۱۷۷۶۸۴
۱۴۵۹
۱۴۵۹

فیزیوتراپی در دوران بارداری

بارداری دوره‌ای هیجان‌انگیز و متحول کننده در زندگی زنان است که در کنار شادی و انتظار، می‌تواند ناراحتی‌ و چالش‌های جسمی مختلفی را نیز به همراه داشته باشد. برای آشنایی با فیزیوتراپی در دوران بارداری روی این مقاله کلیک کنید.

فیزیوتراپی در دوران بارداری

فیزیوتراپی در دوران بارداری یک شکل تخصصی از فیزیوتراپی است که بر حمایت و ارتقای سلامت کلی زنان باردار تمرکز دارد. با ما همراه باشید تا با همه چیز درباره فیزیوتراپی در بارداری آشنا شوید.

در این مقاله می‌خوانید:

هدف فیزیوتراپی در دوران بارداری

فیزیوتراپی شاخه‌ای از علم پزشکی است که به مطالعه نحوه حرکت انسان می‌پردازد و به تقویت حرکات درست و کاهش درد کمک می‌کند. اهداف فیزیوتراپی، افزایش انعطاف‌پذیری عضلات و تاندون‌ها و افزایش حرکت مفاصل و کاهش خشکی آن‌ها را شامل می‌شود. فیزیوتراپی هم‌چنین، از آسیب جلوگیری می‌کند و قدرت و تون عضلانی را افزایش می‌دهد.
در زمان بارداری، عواملی از جمله تغییر در وضعیت بدن، افزایش فشار لگن به دلیل وزن نوزاد و تغییرات هورمونی باعث درد در ناحیه کمر و لگن می‌شوند که می‌تواند آزاردهنده باشد. از این رو، فیزیوتراپیست‌های زنان در دوران بارداری روی اختلالات لگن و کف لگن تمرکز دارند و فیزیوتراپی می‌تواند به کاهش درد مفاصل اصلی که معمولاً در دوران بارداری تحت فشار هستند کمک کند.

فیزیوتراپی در دوران بارداری


بیشتر بخوانید: فیزیوتراپی بعد بارداری و زایمان چیست و چه ضرورتی دارد؟


فواید فیزیوتراپی در دوران بارداری

فیزیوتراپی در دوران بارداری مزایای بسیاری دارد که عبارتند از:

  • کاهش درد کمر و لگن: رشد جنین و تغییرات هورمونی در دوران بارداری می‌تواند منجر به ناراحتی در ناحیه کمر و لگن شود. با این حال، فیزیوتراپی می‌تواند از طریق تمرینات ملایم و درمان دستی این دردها را تسکین دهد.
  • تقویت عضلات مرکزی بدن: تقویت عضلات مرکزی بدن در دوران بارداری برای حمایت از شکم در حال رشد و حفظ وضعیت مناسب مهم است که با فیزیوتراپی می‌توان آن را محقق کرد.
  • کنترل بی اختیاری ادرار: بسیاری از زنان باردار به دلیل افزایش فشار روی عضلات کف لگن خود، دچار بی اختیاری ادرار می‌شوند. فیزیوتراپی می‌تواند به تقویت این عضلات و بهبود کنترل مثانه کمک کند.
  • حفظ وضعیت بدنی مطلوب: رشد جنین و تغییر مرکز ثقل، بر وضعیت بدن تأثیر می‌گذارد، اما فیزیوتراپی می‌تواند حفظ وضعیت بدنی مطلوب را به مادران آموزش دهد.
  • کاهش تورم و ادم: تورم در پاها و مچ پاها یک اتفاق رایج در دوران بارداری است. تکنیک‌های فیزیوتراپی، مانند تخلیه لنفاوی دستی و تمرینات درمانی، می‌توانند به کاهش تورم و بهبود گردش خون کمک کنند.

فیزیوتراپی در دوران بارداری


بیشتر بخوانید: چند ورزش در بارداری در خانه، بی ضرر برای مادر و جنین


روش های فیزیوتراپی در دوران بارداری

فیزیوتراپی در بارداری به همه مادران توصیه می‌شود. در اولین مراجعه خود به فیزیوتراپیست، باید با او درباره هر نوع مشکل یا بیماری زمینه‌ای که ممکن است داشته باشید صحبت کنید. فیزیوتراپیست شما ممکن است از طیف وسیعی از تکنیک‌ها استفاده کند و تمریناتی را برای کمک به بهبود حرکت و کاهش دردهای شما پیشنهاد دهد.
به طور کلی، چند جلسه فیزیوتراپی برای کمک به ایجاد یک برنامه درمانی و بررسی اثربخشی آن ضروری است. مشاهده مزایای فیزیوتراپی ممکن است زمان ببرد و احتمالاً فیزیوتراپیست به شما توصیه می‌کند که تمرینات ورزشی آموزش داده شده را در خانه نیز انجام دهید. تکنیک‌های رایج فیزیوتراپی عبارتند از:

  • ماساژ یا سونوگرافی برای قسمت‌های خاصی از بدن
  • درمان دستی مفاصل خاص
  • کشش عضلات (معمولاً کشش عضلات پهلو و جلو، کشش در حالت گربه‌ای و دایره‌های لگنی)
  • راهنمایی شما در حرکت دادن قسمت‌های مختلف بدن به طوری که مشکل موجود را تشدید نکنند.
  • توصیه‌های ورزشی
  • توصیه برای پوشیدن کمربند یا شلوار فشاری

بیشتر بخوانید: ورزش‌ های مناسب برای هر ماه از بارداری


عوارض فیزیوتراپی در بارداری

به طور کلی، فیزیوتراپی برای زنان باردار ایمن است و هیچ خطری در مراجعه به یک فیزیوتراپیست واجد شرایط و دارای گواهی وجود ندارد. با این حال، گاهی اوقات پس از ماساژ و حرکات متمرکز، ناراحتی عضلانی شما افزایش می‌یابد که موقتی است و جای نگرانی زیادی ندارد. یک فیزیوتراپیست‌ مجرب و حرفه‌ای می‌داند که باید تمام عوارض احتمالی و راه‌های مدیریت هر گونه درد و ناراحتی را برای شما توضیح دهد.

فیزیوتراپی در دوران بارداری


بیشتر بخوانید: ورزش‌های ممنوع در بارداری، ریسک نکنید!


پاسخ به سوالات رایج

۱- آیا فیزیوتراپی در دوران بارداری خطرناک است؟

خیر، اگر فیزیوتراپی در این دوران توسط یک متخصص آموزش دیده انجام شود، کاملاً ایمن است، زیرا تمام تمرینات و تکنیک‌های آن متناسب با نیازهای منحصر به فرد شما طراحی می‌شود و آسیبی وارد نمی‌کند.

۲- چه زمانی باید فیزیوتراپی را در دوران بارداری شروع کنیم؟

اگر نگران هستید یا علائم خاصی مانند لگن درد و کمردرد دارید، شروع هر چه زودتر فیزیوتراپی در دوران بارداری می‌تواند مفید باشد. با این حال، می‌توانید هر مرحله از بارداری خود را به رسیدگی به نگرانی‌ها یا ناراحتی‌های خاص همان مرحله اختصاص دهید.

۳- تعداد جلسات فیزیوتراپی در بارداری چقدر باید باشد؟

تعداد جلسات فیزیوتراپی بسته به نیازهای فردی هر کسی می‌تواند متفاوت باشد. به طور معمول، زنان ممکن است بسته به شرایط خود یک بار در هفته یا هر چند هفته یک بار در این جلسات شرکت کنند.

۴. آیا فیزیوتراپی در زنان باردار می‌تواند وضعیت بریچ جنین را برطرف کند؟

تکنیک‌های فیزیوتراپی، مانند تکنیک وبستر، ممکن است در موارد خاصی به برطرف کردن وضعیت بریچ جنین کمک کنند. این تکنیک‌ها مانورهای ملایم برای بهینه سازی تراز لگن و تشویق جنین به پایین آوردن سر خود را شامل می‌شوند.

۵- آیا فیزیوتراپی در دوران بارداری عوارض دارد؟

اگر فیزیوتراپی توسط یک متخصص واجد شرایط انجام شود، حداقل خطرات و عوارض جانبی را به همراه دارد. با این حال، باید هرگونه بیماری یا عارضه قبلی خود را با فیزیوتراپیست‌تان در میان بگذارید تا از درمان ایمن و موثر خود اطمینان پیدا کنید.

۶- آیا فیزیوتراپی می‌تواند به بهبودی پس از زایمان کمک کند؟

بله، فیزیوتراپی می‌تواند برای بهبودی پس از زایمان مفید باشد و به تقویت ثبات مرکزی و رفع مشکلات اسکلتی عضلانی که ممکن است در دوران بارداری ایجاد شده باشند کمک کند.


بیشتر بخوانید: فیزیوتراپی چیست؟ چه مشکلاتی را برطرف می‌کند؟


کلام آخر

فیزیوتراپی در دوران بارداری به حفظ حرکت و کاهش فشار و آسیب عضلانی مادران باردار کمک می‌کند. در واقع، بارداری و زایمان می‌توانند بدن شما را به طرق مختلف تحت تاثیر قرار دهند و باعث کشیدگی عضلات و نرم شدن رباط‌هایتان شوند. از این رو، انجام حرکات فیزیوتراپی می‌تواند به کاهش درد و آسیب ناشی از این تغییرات کمک کند.

برای اطلاعات بیشتر و آشنایی با متخصص زنان، به کلینیک نی نی بان سر بزنید.

منبع: pregnancybirthbaby

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

مشاوره ویدیویی

    • اخبار داغ
    • جدیدترین
    • پربیننده ترین
    • گوناگون
    • مطالب مرتبط

    برای ارسال نظر کلیک کنید

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.