتی مانند رگهای عنکبوتی یا بیماری روزاسه به شمار میرود. این درمان، عوارض جانبی بسیار کمی دارد.
رفع ضایعات عروقی با لیزر، یکی از درمانهای بسیار رایج برای مشکلاتی مانند رگهای عنکبوتی یا بیماری روزاسه به شمار میرود. این درمان، عوارض جانبی بسیار کمی دارد.
در این مقاله میخوانید:
- ضایعات عروقی، علائم و علل آن ها
- درمان ضایعات عروقی با لیزر
- قبل از درمان ضایعات عروقی با لیزر
- در طول درمان ضایعات عروقی با لیزر
- پس از درمان ضایعات عروقی با لیزر
- مراقبت های بعد از درمان ضایعات عروقی با لیزر
- خطرات و عوارض جانبی درمان ضایعات عروقی با لیزر
- چه زمانی به دنبال مراقبت های پزشکی باشید
- خلاصه
ضایعات عروقی، علائم و علل آن ها
انواع مختلفی از ضایعات عروقی وجود دارد. مثلا بیماری عروقی وریدهای عنکبوتی، نتیجه رگهای خونی غیرطبیعی گشاد شده در زیر پوست است. این رگهای خونی ریز در لایههای بالایی پوست در اثر تجمع خون، متورم و پاره میشوند. نتیجه، ایجاد رگهای عنکبوتی بیشتر است. رگهای خونی کوچک با هر چیزی که باعث افزایش فشار بر روی آنها شود، به راحتی آسیب میبینند. صورت و ساق پاها، نواحی رایج برای وریدهای عنکبوتی، هستند. قرار گرفتن در معرض نور خورشید میتواند به رگهای خونی در سطح پوست صورت آسیب برساند. تجمع خون در قسمت پایین پاها هم به طور طبیعی توسط جاذبه ایجاد میشود.
برخی از عواملی که میتوانند خطر ابتلا به وریدهای عنکبوتی را افزایش دهند عبارتند از: افزایش سن، شرایط پزشکی مانند نارسایی مزمن وریدی و بیماری مزمن کبدی، نوشیدن الکل، بارداری، ژنتیک، قرار گرفتن در معرض نور خورشید، صدمات، افزایش فشار مانند استفراغ یا عطسه.
روزاسه، یکی دیگر از انواع شایع ضایعات عروقی است. روزاسه با قرمزی روی صورت مشخص میشود، میتواند روی چشمها تاثیر بگذارد، باعث خشکی چشم، خارش، تورم و پلک قرمز میشود. این بیماری، پوست روی پیشانی، گونهها، بینی، چانه و گوشها را ضخیم میکند. همراه با ضخیم شدن پوست، منافذ پوست بزرگ میشوند و بافت قرمز ناهمواری را روی سطح پوست ایجاد میکنند. علل شایع روزاسه عبارتند از: استرس، آلرژی، قرار گرفتن در معرض نور خورشید، رژیم غذایی ناسالم و عدم تعادل هورمونی.
بیشتر بخوانید: چگونه پوستی صاف یکدست داشته باشیم؟
درمان ضایعات عروقی با لیزر
انواع مختلفی از ضایعات عروقی پوست، از جمله خالهای مادرزادی خاص، وریدهای عنکبوتی، وریدهای واریسی و برخی دیگر از ضایعات پوستی وجود دارد که با لیزر قابل درمان هستند. قرمزی و رگهای خونی ریز روزاسه هم با لیزر قابل درمان هستند. علاوه بر متخصصان پوست که در کار با لیزر تخصص دارند، تکنسینهایی که تحت نظارت این متخصصان کار میکنند نیز میتوانند از انواع لیزرها برای درمان انتخابی ضاعیات عروقی استفاده کنند.
همه افرادی که که روی پوستشان قرمزی گسترده (مثل رگهای خونی ظریف) دارند، میتوانند از درمان ضایعات عروقی با لیزر بهرهمند شوند. نوع لیزر مورد استفاده توسط متخصص به نوع ضایعه عروقی مورد درمان و همچنین رنگ پوست شما بستگی دارد.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: آشنایی با پزشکان متخصص پوست، مو و زیبایی
قبل از درمان ضایعات عروقی با لیزر
قبل از درمان ضایعات عروقی با لیزر این موارد را رعایت کنید:
- از قرار گرفتن در معرض نور خورشید بهویژه در ساعات ظهر خودداری کنید.
- از کرم ضد آفتاب با طیف وسیع و با SPF ۳۰ یا بالاتر استفاده کنید.
- از لباسهای محافظ در برابر آفتاب مانند کلاه استفاده کنید.
با هماهنگی پزشکتان از مصرف داروها و مکملهایی که احتمال کبودی را افزایش میدهند، خودداری کنید. برخی از این داروها عبارتند از:
- آسپرین
- ایبوپروفن
- ویتامین E
- جینسینگ
- مکملهای روغن ماهی
- داروهای رقیقکننده خون مانند وارفارین یا هپارین
بیشتر بخوانید: راز زیبایی پوست کره ای ها چیست؟
در طول درمان ضایعات عروقی با لیزر
پزشک متخصص ممکن است بین 30 تا 90 دقیقه قبل از درمان، از بیحسی موضعی استفاده کند تا ناحیه را بیحس کند. سپس ناحیه مورد نظر تمیز و ضد عفونی میشود. شما، پزشک متخصص و هر شخص دیگری که ممکن است در اتاق باشد باید از محافظ چشم مناسب استفاده کنید. در مرحله بعد، متخصص دستگاه را با تنظیمات مناسب برنامهریزی میکند و انرژی لیزر را با فاصله یک تا سه سانتیمتر از پوست، در منطقه تحت درمان به کار میبرد. ممکن است در طول درمان، حس سوزن سوزن شدن داشته باشید. با این حال، بیحسی موضعی به کاهش یا حذف این احساس کمک میکند. زمان درمان با توجه به اندازه ناحیه تحت درمان و نوع دستگاه، متفاوت است، اما یک درمان معمولی تقریبا بین 15 تا 30 دقیقه طول میکشد.
پس از درمان ضایعات عروقی با لیزر
پس از درمان، پوست به طور موقت متورم میشود، گاهی اوقات نیز ممکن است به طور موقت ناحیه تحت درمان روشنتر از پوست اطراف باشد. کبودی یکی از عوارض رایج لیزر عروقی است. گاهی اوقات، ممکن است تاول نیز ایجاد شود. ممکن است یک ماه طول بکشد تا اثرات کامل درمان مشاهده شود اما نتیجه نهایی، دائمی است.
بیشتر بخوانید: اسکین کر پوست چیست؟
مراقبت های بعد از درمان ضایعات عروقی با لیزر
- روی ناحیه تحت درمان از کرم ضد آفتاب استفاده و به مدت یک ماه پس از لیزر از قرار گرفتن در معرض نور خورشید اجتناب کنید.
- در زمان بهبودی، پوست را مالش ندهید و آن را نَکَنید.
- استفاده از کمپرس سرد میتواند به قرمزی و تورم کمک کند.
- اگر ناحیه درمان، تاول زد، یا پوستهپوسته شد، میتوانید تا زمانی که آن ناحیه بهبود یابد از وازلین، یا پماد آنتیبیوتیک استفاده کنید.
- درباره سایر مراقبتهای مورد نیاز از پزشکتان راهنمایی بگیرید.
بیشتر بخوانید: جدیدترین روش پاکسازی پوست صورت
خطرات و عوارض جانبی درمان ضایعات عروقی با لیزر
هنگامی که این درمان توسط جراحان لیزر متبحر انجام شود، خطراتی مانند ایجاد تاول، تغییر رنگ یا ایجاد زخم بسیار کاهش مییابد. عوارض جانبی معمول، شامل قرمزی و گاهی کبودی است که تا چند روز ادامه پیدا میکند. اجتناب از مصرف داروهای رقیقکننده خون، خطر کبودی را کاهش میدهد.
چه زمانی به دنبال مراقبت های پزشکی باشید
اگر ناحیه تحت درمان با لیزر، در حال بهبود نیست یا علائم عفونت مانند درد، قرمزی گسترده، یا تب وجود دارد، به دنبال مراقبتهای پزشکی باشید.
بیشتر بخوانید: برداشتن خال با لیزر درد دارد؟
خلاصه
افزایش سن، شرایط پزشکی مانند نارسایی مزمن وریدی و بیماری مزمن کبدی، نوشیدن الکل، بارداری و ژنتیک، برخی از علل ضایعات عروقی هستند. رفع ضایعات عروقی با لیزر، یک درمان شناختهشده است که عوارضی مانند قرمزی و کبودی را به همراه دارد، اما این عوارض در زمانی بسیار کم از بین میروند. ممکن است یک ماه طول بکشد تا اثرات کامل درمان مشاهده شود. پس از درمان ضایعات عروقی با لیزر، از ضد آفتاب استفاده کنید، از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب خودداری کنید و اگر علائم عفونت مانند درد، یا تب داشتید، با پزشکتان تماس بگیرید.
برای یافتن متخصصان مورد نظر خود به کلینیک نی نی بان سر بزنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼