آلودگی هوا و کودکان، سلامتشان در خطر است؟
کودکان جزو گروههای در خطر در زمان آلودگی هوا هستند و عوارض آلودگی هوا برای کودکان بیشتر از بزرگسالان است. در این مقاله درباره آلودگی هوا و کودکان، اطلاعات بیشتری کسب میکنید.
کودکان جزو گروههای در خطر در زمان آلودگی هوا هستند و عوارض آلودگی هوا برای کودکان بیشتر از بزرگسالان است و همچنین عوارض آلودگی هوا برای نوزادان نیز بسیار زیاد است. در این مقاله درباره آلودگی هوا و کودکان، اطلاعات بیشتری کسب میکنید.
آلودگی هوا و کودکان
آلودگی هوا سلامت کودکان را تهدید میکند و بزرگترین عامل خطر برای سلامت محیطی است. آلودگی هوا پس از سوءتغذیه دومین عامل خطر مرگ در میان کودکان زیر پنج سال به شمار میرود. 15 درصد از کل مرگ و میرهای جهانی در کودکان زیر پنج سال است و به این معنی است که هر روز تقریبا 2هزار کودک زیر 5 سال به دلیل تأثیرات بهداشتی مرتبط با آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند.
آسیب پذیری کودکان در مقابل آلودگی هوا
کودکان به دلایل مختلفی از نظر فیزیکی بیشتر در معرض آلودگی هوا هستند. کودکان خردسال سریعتر از بزرگسالان تنفس و هوای بیشتری را نسبت به وزن بدن خود جذب میکنند. آنها اوقات بیشتری را در خارج از منزل میگذرانند و هوای نزدیک به زمین را تنفس میکنند و به همین دلیل در مجاورت منابع آلودگی مانند گرد و غبار و اگزوز وسایل نقلیه قرار میگیرند. کودکان همچنین زمان قابل توجهی را در داخل خانه میگذرانند، بنابراین ممکن است به طور قابل توجهی تحت تأثیر آلودگی هوای خانه قرار گیرند.
مراقبت از کودکان در آلودگی هوا به دلیل فیزیولوژیکی، بیشتر از بزرگسالان است که آنها را در برابر آلودگی هوا آسیبپذیر میکند چون مغز، ریهها و سایر اندامهای آنها هنوز در حال رشد هستند. برخی از آلایندههای هوا میتوانند از جفت عبور کنند و روی جنین در حال رشد تأثیر بگذارند. آلودگی هوا همچنین میتواند بر عملکرد و رشد ریه جنین تأثیر بگذارد.
عوارض آلودگی هوا برای کودکان
عوارض آلودگی هوا بر کودکان بسیار است. آلودگی هوا بر بسیاری از سیستمهای بدن کودکان تأثیر منفی میگذارد و باعث عوارض و مرگ و میر در نوزادان میشود. هنگامی که زنان باردار در معرض هوای آلوده قرار میگیرند، احتمال زایمان زودرس و وزن کم نوزاد هنگام تولد افزایش مییابد. آلودگی هوا همچنین بر رشد عصبی و تواناییهای شناختی کودکان تأثیر منفی میگذارد و میتواند باعث آسم و سرطان دوران کودکی شود. کودکانی که در معرض سطوح بالایی از آلودگی هوا قرار گرفتهاند در آینده احتمال بیشتری دارد که به بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی عروقی مبتلا شوند.
شواهد محکمی وجود دارد که نشان میدهد آلودگی هوا به شدت با ذاتالریه مرتبط است و ذاتالریه عامل 22 درصد از کل مرگ و میر کودکان 1 تا 5 ساله است. ازن سطح زمین، یک محرک قوی راههای هوایی است و میتواند باعث مشکلات تنفسی به ویژه در کودکان مبتلا به آسم شود. تقریباً نیمی از مرگ و میرهای ناشی از عفونتهای دستگاه تنفسی تحتانی در کودکان زیر 5 سال به دلیل ذرات معلق ناشی از آلودگی هوای خانگی است.
احتمال ابتلا به عفونت گوش میانی (اوتیت میانی) در کودکان با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا بیشتر میشود. قرار گرفتن در معرض آلودگی هوای ناشی از ترافیک نیز با افزایش خطر ابتلا به سرطان خون در دوران کودکی همراه است.
مراقبت از کودکان در برابر آلودگی هوا
آلودگی هوا یکی از بزرگترین تهدیدها برای سلامت کودکان است. هنگامی که کودکان هوای سمی تنفس میکنند، به سلامت آنها آسیب میرسد.
برای مراقبت از کودکان در برابر آلودگی هوا باید هم به آلودگی هوا در فضای باز و هم به آلودگی هوا در فضای منزل دقت کنید. برای مراقبت از کودکان در مقابله با آلودگی هوا اقدامات زیر را انجام بدهید:
- کیفیت هوای منطقهای را که در آن زندگی میکنید، از طریق رسانهها چک کنید.
- در روزهای آلوده، کودکان را به سطح شهر و به ویژه مناطق پرترافیک نبرید.
- هنگامی که آلودگی هوا بسیار شدید است، اجازه ندهید کودکان فعالیتهای شدید انجام بدهند. بازی یا ورزش کودکان در هوای آلوده باید به حداقل برسد، به ویژه اگر کودکان دچار شرایط پزشکی مانند آسم یا سایر عفونتهای تنفسی هستند.
- هنگامی که آلودگی هوای بیرون بسیار زیاد است، سعی کنید کودک را در خانه نگه دارید.
- وسایل گرمازا را به گونهای نصب کنید که سوخت را به طور مؤثر بسوزانند.
- زنان باردار و کودکان را از دود دور نگه دارید.
- در داخل خانه یا نزدیک کودکان یا زنان باردار سیگار نکشید و از اطرافیانتان نیز بخواهید این موضوع را رعایت کنند.
خلاصه
آلودگی هوا و کودکان، موضوع قابل توجهی است که نیاز به مراقبت ویژه دارد. عوارض آلودگی هوا در کودکان به دلیل قرار گرفتن در سن رشد و ضعیف بودن سیستم ایمنیشان بیشتر است، به همین دلیل نیز احتمال ابتلا به عفونت گوش میانی و مشکلات تنفسی در این گروه افزایش مییابد. در روزهایی که کیفیت هوا پایین است سعی کنید کودک را در منزل نگه دارید و از او بخواهید سطح فعالیت بدنی خود را کاهش دهد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼