۲۳۹۷۸۷

هزینه دندانپزشکی کودکان در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

هزینه دندانپزشکی کودکان در سال 1403 چقدر است؟

هزینه دندانپزشکی کودکان نسبت به بزرگسالان متفاوت است همانطور که دندانپزشک کودکان و بزرگسالان تفاوت دارد. برای اینکه به پوسیدگی دندان‌های کودکان رسیدگی کنید باید او را به کلینیک دندانپزشکی کودکان ببرید. اما خوب است قبل از هر اقدامی کمی راجع به هزینه‌های آن مطالعه کنید.

دندان‌های سالم نشانه سلامت و کیفیت رشد کودکان است. هر چه کودک از تغذیه مناسبی برخوردار باشد و در کنار آن با دقت و ظرافت بیشتری از دندان‌هایش مراقبت شود سلامت او در طی دوران رشد و بزرگسالی بیشتر تضمین خواهد شد. اما با وجود مراقبت‌ها و کنترل‌ها باز هم ممکن است کودک دچار مشکلاتی در ناحیه دندان و دهان خود شود. بسیاری از پدر و مادرها نگران هزینه دندانپزشکی کودک خود هستند. اما باید گفت هزینه خدمات دندانپزشکی کودکان با بزرگسالان متفاوت است. در این مطلب به هزینه آن می پردازیم. با ما همراه شوید.

63d3e73ffee110b9d40c486f_Untitled design (1)

دندانپزشکی کودکان چیست؟

دندانپزشکی کودکان یا اطفال شاخه‌ای تخصصی از دندانپزشکی است که گروه سنی کودک و نوجوانان زیر هجده سال را شامل می‌شود. این شاخه اولین بار توسط کشورهای آمریکا، کانادا و استرالیا ایجاد و سپس به سایر کشورها گسترده شد. دندانپزشک کودکان به طور ویژه با مسائل مربوط به رشد فک، لثه، و دندان‌های کودک سر و کار دارد. معمولاً کودکان در سن رشد برای ارتودنسی و درمان ناهنجاری‌های موجود در دندان‌ها توسط والدینشان به دندانپزشک مراجعه می‌کنند.

child-dentist-scaled

دندانپزشک کودکان چه کارهایی انجام می‌دهد؟

دندانپزشکان اطفال این خدمات را ارائه می‌دهند:

بهداشت دهان و دندان

درمان عفونت‌ها و التهاب‌های دهان و دندان مانند آبسه‌های دندانی از وظایف یک پزشک اطفال است. در صورتی که مشکل یا عارضه‌ای در دهان یا دندان کودک خود مشاهده کردید بهتر است در اسرع وقت به یک دندانپزشک متخصص اطفال مراجعه کنید. چرا که مهم ترین وظیفه متخصص در این حیطه بوده و تامین بهداشت دهان و دندان کودک از وظایف اوست.

تمیز کردن دندان

یکی از چالش‌های والدین در پرورش کودکان نحوه تمیز کردن دندان‌ها به کمک مسواک است. در صورتی که به هر دلیلی دندان‌های کودکتان تغییر رنگ دادند و یا جرم‌های ریزی اطراف تاج دندان مشاهده کردید خوب است به دندانپزشک متخصص اطفال مراجعه کنید و نسبت به رفع مشکلات پیش آمده اقدام کنید و در صورت امکان برای تمیز نگه داشتن دندان‌های فرزند خود راهنمایی و آموزش بگیرید.

تشخیص و درمان زود هنگام برای صاف کردن دندان‌ها 

یکی از مهم ترین مواردی که باید حتما برای پیشگیری و درمان آن به دندانپزشک اطفال مراجعه شود تشخیص و درمان زود هنگام برای صاف کردن دندان‌ها است. در صورت وجود هرگونه ناهنجاری که موجب عدم نظم در دندان‌های کودک باشد دندانپزشک آن را تشخیص داده و نسبت به رفع آن اقدام خواهد کرد. شناسایی و درمان مشکلاتی مانند ناهنجاری‌های فکی و دندانی که ممکن است نیاز به درمان ارتودنسی داشته باشند از وظایف او است.

رفع پوسیدگی دندان

ممکن است در دوران شیردهی به نوزاد به دلیل باقی ماندن شیر در دهان کودک دندان‌ها دچار پوسیدگی شوند برای رفع این پوسیدگی‌ها بهتر است در سنین پایین به دندانپزشک متخصص مراجعه شود و پیش از دست رفتن دندان‌های کودک پوسیدگی‌ها رفع شوند. انجام فلوراید درمانی و نصب پوشش‌های سیلانت (Sealants) برای حفاظت از دندان‌های دائمی کودک در برابر پوسیدگی از وظایف دندانپزشک کودکان است.

ترمیم آسیب‌های دندانی

هر گونه آسیبی که به دندان کودک وارد شده باشد اعم از باقی ماندن شیر یا غذا و ایجاد پوسیدگی و یا وارد آمدن ضربه و شکستن آن توسط دندانپزشک اطفال ترمیم خواهد شد. ترمیم دندان‌های پوسیده با استفاده از مواد ترمیمی مناسب از وظایف پزشک کودک است. این کار ممکن است شامل قرار دادن پرسلن، کامپوزیت یا آمالگام باشد.

مدیریت بیماری‌های لثه

در صورتی که کودک به هر گونه بیماری‌ای در لثه خود مانند عفونت مبتلا شده باشد دندانپزشک اطفال به کمک دارو و خارج کردن عفونت این بیماری‌ها را مدیریت خواهد کرد. دندانپزشک کودکان معاینات منظم دندان‌ها و لثه‌ها را انجام می‌دهد تا مشکلاتی مانند پوسیدگی، عفونت یا التهاب تشخیص داده شوند.

تشخیص زودهنگام بیماری‌های دهان و دندان

با مراجعه منظم به دندانپزشک اطفال و چک کردن سلامت دندان‌ها و دهان کودک در صورت بروز هر نشانه‌ای که مربوط به بیماری دهان یا دندان باشد توسط این متخصص به موقع تشخیص داده خواهد شد و برای رفع آن دستورات لازم را تجویز خواهد کرد. ممکن است دندانپزشک کودکان همکاری با مدارس، مراکز بهداشتی و برنامه‌های پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان را انجام دهد.

بیشتر بخوانید: بردن کودکان به دندانپزشکی، نکات مهم

dentist-doctor-examines-oral-cavity-little-girl-uses-mouth-mirror-baby-teeth-close-up-concept-pediatric-dentistry-dental-treatment-1

دلایل مراجعه به دندانپزشک کودکان 

مراجعه به دندانپزشک کودکان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و دلایل متعددی برای انجام این کار وجود دارد. در ادامه به برخی از این دلایل اشاره می‌شود:

پیشگیری از مشکلات دندانی

برای پیشگیری از برخی مشکلات دندانی نیاز است که راهنمایی و مشاوره‌هایی را از دندانزشک متخصص بگیرید از جمله اصلاح برخی از عادات دهانی و غذایی، مراقبت‌های لازم هنگام ورزش، اصلاح رژیم غذایی، استفاده از نخ دندان و فلوراید.

آموزش بهداشت دهان و دندان

بسیاری از والدین برای تمیز کردن دندان‌های کودک خود به دلیل عدم همراهی، علاقه و لجبازی با چالش‌های فراوانی روبرو هستند. برای رفع این چالش‌ها می‌توانید به دندانپزشک اطفال مراجعه کرده و به کمک او آموزش‌های لازم بهداشت دهان و دندان را جهت مراقبت از دندان‌های کودک خود دریافت کنید.

بررسی رشد و توسعه دندان‌ها

برای آنکه از روند سلامت و رشد دندان‌های کودک خود اطمینان حاصل کنید خوب سالی هر شش یا دوازده ماه یکبار به پزشک متخصص مراجعه کنید و روند رشد و توسعه دندان‌های کودک خود را بررسی نمایید.

درمان پوسیدگی دندان

در صورت مشاهده هر گونه پوسیدگی در دندان‌های کودک یا نوجوان خود حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید چرا که بی‌توجهی به کوچکترین پوسیدگی دندان‌ها موجب به خطر انداختن دندان‌ها در بلند مدت می‌شود.

آسیب و ضربه به دندان‌ها

کودکان و نوجوانان به  دلیل جنب و جوش و بازی‌هایی که در طول روز دارند بسیار در معرض آسیب و ضربه به ویژه در ناحیه دندان‌ها هستند. بنابراین با وارد شدن اولین آسیب هر چند به نظرتان کوچک و بی‌اهمیت بهتر است حتماً به دندانپزشک اطفال مراجعه کنید. 

احتیاجات ارتودنسی

بسیاری از کودکان به دلایل مختلف در دوره رشد دندان‌هایشان با پیچیدگی‌ها و ناهنجاری‌هایی رو به رو می‌شوند که برای درمانشان فقط و فقط باید به دندانپزشک اطفال مراجعه کنند.

ایجاد روحیه مثبت نسبت به دندانپزشکی

کودکان بنا به حساسیت روحی که دارند و ناشناخته بودن نوع کار دندانپزشک ممکن است از او بترسند و از مراجعه به مطب دندانپزشکی وحشت داشته باشند. در صورتی که این ترس مدیریت نشود در بزرگسالی نیز ایجاد مشکل کرده و مانع رفع مشکلات دهان و دندان خود در بزرگسالی می‌شود. بنابراین خوب است که برای ایجاد روحیه مثبت نسبت به دندانپزشکی کودک را گاهی نزد یک متخصص اطفال ببرید تا ذهنیتش تغییر کند.

تأثیر بر رفتار و عادات غذایی

در صورتی که مشاوره‌های لازم را برای حفظ سلامت و مراقبت از دندان‌های کودک به موقع از دندانپزشک اطفال دریافت کنید می‌توانید رفتار و عادات غذایی درستی را نیز در فرزند خود ایجاد کنید که سلامت او را در دوره‌های دیگر زندگی‌اش نیز حفظ کند.

هزینه دندانپزشکی کودکان تحت تاثیر چه مواردی است؟

موارد و مشکلات بسیاری هستند که ممکن است والدین را مجبور به مراجعه به دندانپزشک کودکان کند تا در صورت هر گونه مشکلی کودکشان را درمان کند. بنابراین با توجه به نوع مشکل و میزان ناهنجاری و مواردی که در ادامه توضیح داده می‌شوند هزینه دندانپزشکی کودکان نیز متفاوت خواهد بود:

نوع و شدت درمان دندانپزشکی

مهمترین عامل در پرداخت هزینه نوع و شدت بیماری است. میزان ساده یا پیچیده بودن درمان را تعیین خواهد کرد و همین مساله روی کاهش یا افزایش هزینه نهایی تاثیر گذار خواهد بود. هر چه دندان ها نیاز به ترمیم بیشتری داشته باشند، قطعا هزینه آن نیز بیشتر خواهد بود.

دستمزد دندانپزشک

دستمزد دندانپزشک‌ها در موارد مشابه تقریباً یکسان است اما ممکن است بنا به دلایل مختلف هر پزشک دستمزد بیشتر یا کمتری دارد. میزان دستمز پزشک به میزان مهارت و تخصص، مطب او و نوع تجهیزات و وسایل مورد استفاده‌اش بستگی دارد.

تجهیزات کلینیک

هر چقدر تجهیزات یک کلینیک به روزتر باشد قطعاً خدمات آن کلینیک نیز در سطح بالا و حرفه‌ای ارائه خواهد شد. بنابراین، این موضوع در هزینه دریافتی از بیمار نیز موثر خواهد بود.

بررسی‌ها ‌و آزمایش‌های قبل از بیهوشی

در صورتی که بیماری دهان و دندان کودک به شکلی باشد که نیاز به جراحی یا درمان پیچیده داشته باشد ممکن است نیاز به عکس برداری، آزمایش و یا جراحی باشد در این صورت هزینه این موارد هم در پرداخت نهایی موثر خواهد بود.

هزینه دندانپزشکی کودکان در سال ۱۴۰۳ 

تعرفه و هزینه دندانپزشکی کودکان در سال 1403 می‌تواند با توجه به خدمات، تخصص دندانپزشک، مواد مورد استفاده، یا محل کلینیک و مطب، متغیر باشد. برخی از تعرفه‌های دندانپزشکی کودکان در سال ۱۴۰۳ عبارتند از:
  • فلورایدتراپی دو فک: هزینه آزاد: 1,800,000/ بیمه: 900,000 تومان

  • فیشور سیلانت هر دندان: هزینه آزاد: 1,600,000 تومان/ بیمه: 800,000 هزار تومان

  • کشیدن دندان شیری قدامی: هزینه آزاد: 1,000,000 تومان/ بیمه: 500,000هزار تومان

  • کشیدن دندان شیری خلفی: هزینه آزاد: 1,300,000 تومان/ بیمه: 650,000 هزار تومان

kids-dentistry-min

چرا بهتر است به دندانپزشکی کودکان مراجعه کنید؟

کودکان برخلاف بزرگسالان، نمی‌توانند به طور دائم در حین معاینه دندانپزشکی، یا تمیز کردن دندان‌ها بی‌حرکت بمانند و به سختی با دندانپزشک همکاری می‌کنند. دندانپزشکان اطفال به این مساله واقف هستند و در راحت‌تر کردن فرایند درمان برای کودکان تخصص دارند. مطب دندانپزشکی کودکان دارای تجهیزات و تزئینات ویژه‌ای است که برای کودکان جذاب باشد.

پزشکان توصیه می‌کنند کودکتان را ۶ ماه پس از رویش اولین دندان یا حداکثر ۱۲ ماه پس از درآمدن اولین دندانش نزد دندانپزشک ببرید. نوع معاینه و درمان بستگی به سن کودک دارد و اولین ویزیت معمولا بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه طول می‌کشد.

what-are-pediatric-dentist

سوالات متداول

چنانچه کودکی در منزل یا اطراف خود دارید که نگران رشد و سلامت دندان‌های او هستید احتمالاً سوالاتی نیز در ذهن دارید که پاسخ آن را در طول مطلب نیافتید. از آنجایی که ممکن است این سوالات با سایر کاربران مشترک باشد پیشنهاد می‌شودبخش سوالات متدوال را نیز مطالعه کنید تا برای آنچه که در ذهن دارید بیشتر راهنمایی شوید:

آیا هزینه دندانپزشکی کودکان با بزرگسالان یکی است؟

 هزینه‌های دندانپزشکی کودکان و بزرگسالان معمولاً متفاوت است و این تفاوت‌ها ناشی از نوع درمان، پیچیدگی، تعداد دندان‌ها و عوامل دیگر است. والدین بهتر است قبل از اقدام به درمان، هزینه‌ها را بررسی کرده و با دندانپزشک خود مشورت کنند تا بهترین تصمیم را بگیرند.

آیا بیمه خدمات دندانپزشکی کودکان را تحت پوشش قرار می دهد؟

بله، بسیاری از برنامه‌های بیمه دندانپزشکی، خدمات دندانپزشکی کودکان را تحت پوشش قرار می‌دهند. البته، جزئیات و شرایط پوشش بیمه ممکن است متفاوت باشد و به عواملی مانند نوع بیمه، شرکت بیمه و سیاست‌های مربوط به سلامت دندان‌ها بستگی دارد.

آیا قطره آهن باعث پوسیدگی دندان کودک می‌شود؟

بر خلاف باور عموم این قطره موجب پوسیدگی دندان نمی‌شود  بلکه سطح رنگ خارجی دندان را تغییر داده و نواحی که دارای پوسیدگی بودند را مشخص می‌کند. قطره‌های آهن سیدرال، فروزمال، آیروفیکحس، د یونیکس فارما، لیپوزوفر از جمله قطره‌هایی هستند که مانع تغییر رنگ دندان کودک می‌شوند.

خلاصه

پوسیدگی دندان، یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن در کودکان است و متخصصان توصیه می‌کنند که کودک را ۶ ماه و حداکثر یک سال بعد از رویش اولین دندانش نزد دندانپزشک کودکان ببرید. کودکان نمی‌توانند در مطب دندانپزشکی دائم بی‌حرکت بمانند و سخت با دندانپزشک همکاری می‌کنند، اما دندانپزشک اطفال در این زمینه آموزش دیده و مهارت لازم را برای درمان کودکان دارد. 

برای یافتن متخصصان مورد نظر خود به کلینیک نی نی بان مراجعه کنید.

منبع: webmd
لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند