۲۳۸۳۶۷

چگونه خال سرطانی را از خال معمولی تشخیص دهیم؟

چگونه خال سرطانی را از خال معمولی تشخیص دهیم؟

تشخیص خال سرطانی چگونه است؟ آیا می‌توانیم خال سرطانی را از خال معمولی تشخیص بدهیم؟ بله! خوشبختانه روش تشخیص خال سرطانی آسان است.

61fe2fa92978677a39e6f331_different_moles-16-9-p-1600-1024x576

تشخیص خال سرطانی چگونه است؟ آیا می‌توانیم خال سرطانی را از خال معمولی تشخیص بدهیم؟ بله! خوشبختانه روش تشخیص خال سرطانی آسان است.

آنچه در مورد خال های سرطانی پوست باید بدانید

خال سرطانی، نشانه ملانوم پوست است و خالی است که دستخوش تغییرات خاصی شده. درمان خال سرطانی ممکن است شامل جراحی برای برداشتن خال باشد. اما هر خال جدید یا در حال تغییر، سرطانی نیست، با این حال باید خال‌های خود را بررسی کنید. 

ملانوما شایع‌ترین شکل سرطان پوست نیست، اما جدی‌ترین است. یک عامل خطر برای خال‌های سرطانی قرار گرفتن بیش از حد در معرض اشعه ماوراء بنفش است. بنابراین، لازم است که اقدامات احتیاطی مانند محدود کردن قرار گرفتن در معرض نور خورشید، پوشیدن لباس‌های محافظ در بیرون از منزل و استفاده از کرم‌های ضد آفتاب را انجام بدهید.

در این مقاله روش تشخیص خال سرطانی، برخی از گزینه‌های درمان خال سرطانی و برخی نکات پیشگیری از آن را بررسی می‌کنیم.

GettyImages-1451577990-07db16e0a41043bc968d5cbf2dbaec83

علت سرطانی شدن خال

خال سرطانی یا ملانوم، نتیجه آسیب رسیدن به سلول‌های پوست است که به دلیل جهش یا تغییر در ژن‌ها و رشد سریع و خارج از کنترل سلول‌ها ایجاد می‌شود. ملانوما نوعی سرطان پوست است که به دلیل جهش سلول‌های تولیدکننده رنگدانه به نام ملانوسیت رخ می‌دهد.

خال‌ها دسته‌ای از ملانوسیت‌ها هستند و تقسیم سریع ملانوسیت‌های آسیب‌دیده می‌تواند منجر به ایجاد خال‌های سرطانی شود. قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور ماوراء بنفش، شایع‌ترین علت خال‌های سرطانی است. منبع اصلی اشعه ماوراء بنفش، نور خورشید است، اما منابع نور مصنوعی مانند روش‌های برنزه‌کننده نیز نور ماوراء بنفش تولید می‌کنند. جهش‌های ژنی به ارث رسیده از والدین نیز ممکن است احتمال ابتلا به خال‌های سرطانی را افزایش دهد.

ezgif-4-2fa977ccde

روش تشخیص خال سرطانی

تشخیص خال سرطانی در مراحل اولیه ملانوم می‌تواند دشوار باشد. به همین دلیل، باید پوستمان را به طور منظم برای هر نوع علائم تغییر مانند خال جدید یا تغییر در ظاهر خال بررسی کنیم. اگر مشکوک هستید که خال ممکن است سرطانی باشد، برای تشخیص به متخصص پوست مراجعه کنید.

برخی از علائمی که باید از آن‌ها آگاه باشید، عبارتند از:

  • هر نوع تغییر در پوست مانند یک خال جدید یا تغییر در رنگ، شکل، یا اندازه خال‌های فعلی 
  • خال که التیام نمی‌یابد، دردناک یا حساس می‌شود
  • خالی که می‌خارد، یا شروع به خونریزی می‌کند
  • خالی که ظاهری براق، مومی، صاف یا رنگ‌پریده دارد
  • یک توده سفت و قرمز که خونریزی می‌کند، یا پوسته پوسته به نظر می‌رسد 
  • یک لکه صاف و قرمز که خشن، خشک یا پوسته‌پوسته است
  • لکه یا رگه سیاه یا تیره زیر ناخن دست یا پا که به دلیل ضربه ایجاد نشده است

ezgif-4-a74588169f

همچنین برای تشخیص خال سرطانی می‌توانید خال‌ها را با پنج قانون ساده بررسی کنید:

  • عدم تقارن: یکی از روش‌های تشخیص خال سرطانی عدم تقارن آن است. 
  • حاشیه: خال‌های سرطانی ممکن است نامنظم باشند، به این معنی که لبه‌های آن‌ها به جای صاف بودن، ناهموار، بریده یا تار هستند.
  • رنگ: ممکن است خال‌های سرطانی دارای سایه‌ها و رنگ‌های ناهموار مانند سیاه، قهوه‌ای یا خرمایی و برخی از آن‌ها ممکن است شامل مناطق سفید، خاکستری، قرمز، صورتی یا آبی باشند.
  • قطر: اندازه خال‌های سرطانی ممکن است تغییر کند و بزرگ‌تر بشود. اگر یک خال بزرگتر از ۶ میلی‌متر شود، ممکن است سرطانی باشد.
  • تغییر: ایجاد تغییر در ظاهر خال ممکن است نشان‌دهنده سرطانی بودن آن باشد.

06-skin-cancer-moles

تشخیص خال سرطانی

شما می‌توانید تست خود غربالگری سرطان پوست انجام بدهید مثلا جلو یک آینه تمام قد بایستید و همه نواحی بدنتان را از نظر خال و لکه بررسی کنید. اگر درباره خال‌ها نگرانید، باید به متخصص پوست مراجعه کنید تا با استفاده از ابزارهای میکروسکوپی، خال را با جزئیات بیشتری بررسی کند. به این موضوع دقت کنید که «باید» برای بررسی تغییرات پوستی خود نزد متخصص پوست بروید. متخصص پوست برای شناسایی خال‌ها و انواع سرطان پوست آموزش دیده است. اگر متخصص پوست مشکوک باشد که خال ممکن است سرطانی باشد، بیوپسی انجام می‌دهد. نمونه خال به آزمایشگاه فرستاده و از نظر سرطانی بودن بررسی می‌شود. 

Mole-Removal-Expect-BLOG-IMAGE

درمان خال سرطانی

درمان خال سرطانی معمولا مانند سایر انواع سرطان است. با این حال، بر خلاف سرطان‌های اندام‌های داخلی، دسترسی به بافت سرطانی و برداشتن خال سرطانی با جراحی آسان‌تر است. بنابراین، جراحی گزینه درمانی اصلی برای اکثر خال‌های سرطانی است.

در برخی موارد، اگر خال سرطانی را زود تشخیص داده باشید، جراحی برای درمان خال سرطانی کافی است.

این روش، برداشتن خال و برخی از بافت‌های غیرسرطانی اطراف آن را شامل می‌شود. در برخی موارد، اگر خال سرطانی را زود تشخیص داده باشید، جراحی برای درمان خال سرطانی کافی است. اگر خال، ناحیه وسیعی از پوست را بپوشاند، ممکن است پس از جراحی به پیوند پوست نیاز باشد.

اگر خطر گسترش سرطان به سایر اندام‌ها، استخوان‌ها یا خون وجود داشته باشد، پزشک ممکن است معاینات بیشتری مانند بیوپسی غدد لنفاوی، مطالعات رادیولوژیک یا هر دو را انجام دهد. در صورت گسترش سرطان، پزشک بسته به جایی که سرطان گسترش یافته، درمان‌های بیشتر را تجویز می‌کند که شامل موارد زیر است:

  • شیمی‌درمانی
  • ایمونوتراپی 
  • پرتو درمانی
  • درمان هدفمند 

GettyImages-471888076

پیشگیری از خال سرطانی

هیچ راه مطمئنی برای جلوگیری از خال‌های سرطانی وجود ندارد. برخی از عوامل خطر مانند سن، پوست روشن و سابقه خانوادگی، احتمال ابتلا به خال‌های سرطانی را افزایش می‌دهند. با این حال، می‌توانید برخی اقدامات احتیاطی مناسب را برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پوست انجام بدهید. مهم‌ترین روش پرهیز از قرار گرفتن بیش از حد در معرض پرتوهای ماوراء بنفش است. برای این کار می‌توانید از کرم‌های ضد آفتاب استفاده کنید و لباس‌های محافظ در برابر نور خورشید بپوشید. پزشکان همچنین توصیه می‌کنند از اتاق های برنزه‌کننده خودداری کنید.

به طور مرتب نیز پوست خود را برای شناسایی هر نوع خال جدید یا در حال تغییر بررسی کنید.

00-114-1024x683

خلاصه

ملانوم پوست، یک نوع تهاجمی سرطان پوست است که معمولا به صورت خال سرطانی ظاهر می‌شود. مهم است که با روش‌های تشخیص خال سرطانی مانند خال‌های در حال تغییر، نامنظم یا در حال رشد آشنا باشید. همچنین باید اقدامات پیشگیرانه مناسب مانند محدود کردن قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش و استفاده از ضد آفتاب را انجام بدهید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند