چگونه از مکیدن انگشت شست توسط نوزاد جلوگیری کنیم؟
بسیاری از نوزادان از همان لحظهای که برای اولین بار انگشتان دستها و پاهای خود را کشف میکنند، عاشق مکیدن شست خود میشوند. این مقاله راهکار جلوگیری از مکیدن انگشت نوزاد را ارائه میدهد.
بسیاری از نوزادان از همان لحظهای که برای اولین بار انگشتان دستها و پاهای خود را کشف میکنند، عاشق مکیدن شست خود میشوند. این مقاله راهکار جلوگیری از مکیدن انگشت نوزاد را ارائه میدهد.
در این مقاله میخوانید:
- مکیدن انگشت شست توسط نوزاد
- راهکار جلوگیری از مکیدن انگشت نوزاد
- از محافظ انگشت استفاده کنید
- از درپوش دستی استفاده کنید
- با کودک مکالمه کنید
- لاک ناخن تلخ بزنید
- به الگوهای مکیدن شست توجه کنید
- سیستم پاداش ایجاد کنید
- قانون یا مرز تعیین کنید
- ایفای نقش را امتحان کنید
- او را نزد دندانپزشک ببرید
- علت مکیدن انگشت شست توسط نوزاد
- توقف عادت مکیدن انگشت توسط نوزاد
- آیا می دانستید؟
- خلاصه
مکیدن انگشت شست توسط نوزاد
حتی ممکن است در عکسهای سونوگرافی دوران بارداری، جنین را در حال مکیدن انگشت شستش مشاهده کرده باشید. مطمئنا، در آن زمان دیدن این صحنه دوستداشتنی بوده، اما حالا که یک نوزاد کوچک است و بعدها که بزرگتر میشود، دوست ندارید این کار را انجام بدهد، اما به نظر میرسد که او قصد ترک این عادت را ندارد. هر کاری هم که انجام میدهید کودک همچنان در حال مکیدن انگشت شست است. انگار که ترک کردن این عادت هرگز اتفاق نخواهد افتاد.
در همین حال، دوستان، اعضای خانواده و حتی افراد غریبه هشدارهایی درباره ایجاد مشکلات دهان و دندان و راهکارهای جلوگیری از مکیدن شست توسط نوزاد را به شما پیشنهاد میدهند. بنابراین به دلیل مشکلاتی که مکیدن انگشت برای کودک به وجود میآورد، بهتر است تلاش کنید تا این عادت را ترک کند.
راهکار جلوگیری از مکیدن انگشت نوزاد
استراتژیهایی که برایتان نام میبریم راهکار جلوگیری از مکیدن انگشت نوزاد است و شاید بتوانید از این روشها استفاده کنید. ابتدا راهکارهایی را برای نوزادان نام میبریم، سپس راهکارهای کودکان بزرگتر ارائه میشود.
بیشتر بخوانید: یازده ماهگی کودک
از محافظ انگشت استفاده کنید
محافظ انگشت به طور فیزیکی از مکیدن انگشت شست توسط نوزاد جلوگیری میکند. برخی از آنها پلاستیکی هستند، در حالی که برخی دیگر بیشتر شبیه دستکشهای انعطافپذیر هستند. از طرف دیگر، محافظ انگشت بدون مواد شیمیایی است و صدمهای به کودک نمیزند. نقاط ضعف محفاظ انگشت این است که میتواند استفاده از دست را برای بازی کردن یا غذا خوردن کودک دشوار کند.
از درپوش دستی استفاده کنید
این بریس انعطافپذیر به آرنج کودک متصل میشود و از خم شدن آرنج جلوگیری میکند، بنابراین او نمیتواند بازوی خود را به اندازهای خم کند که دستش را به دهانش برساند. اگر عادت کودک شما شدید است، درپوش ممکن است تنها ابزاری باشد که حرکت او را محدود میکند.
بیشتر بخوانید: اولین حمام نوزاد بعد از تولد
با کودک مکالمه کنید
ممکن است فکر کنید نوزاد شما هنوز برای مکالمه کوچک است، اما با او مکالمه کنید و هر زمان دیدید که انگشتانش را میمکد، انگشتانش را از دهانش دربیاورید. به این طریق نوزاد متوجه میشود که نباید این کار را انجام بدهد، یا قبل از این که این کار به یک عادت تبدیل شود، از آن جلوگیری میکنید. البته به این نکته دقت کنید که در نوزادان کوچک، مکیدن انگشت میتواند نشانه گرسنگی نوزاد باشد و نوزاد با این کار به شما میفهماند که گرسنه است. بنابراین قبل از اینکه از شدت گرسنگی شروع به گریه کند به او شیر بدهید.
در نوزادان بزرگتر به این موضوع توجه کنید که برخی از بچهها متوجه نمیشوند که مکیدن انگشت شست عادتی است که باید آن را ترک کنند. از نوزادتان بخواهید که از مکیدن انگشتش دست بکشد. از کلمه «نه» استفاده کنید و همزمان انگشتش را از دهانش دربیاورید.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: آشنایی با پزشکان متخصص دندانپزشکی
لاک ناخن تلخ بزنید
استفاده از لاک ناخن تلخ روی ناخنهای نوزاد یک استراتژی است که برای جلوگیری از ناخن جویدن تهاجمی نیز استفاده میشود. لاک بد مزه روی انگشتان میتواند از مکیدن انگشت شست جلوگیری کند.
با این حال، برخی از کارشناسان این روش را توصیه نمیکنند زیرا معتقدند این روش، راه خوبی برای ترک عادت کودک نیست.
به الگوهای مکیدن شست توجه کنید
اگر متوجه شدید کودکتان فقط قبل از خواب، انگشت شست خود را میمکد، به دنبال روش دیگری برای آرام کردن نوزاد و آماده کردن او برای خواب بگردید. برای کودکان بزرگتر دادن یک فنجان شیر گرم، به کودک میتواند باعث آرامش آنها شود.
اگر متوجه شدید که کودک هر بار که مضطرب، عصبانی یا غمگین است، انگشت شستش را در دهانش فرو میبرد، سعی کنید او را آرام کنید. به دنبال مکانیسم مقابلهای دیگر بگردید مثلا میتوانید به او پستانک بدهید.
بیشتر بخوانید: عمل زیبایی گوش کودک و نوزاد | اتوپلاستی کودکان
سیستم پاداش ایجاد کنید
سیستمهای پاداش ممکن است برای همه بچهها جواب ندهند، بعلاوه حذف تدریجی آنها سخت است. با این حال، برخی از بچهها با نمایش بصری مراحل پیشرفت خود (مانند استفاده از برچسبهایی برای نشان دادن دفعاتی که کودک از مکیدن انگشت شستش خودداری کرده)، انگیزه خوبی پیدا میکنند.
به خاطر داشته باشید که کودکان نیز مانند بزرگسالان در پنهان کردن رفتاری که نمیخواهند از آن دست بکشند، ماهرند.
قانون یا مرز تعیین کنید
به فرزندتان بگویید که فقط زمانی که در رختخواب، یا در حال تماشای تلویزیون است میتواند انگشت شست خود را بمکد. این راهکار، برای کنار گذاشتن این عادت بدون تبدیل آن به جنگ قدرت، روش خوبی است. فرزند شما هنوز هم انگشتش را میممکد، اما با گذشت زمان مقدار مکیدن انگشت کمتر میشود.
ایفای نقش را امتحان کنید
اگر کودک شما یک حیوان عروسکی یا اسباببازی مورد علاقه دارد، از آن به نفع خودتان استفاده کنید! وانمود کنید که این عروسک میخواهد مکیدن انگشت شست خود را متوقف کند.
او را نزد دندانپزشک ببرید
ممکن است کودک به تلنگر دیگری غیر از شما نیاز داشته باشد تا عادت مکیدن شست را برای همیشه کنار بگذارد. از دندانپزشک وقت بگیرید و از متخصص بخواهید که با کودک در مورد مراقبت خوب از دهان و دندانهایش صحبت کند. همچنین از دندانپزشک بخواهید درباره عادت انگشت مکیدن نیز با کودک صحبت کند.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: آشنایی با پزشکان متخصص اطفال
علت مکیدن انگشت شست توسط نوزاد
واضح است که ممکن است چیزی غریزی در تمایل کودک به ترجیح دادن انگشت شست بر انگشتهای دیگر وجود داشته باشد، اما چرا نوزادان انگشت شست خود را میمکند؟
طبق تحقیقات محققان آکادمی اطفال آمریکا، همه نوزادان با نیاز شدید به مکیدن متولد میشوند که اتفاق خوبی است، چون مکیدن، نحوه شیر خوردن نوزادان از سینه مادر یا شیشه شیر است.
همچنین مکیدن برای نوزادان آرامبخش است، بنابراین بسیاری از آنها در زمانهای غیر از جلسات شیردهی نیز به انجام آن ادامه میدهند. در حالی که برخی از نوزادان و کودکان نوپا ترجیح میدهند از پستانک برای رفع نیازهای مکیدن خود استفاده کنند، سایر نوزادان، شست یا انگشتان دیگر خود را بهترین و در دسترسترین وسیله آرامبخش میدانند.
بیشتر بخوانید: شست و شو و ضدعفونی کردن پستانک نوزاد
توقف عادت مکیدن انگشت توسط نوزاد
بیشتر والدین، نگران این موضوع هستند که مکیدن شست باعث آسیب طولانیمدت به دندانها، دهان یا فک فرزندشان شود. به گزارش انجمن دندانپزشکی آمریکا اکثر کودکان در سنین 2 تا 4 سالگی، مکیدن انگشت را متوقف میکنند. فشار زیاد بر کودک ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد.
خبرهای خوبی هم داریم: اگر کودک شما فقط انگشت شست خود را به ندرت میمکد (مانند زمان خواب) یا انگشت شست خود را فقط در دهان خود نگه میدارد، بدون آنکه آن را بمکد، خطر عوارض جانبی طولانی مدت زیادی وجود ندارد.
این کار حتی ممکن است برای سیستم ایمنی بدن او مفید باشد. کودکانی که شست خود را میمکند آنقدر در معرض میکروبهای معمولی خانگی قرار میگیرند که ممکن است خطر ابتلا به آلرژی و آسم در آنها کاهش یابد.
کودکانی که شست خود را تا 6 سالگی، یا بیشتر میمکند، تراز دندانهایشان مختل میشود.
بیشتر بخوانید: آفتاب سوختگی کودکان، حساسیت پوست کودکان فراموش نشود
آیا می دانستید؟
آیا میدانستید که مکیدن شست در رحم ممکن است نشانه اولیه راست دست بودن نوزاد در آینده باشد؟ بله! همینطور است.
در یک مطالعه که در سال 2005 میلادی انجام شد، محققان 75 کودک را که در رحم مادرشان در حال مکیدن شست بودند، بررسی کردند. آنها دریافتند که همه نوزادانی که شست راست خود را مکیده بودند، در سنین 10 تا 12 سالگی راستدست و دو سوم نوزادانی که شست چپ خود را مکیده بودند چپدست بودند.
خلاصه
عادت انگشت مکیدن کودک میتواند برای شما به عنوان والدین استرسزا باشد، به ویژه اگر این رفتار پس از ورود فرزندتان به مهد کودک نیز ادامه یابد. اگر میخواهید به کودک کمک کنید، اما راهکارهایتان مفید نبوده به پزشک اطفال مراجعه کنید تا دهان کودک را معاینه و در مورد مکیدن انگشت با او صحبت کند.
برای یافتن متخصصان مورد نظر خود به کلینیک نی نی بان سر بزنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼