لینک هدیه
۱۶۵۳۷۶

افسردگی در دوران یائسگی، درمان

افسردگی در دوران یائسگی، درمان

علاوه بر علائم جسمی مختلف مانند گرگرفتگی یا افزایش وزن، خانم‌هایی که در مرحله گذار یائسگی قرار می‌گیرند به افسردگی در دوران یائسگی دچار می‌شوند. در این مقاله به درمان افسردگی در دوران یائسگی می‌پردازیم.

درمان افسردگی در دوران یائسگی دارای سه رویکرد اصلی و شامل تغییرات سبک زندگی، داروی جایگزین برای افسردگی و طب سنتی برای افسردگی است.

درمان افسردگی در دوران یائسگی

سه سطح درمان برای افسردگی در دوران یائسگی وجود دارد که می‌توانید از بین آن‌ها درمان مناسب خود را انتخاب کنید: یک؛ تغییر شیوه زندگی، دو؛ داروی جایگزین، سه؛ مصرف داروها. هدف این است که با طبیعی‌ترین درمان‌ها مانند تنظیم سبک زندگی و مصرف مکمل‌های گیاهی در کنار روان‌درمانی این مشکل را برطرف کنید.

درمان_افسردگی_یائسگی

یک؛ تغییر سبک زندگی برای درمان افسردگی در دوران یائسگی

ایجاد تغییرات جزئی در سبک زندگی، اولین سطح درمان افسردگی در دوران یائسگی است که از طریق راهکارهای زیر امکان‌پذیر است:

رژیم غذایی مغذی

افسردگی باعث کاهش اشتها یا پرخوری می‌شود و در نتیجه تغذیه را به خطر می‌اندازد. به این ترتیب، مهم است که یک برنامه غذایی منظم با غذاهای غنی از چربی‌های سالم، کربوهیدرات‌های پیچیده و پروتئین بدون چربی و همچنین ریزمغذی‌های زیر داشته باشید:

  • فیتواستروژن‌ها: ترکیبات گیاهی هستند که اثرات استروژنی ضعیفی بر بدن دارند و به تسکین علائم افسردگی و سایر بیماری‌های یائسگی کمک می‌کنند. سویا، یونجه، جو، گوجه‌فرنگی و کتان، فیتواستروژن دارند.
  • اسیدهای چرب امگا ۳: در درمان افسردگی و سایر بیماری‌های سلامت روان موثرند. ماهی، گردو، چیا و کتان، فیتواستروژن دارند.
  • تریپتوفان: این ماده پیش‌ساز سروتونین؛ «هورمون شادی» است و مصرف آن علائم افسردگی را کاهش می‌دهد. تخم‌مرغ، کنجد، سالمون، اسفناج و آجیل، تریپتوفان دارند.
  • پروبیوتیک‌ها: باکتری‌های خوبی هستند که روده را اشغال می‌کنند و با کاهش قابل توجه افسردگی مرتبط هستند. پنیر، کفیر، ماست و کلم ترش پروبیوتیک دارند.
  • علاوه بر این‌ها، مطالعات نشان داده است که رژیم غذایی مدیترانه‌ای که سرشار از میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، ماهی و لبنیات کم‌چرب است به کاهش خطر افسردگی کمک می‌کند.

How-to-stop-menopause-Bloating-1

ورزش منظم

فعال ماندن از نظر بدنی یکی از بهترین راه‌ها برای تقویت سریع خلق و خو است. این راهکار، برای برخی از خانم‌ها، به لطف سروتونین، دوپامین و اندورفین‌هایی که باعث ترشح آن‌ها می‌شود، حتی می‌تواند به اندازه داروهای ضدافسردگی موثر باشد. همچنین در کاهش استرس، که یک عامل خطر شناخته شده برای افسردگی است، تاثیر دارد.

بزرگسالان سالم نیاز است که در هفته 150 دقیقه ورزش با سطح پایین تا متوسط، یا 75 دقیقه فعالیت با شدت بالا انجام دهند. بهتر است تمرینات هوازی مانند آهسته دویدن را با تمرینات تقویت عضلانی ترکیب کنید. پیاده‌روی در فضای باز نیز برای درمان افسردگی مفید است.

در شرایطی که افسرده هستید، ورزش ممکن است آخرین چیزی باشد که بخواهید انجام بدهید. اگر چنین است، بهتر است آهسته شروع کنید، حتی چند دقیقه ورزش در روز می‌تواند حال و هوای شما را تقویت کند. سپس به تدریج مقدار ورزش را افزایش دهید.

به این دلیل که خطر پوکی استخوان در بین زنان میانسال به دلیل عدم تعادل هورمونی بیشتر است، توصیه می‌شود از ورزش‌های شدید یا آسیب‌پذیر دوری کنید.

Depression_in_menopause_1

عادات مفید

برای تکمیل یک رژیم غذایی سالم و ورزش، می‌توانید عادات سالم مختلفی را در نظر بگیرید که تعادل هورمونی را تقویت و ذهن را آرام می‌کند و دیدگاه بهتری نسبت به زندگی به وجود می‌آورد.کاهش استرس می‌تواند ذهن را تقویت، افکار را آرام و آرامش را تقویت کند و سطح کورتیزول یعنی هورمون استرس را کاهش دهد. مدیتیشن، یوگا یا تمرینات تنفس عمیق گزینه‌های خوبی هستند.

در نظر گرفتن درمان‌های جایگزین مانند طب سوزنی یا بایوفیدبک، برای کاهش شدت و طول مدت افسردگی موثر است. وقت گذراندن در خارج از منزل این امکان را ایجاد می‌کند که مقادیر کافی ویتامین D دریافت کنید. کمبود این ویتامین به ویژه در ماه‌های زمستان در ایجاد افسردگی نقش دارد.

ترک سیگار یا نوشیدن الکل، جزء کلیدی درمان موثر افسردگی است. مطالعات نشان داده است که هم سیگاری‌ها و هم مصرف‌کنندگان الکل، بیشتر مستعد افسردگی هستند.

a-guide-to-medicine-for-depression-in-india1-l1

دو؛ درمان جایگزین برای افسردگی

درمان جایگزین که شامل دومین سطح درمانی است، تعدادی گزینه برای درمان افسردگی دارد و در آن با علت اصلی افسردگی یعنی عدم تعادل هورمونی، مقابله می‌شود. دو نوع مکمل گیاهی وجود دارد که می‌تواند در درمان افسردگی مفید باشد: مکمل‌های فیتواستروژنیک و مکمل‌های متعادل‌کننده هورمون.

مکمل‌های فیتواستروژنیک

مکمل‌های فیتواستروژنیک مانند خار مریم یا شبدر قرمز، با وارد کردن فیتواستروژن، یا ترکیبات استروژنی گیاهی به بدن عمل می‌کنند که باعث ایجاد استروژن می‌شود که تعادل هورمونی را برای تسکین افسردگی و سایر بیماری‌های یائسگی افزایش می‌دهد. با این حال، استفاده طولانی‌مدت از آن‌ها ممکن است باعث شود بدن کمتر بتواند هورمون‌های خود را تولید کند و در نتیجه باعث عدم تعادل بیشتر شود.

injection-thumbnail

مکمل‌های تنظیم‌کننده هورمون

مکمل‌های تنظیم‌کننده هورمون، حاوی هیچ هورمون خارجی نیستند. در عوض با تامین مواد مغذی غدد هورمونی برای تحریک تولید هورمون خود عمل می‌کنند که نه تنها سطح استروژن، بلکه سطح پروژسترون و تستوسترون را متعادل می‌کند، بنابراین علائم عدم تعادل را کاهش می‌دهد. به این دلیل که مکمل‌های متعادل‌کننده هورمون عملا هیچ عارضه جانبی ندارند، برای استفاده طولانی‌مدت بی‌خطر هستند.

مواد مغذی «مکافم» Macafem به بازیابی هورمون‌های طبیعی در زنان کمک می‌کند. برخلاف داروهای هورمونی که در مصرف هورمون‌های مصنوعی از سر گرفته می‌شوند، مکافم در بدن ما کاملا متفاوت عمل می‌کند. این ماده با القای عملکرد بهینه هیپوفیز و غدد درون‌ریز، باعث تحریک تولید هورمون طبیعی می‌شود. 

ترکیبی از تغییرات سبک زندگی و مکمل‌های گیاهی در کنار روان‌درمانی، معمولا موثرترین و جامع‌ترین رویکرد برای درمان افسردگی است. با این حال، در برخی موارد، برای به دست آوردن نتایج مطلوب لازم است دارو مصرف کنید.

Blog-Header-Images-1

سه؛ طب سنتی برای افسردگی

دو نوع رویکرد مرسوم برای درمان افسردگی وجود دارد: روان‌درمانی که بسیار سودمند است و مصرف دارو که موثر است، اما عوارض جانبی به همراه دارد.

روان‌درمانی

روان‌درمانی اغلب اولین درمان بالینی توصیه شده برای افسردگی است. معمولا برای مشاهده نتایج لازم است در جلسات متعدد روان‌درمانی شرکت کنید. رایج‌ترین انواع درمان افسردگی به شرح زیر است:

  • درمان شناختی‌رفتاری (CBT): رایج‌ترین نوع درمان برای افسردگی است که شامل تغییر الگوها و رفتارهای فکری مخرب یا منفی است.
  • درمان بین فردی (IPT): یکی دیگر از روش‌های موثر روان‌درمانی برای درمان افسردگی و جلوگیری از عود آن است. این درمان بر حل و فصل تعارضات در روابط تمرکز دارد.

hormone-replacement-therapy-menopause-women-dr-deepa-ganesh-chennai-500x250

مصرف دارو

بیشتر داروها برای درمان افسردگی با تغییر ساختار شیمیایی مغز، از جمله انتقال‌دهنده‌های عصبی که بر خلق و خو و احساس تأثیر می‌گذارند، طراحی شده‌اند. آن‌ها همچنین ممکن است به افزایش تمرکز، تنظیم اشتها و بهبود الگوهای خواب کمک کنند.

  • داروهای ضد افسردگی، مانند مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs)، به طور کلی اولین خط درمان دارویی برای افسردگی به شمار می‌روند. داروهای دیگری که ممکن است برای درمان افسردگی تجویز شوند عبارتند از: تثبیت‌کننده‌های خلقی، یا داروهای ضد روان‌پریشی، به تنهایی یا همراه با داروهای ضد افسردگی.
  • درمان جایگزینی هورمونی (HRT): این درمان حاوی استروژن، پروژسترون یا ترکیبی از آن‌ها است و به عنوان درمان پیشرو برای افسردگی و سایر بیماری‌های یائسگی استفاده می‌شود. در حالی که درمان جایگزینی هورمونی می‌تواند علائم افسردگی را تسکین دهد، استفاده از آن با عوارض جانبی جدی و افزایش خطرات سلامتی مرتبط است.

تجزیه و تحلیل استفاده از درمان جایگزینی هورمونی در دانشگاه آکسفورد نشان داده که خطرات این درمان ممکن است بیش از یک دهه پس از قطع آن باقی بماند.

marriage-fighting1

سایر گزینه‌های درمانی

در مورد علائم افسردگی شدید و افزایش خطر خودکشی، سایر گزینه‌های درمانی شامل درمان شوک الکتریکی یا تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال است.

نیازهای زنان در دوران گذار یائسگی تغییر می‌کند، بنابراین به طور طبیعی ممکن است درمان‌های مختلف را امتحان کنید. به مرور بیشتر متوجه می‌شوید که ترکیبی از مکمل‌های گیاهی، تغییرات سبک زندگی و مشاوره، موثرترین روش درمان افسردگی یائسگی است.

خلاصه

برای درمان افسردگی در دوران یائسگی، تغییرات سبک زندگی شامل مصرف غذاهای غنی از فیتواستروژن‌ها، پروبیوتیک‌ها و تریپتوفان‌ها، انجام فعالیت بدنی منظم ترجیحا در فضای باز، کاهش استرس از طریق یوگا و طب سوزنی، ایجاد یک شبکه پشتیبانی و مشارکت در فعالیت‌های داوطلبانه و مصرف مکمل‌های گیاهی فیتواستروژنیک یا مکمل‌های طبیعی تنظیم‌کننده هورمون مانند مکافم می‌تواند به شما در درمان افسردگی یائسگی کمک کند.

منبع: menopausenow

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند