۲۴۱۳۶۵
۶۷
۶۷

آموزش ورزش چشم بعد از کار با کامپیوتر

استفاده بیش از حد از کامپیوتر می‌تواند باعث خستگی و در موارد شدیدتر آسیب به چشم‌ها شود. اگر ساعت‌ها کار با کامپیوتر برایتان غیر قابل اجتناب است، از ورزش چشم بعد از کار با کامپیوتر استفاده کنید.

آموزش ورزش چشم بعد از کار با کامپیوتر

استفاده بیش از حد از کامپیوتر می‌تواند باعث خستگی و در موارد شدیدتر آسیب به چشم‌ها شود. اگر ساعت‌ها کار با کامپیوتر برایتان غیر قابل اجتناب است، از ورزش چشم بعد از کار با کامپیوتر استفاده کنید. 

در این مقاله می‌خوانید: 

خستگی چشم بعد از کار با کامپیوتر

استفاده بیش از حد از صفحات نمایش مانند کامپیوتر می‌تواند منجر به وضعیتی به نام «خستگی چشم کامپیوتر» شود که گاهی از آن با عنوان «سندرم بینایی کامپیوتری» یا «فشار چشم دیجیتال» نیز نام می‌برند. بسیاری از افراد، زمان زیادی را صرف تماشای تلفن، تبلت، مانیتور کامپیوتر و تلویزیون می‌کنند. علاوه بر این، مشاغلی هم هست که در آن‌ها کار با کامپیوتر، غیر قابل اجتناب است و زندگی روزمره بیش از هر زمان دیگر به رسانه‌های دیجیتال یا تلویزیون متکی شده است. با مطالعه این مقاله در مورد علل و علائم اصلی فشار چشم کامپیوتر و ورزش چشم بعد از کار با کامپیوتر آشنا می‌شوید.

آموزش ورزش چشم بعد از کار با کامپیوتر

علت سندرم بینایی کامپیوتری

مشاهده صفحات نمایش دیجیتال برای مدت طولانی می‌تواند باعث خستگی چشم‌ها و منجر به مشکلات بینایی شود.

شاید این موضوع را ندانید، اما هنگام مشاهده صفحه نمایش، در مقایسه با خواندن کلمات چاپ شده روی کاغذ، چشم‌ها بیشتر تحت فشار قرار می‌گیرند. بسیاری از صفحه‌های نمایش نسبت به صفحه چاپ شده کنتراست کمتر و انعکاس دارند. همه این ویژگی‌ها می‌تواند باعث شود که چشم‌های ما هنگام خواندن کلمات روی صفحه نمایش بیشتر خسته شود.  

عوامل دیگری هم می‌توانند در ایجاد خستگی چشم‌ها نقش داشته باشند. مثلا برخی از افراد از فواصل و زوایای نامناسب به صفحات نمایش نگاه می‌کنند که می‌تواند منجر به مشکلاتی در چشم‌ها و حتی عضلات کتف و گردن شود. پلک زدن نیز هنگام مشاهده صفحه نمایش به شدت کاهش می‌یابد.

پلک زدن یک عملکرد بیولوژیکی مهم است که سطح چشم‌ها را تمیز و روان نگه می‌دارد. کاهش پلک زدن ممکن است به برخی از علائم سندرم بینایی کامپیوتری را منجر شود.

بیشتر بخوانید: سونوگرافی چشم چیست و چه کاربردی دارد؟ 

آموزش ورزش چشم بعد از کار با کامپیوتر

علائم سندرم چشم کامپیوتری 

مشکلات زیر برخی از شایع‌ترین نشانه‌های فشار چشم کامپیوتری است:

  • خستگی چشم‌ها
  • ناراحتی چشم‌ها
  • خشکی یا سوزش چشم‌ها
  • تاری دید هنگام مشاهده صفحه نمایش، یا نگاه کردن به دوردست
  • مشکل در تمرکز مجدد چشم‌ها
  • حساسیت به نورهای روشن
  • سردرد
  • درد گردن و شانه

بیشتر بخوانید: نشانه های ضعیفی چشم در کودکان چیست؟

آموزش ورزش چشم بعد از کار با کامپیوتر

ورزش چشم بعد از کار با کامپیوتر 

خستگی چشم به دلیل قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض نمایشگر کامپیوتر، یکی از دلایل شایع سردردهای مزمن است. همان اندازه که می‌خواهید به طور مداوم کار کنید، فشار و خستگی چشم‌ها می‌تواند حواس شما را از کار منحرف کند و بهره‌وری شما را کاهش دهد. اما خوشبختانه، راه‌هایی برای تسکین فشارهای چشمی وجود دارد. برای پیشگیری از آسیب دیدن چشم‌هایتان به دلیل استفاده طولانی مدت از کامپیوتر، انواع ورزش چشم بعد از کار با کامپیوتر را که معرفی می‌کنیم: 

پلک زدن را تمرین کنید 

قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض صفحه نمایش کامپیوتر می‌تواند باعث خشکی چشم‌ها و در نهایت آسیب به چشم‌ها شود. برای پیشگیری از این اتفاق، در حالی که جلو صفحه نمایش نشسته‌اید، پلک زدن را تمرین کنید. به خودتان آموزش دهید که هر چهار ثانیه پلک بزنید تا رطوبت چشمانتان حفظ شود. به خودتان یادآوری کنید که تمرینات را هر 20 یا 30 دقیقه یک بار انجام دهید تا تاثیر بیشتری داشته باشد.

بیشتر بخوانید: عمل کراس لینک چشم برای چیست؟

آموزش ورزش چشم بعد از کار با کامپیوتر

روی اجسام نزدیک و دور تمرکز کنید

تمرکز کردن روی اجسام دور و نزدیک می‌تواند فورا فشار چشم‌ها را تسکین دهد. می‌توانید این کار را این‌طور تمرین کنید: انگشت شستتان را از صورتتان دور نگه دارید و به مدت حدود 15 ثانیه روی آن تمرکز کنید. سپس، چشم‌هایتان را روی شی دیگری که در فاصله 3 متری شما قرار دارد تغییر دهید. پس از 15 ثانیه دیگر، تمرکز را روی انگشت شستتان برگردانید. می‌توانید این کار را به صورت مکرر انجام دهید تا زمانی که عضلات چشم شما احساس آرامش داشته باشند. 

آموزش ورزش چشم بعد از کار با کامپیوتر

تمرین اسکن بصری 

خیره شدن به کامپیوتر یعنی شما یک نمای ثابت از صفحه نمایش جلو چشم‌هایتان دارید. هنگامی که در نگاه کردن به اشیاء دیگر بجز کامپیوتر مشکل دارید، یعنی چشم‌هایتان خسته شده. برای تنظیم زاویه دیدتان، تمرین اسکن بصری انجام بدهید. این کار را با پیدا کردن یک شی در گوشه‌ای از اتاق و حرکت چشمانتان به سمت گوشه بعدی شروع کنید. برای اسکنِ تمام جزئیات اتاق وقت بگذارید. این کار نه تنها به آرامش عضلات چشم شما کمک می‌کند، بلکه به چشمانتان کمک می‌کند دوباره تمرکز خود را به دست بیاورند.

بیشتر بخوانید: بیماری چشم الماسی چیست؟ آیا انواع بیماری‌های چشمی را می‌شناسید؟

آموزش ورزش چشم بعد از کار با کامپیوتر

نگاه کردن به جهت های مختلف

چشم‌های خود را ببندید و تا جایی که می‌توانید به سمت بالا نگاه کنید. پس از یک لحظه، به پایین نگاه کنید. بعد، دوباره به بالا نگاه کنید، سپس نگاهتان را به سمت چپ و راست ببرید. این ورزش را در فواصل زمانی انجام دهید تا هم چشم‌هایتان خسته نشود، هم ورزش گردن انجام داده باشید. 

چشم‌هایتان را با تمرینات کف دست گرم کنید

این تمرین، یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای تسکین فوری خستگی چشم‌هاست. ابتدا در یک موقعیت راحت قرار بگیرید و به آرامی کف دست‌هایتان را به یکدیگر مالش بدهید. هنگامی که گرما را در کف دست خود احساس کردید، دست‌هایتان را به شکل یک فنجان درآورید. چشم‌هایتان را ببندید، سپس کف دست‌هایتان را که گرم شده، روی چشم‌هایتان فشار بدهید. گرمای کف دست و همچنین فشار اضافی، حس آرام‌بخشی به چشم‌هایتان می‌دهد. هر زمان که گرمای کف دستتان از بین رفت، دوباره آن‌ها را به یکدیگر بمالید. 

پیشنهاد ویژه نی نی بان: آشنایی با پزشکان متخصص چشم پزشکی

آموزش ورزش چشم بعد از کار با کامپیوتر

خلاصه

با این پنج ورزش چشم بعد از کامپیوتر، از خشکی و خستگی چشم‌هایتان پیشگیری خواهید کرد. اگر سردرد مزمن یا فشار چشم را تجربه می‌کنید، با یک متخصص چشم‌پزشک مشورت کنید تا در مورد درمان‌های احتمالی، شما را راهنمایی کند. 

برای یافتن متخصصان مورد نظر خود به کلینیک نی نی بان سر بزنید. 

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

مشاوره ویدیویی

    • اخبار داغ
    • جدیدترین
    • پربیننده ترین
    • گوناگون
    • مطالب مرتبط

    برای ارسال نظر کلیک کنید

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.