فیزیوتراپی کودکان، بهبود اختلالات جسمی
فیزیوتراپی کودکان توسط فیزیوتراپیستهایی که در زمینه اطفال فعالیت میکنند ارائه میشود. این متخصصان به خوبی درباره تفاوتهای فیزیوتراپی کودکان با بزرگسالان آشنا هستند.
فیزیوتراپی کودکان توسط فیزیوتراپیستهایی که در زمینه اطفال فعالیت میکنند ارائه میشود. این متخصصان به خوبی درباره تفاوتهای فیزیوتراپی کودکان با بزرگسالان آشنا هستند و درک خوبی از رشد معمولی کودک و نحوه ارتباط آن با سیستمها و عملکردهای بدن دارند.
در این مقاله میخوانید:
- فیزیوتراپی کودکان توسط کدام متخصصان ارائه می شود؟
- فیزیوتراپی کودکان در کدام مراکز ارائه می شود؟
- اهداف فیزیوتراپی کودکان
- معاینه کودک در فیزیوتراپی کودکان
- برخی از مزایای فیزیوتراپی کودکان
- اختلالات شایع در کودکان
- مداخله اولیه و زودهنگام
- مراقبت خانواده محور
- مراقبت تیمی
- خلاصه
فیزیوتراپی کودکان توسط کدام متخصصان ارائه می شود؟
فیزیوتراپیستهای کودکان، به صورت ویژه در ارزیابی، شناسایی، تشخیص و درمان اختلالات حرکتی و مسائل فیزیولوژیکی کودکان متخصص هستند. آنها کودکان (نوزادان تا جوانان 18 ساله) را در زمینههای ارتوپدی، ناهنجاریهای مادرزادی، نورولوژی، تاخیر رشد و مشکلات عصبی حرکتی کودکان را درمان میکنند.
در حالی که فیزیوتراپیستهای کودکان از بسیاری از مهارتهای عمومی فیزیوتراپی بهره میگیرند، از مهارتها و آموزشهای مرتبط در زمینه رشد برای درمان گروه سنی نوزادان تا نوجوانان استفاده میکنند.
فیزیوتراپی کودکان در کدام مراکز ارائه می شود؟
مراکز درمان میتواند شامل بیمارستانها، مراکز توانبخشی، کلینیکها و حتی داخل محیط خانه باشد. درمان فیزیوتراپی بسیار گسترده است و میتواند در طول زندگی کودک با رشد کودک ادامه یابد. نیازهای کودکان با رشد آنها و متناسب با رشد کودکان، برنامه درمانی آنها نیز تغییر میکند. متخصص فیزیوتراپی کودکان باید به خانه، مدرسه یا محل زندگی کودک دسترسی داشته باشد تا تغییراتی را که نیاز است در خانه، مدرسه یا محله کودک ایجاد شود، بررسی کند تا روند درمان به بهترین نتیجه منجر شود.
بیشتر بخوانید: راه های افزایش قد در 16 سالگی چیست؟
اهداف فیزیوتراپی کودکان
اهداف درمان فیزیوتراپی کودکان طبقهبندی بینالمللی دارد که عملکرد، ناتوانی، سلامت و مشارکت کودک را شامل میشود. فیزیوتراپیست اطفال در روند درمان به صورت تیمی کار میکند و این تیم شامل خانواده و سایر متخصصان بهداشت است. این متخصصان ممکن است شامل یک متخصص اطفال، متخصص مغز و اعصاب، پرستار، کاردرمانگر، روانشناس، بازیدرمانگر، داروساز، متخصص تغذیه، معلمان و سایر متخصصان باشند.
هدف کلی فیزیوتراپیست کودکان در هنگام کار با کودکان دارای ناتوانی جسمی، ارتقاء استقلال آنها و کمک به مراجعان/بیماران برای دستیابی به مهارتهای عملکردی مناسب از نظر رشد، کاهش تاثیر مشکلات جسمی- ذهنی و آموزش خانواده و مراقب کودک است.
اهداف جلسات فیزیوتراپی کودکان عبارتند از:
- ارتقاء استقلال کودکان
- افزایش مشارکت کودکان
- تسهیل رشد و عملکرد حرکتی کودکان
- بهبود قدرت و استقامت کودکان
- افزایش فرصتهای یادگیری کودکان
- کاهش چالشهای مرتبط با مراقبت روزانه
بیشتر بخوانید: روز جهانی آگاهی اوتیسم
معاینه کودک در فیزیوتراپی کودکان
فیزیوتراپیست کودک، اقداماتی مانند معاینه، ارزیابی، تشخیص و درمان را انجام میدهد. معاینه کودک، شامل کسب اطلاعاتی درباره تاریخ تولد (اطلاعات قبل و پس از تولد)، نقاط عطف رشد، نگرانیهای والدین، مراقب یا بیمار، هنجارهای سن کودک مانند فشار خون، ضربان قلب و تنفس است. نتایج آزمایشها و معیارهای مناسب سن و سطح رشد کودک، به فیزیوتراپیست کمک میکند تا درمانها و تمرینات مناسب را پیشنهاد کند.
برخی از مزایای فیزیوتراپی کودکان
برخی از مزایای فیزیوتراپی کودکان عبارتند از:
- بهبود وضعیت بدن
- آسانتر کردن حرکات با آموزش الگوهای معمولی
- بهبود مهارتهای حرکتی بزرگ
- بهبود تحرک عملکردی
- بهبود تعادل عضلانی و قدرت عضلانی
- بهبود تعادل و هماهنگی
- بهبود دامنه حرکتی
- بهبود تون عضلانی
- بهبود راه رفتن
- برطرف کردن مشکلات تنفسی
- رویکردهای رایج درمانی و اصول کلی درمان
بیشتر بخوانید: علائم فلج مغزی در نوزاد، توجه کنید!
اختلالات شایع در کودکان
شرایط رشد عصبی در کودکان رو به افزایش است و این ناتوانیها میتوانند به بیماریهای مادرزادی یا اکتسابی مرتبط باشند که منجر به اختلالات موقت، دائمی یا پیشرونده میشود. برخی از اختلالات شایع دوران کودکی عبارتند از:
- فلج مغزی
- اسپینا بیفیدا
- آسیب تروماتیک مغز
- اختلال طیف اوتیسم
- ناتوانی ذهنی
- آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانان
مداخله اولیه و زودهنگام
مداخله زودهنگام، در فیزیوتراپی کودکان اهمیت بسیاری دارد. خدمات مداخله زودهنگام، مجموعهای از مداخلات است که از خانوادههای نوزادان با نیازهای ویژه و کودکان نوپا در سنین 0 تا 3 سالگی حمایت میکند.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: آشنایی با پزشکان متخصص ارتوپدی و توانبخشی
مراقبت خانواده محور
این بخش از فیزیوتراپی کودکان، بر مشارکت و فعالیتهای کودک با خانوادهاش تمرکز دارد و امکان همکاری بین درمانگر و خانواده را فراهم میکند.
توجه به این نکته ضروری است که تغییرات در رشد کودک بر کل خانواده تاثیر میگذارد. مراقبان و اعضای خانواده ممکن است احساس آسیبپذیری و گناه داشته باشند یا احساس کنند قادر به مراقبت از فرزند خود نیستند. این مدل مراقبت خانوادهمحور، تصمیمگیری را از پزشک به مراقبان منتقل میکند، چون آنها با نیازها و تواناییهای فرزندشان آشنا هستند. این فرآیند، فرصتهایی را برای خانوادهها فراهم میکند تا در مواجهه با چالشهای روزانه، اعتماد به نفس و قدرت بیشتری داشته باشند.
بیشتر بخوانید: علائم زودهنگام اوتیسم
مراقبت تیمی
در بیشتر محیطهای اطفال، فیزیوتراپیستها با سایر اعضای تیم خود همکاری میکنند. هر تیم بسته به نیازها و خواستههای خانواده و کودک متفاوت است. به طور کلی، این تیم شامل کودک، والدین/مراقب و سایر پرسنل پزشکی مانند گفتاردرمانگران، کاردرمانگران، روانشناسان، مددکاران اجتماعی، معلمان و پزشکان است و کودک مهمترین عضو تیم محسوب میشود.
خلاصه
فیزیوتراپی کودکان به صورت ویژه به ارزیابی، شناسایی، تشخیص و درمان اختلالات حرکتی و مسائل فیزیولوژیکی کودکان اختصاص دارد و در آن اهدافی مانند ارتقاء استقلال کودکان، افزایش مشارکت کودکان، تسهیل رشد و عملکرد حرکتی کودکان، بهبود قدرت و استقامت کودکان، افزایش فرصتهای یادگیری کودکان و کاهش چالشهای مرتبط با مراقبت روزانه کودکان دنبال میشود.
برای یافتن متخصصان مورد نظر خود به کلینیک نی نی بان سر بزنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼