آموزش ساخت لوستر دست ساز چوبی؛ یک ایده شیک و خلاقانه!
امروزه آموزشهای فنی در فضای مجازی و وبسایتهای مختلف به صورت چشمگیری گسترش یافته و دسترسی مردم به ابزار و مواد اولیه بیشتر شده است. بسیاری از افراد ترجیح میدهند به جای خرید وسایل خانه از فروشگاهها، خودشان این وسایل را با صرف هزینهای بسیار کمتر بسازند. یکی از وسایل منزل که افراد زیادی به ساخت آن علاقه دارند، لوستر چوبی است. ساخت لوستر چوبی در خانه و با صرف هزینهای مناسب امکانپذیر است؛ البته باید ابزار و مواد اولیه لازم را داشته باشید و روش کار با این ابزارآلات را بدانید.
امروزه آموزشهای فنی در فضای مجازی و وبسایتهای مختلف به صورت چشمگیری گسترش یافته و دسترسی مردم به ابزار و مواد اولیه بیشتر شده است. بسیاری از افراد ترجیح میدهند به جای خرید وسایل خانه از فروشگاهها، خودشان این وسایل را با صرف هزینهای بسیار کمتر بسازند. یکی از وسایل منزل که افراد زیادی به ساخت آن علاقه دارند، لوستر چوبی است. ساخت لوستر چوبی در خانه و با صرف هزینهای مناسب امکانپذیر است؛ البته باید ابزار و مواد اولیه لازم را داشته باشید و روش کار با این ابزارآلات را بدانید. در ادامه، نکتههای لازم و مراحل ساخت یک لوستر چوبی مدرن در خانه را به شما آموزش میدهیم.
وسایل مورد نیاز ساخت لوستر دست ساز:
راههای متعددی برای ساخت لوستر چوبی دست ساز وجود دارد. با توجه به روش ساخت لوستر، وسایل و مواد اولیه مورد نیاز آن نیز متفاوت خواهند بود. همچنین ما در این مقاله، ساخت لوستر با چوب درخت صنوبر را آموزش میدهیم؛ اما از انواع چوب های مختلف میتوان برای ساخت لوستر استفاده کرد. برای ساخت لوستر چوبی مدرن از وسایل و مواد زیر استفاده کنید:
چوب صنوبر
میله چوبی
رنگ
سیلر
چسب چوب
سیم، سرپیچ و لامپ
گیره نجاری یا پیچ دستی
قلممو
چکش لاستیکی
اره فارسی بر
اره میزی
دریل ستونی با مته مناسب
آموزش ساخت لوستر با چوب:
این لوستر از ۴ فریم تشکیل شده که باید بر روی یکدیگر قرار بگیرد. این فریمها از ۱۶ قطعه چوب به طول ۳۰ سانتیمتر تشکیل شدهاند. به علاوه، به یک قطعه اضافی به ابعاد ۱۴ سانتیمتر هم نیاز دارید. کار خود را با استفاده از فارسی بر آغاز کرده و این قطعات را برش بزنید .
در مرحله بعد:
باید اتصالات نیم و نیم روی قطعات ایجاد کنید. ۸ قطعه از ۱۶ قطعه را به عرض بر روی میز کار قرار دهید. این قطعات را مانند شکل زیر به صورت منطبق در کنار یکدیگر قرار دهید. سپس دو خط مرجع با فاصله ۵ سانتیمتر از دو طرف آنها بکشید. همین کارها را برای ۸ قطعه دیگر نیز انجام دهید؛ با این تفاوت که این بار باید خط مرجع را با فاصله ۸ سانتیمتر از دو طرف ترسیم کنید.
با استفاده از اره میزی و تنظیم ارتفاع تیغه، میزان خالی شدن قطعات چوبی به منظور ایجاد اتصال نیم و نیم را مشخص کنید (میزان برش و خالی کردن قطعه چوب باید نصف ضخامت آن باشد).
در مرحله بعد:
با توجه به خطوط مرجعی که در مراحل قبل ایجاد کردهاید و با استفاده از اره میزی شروع به برش چوب و ایجاد اتصال نیم و نیم کنید.
در مجموع، در ساخت این لوستر باید از ۱۸ اتصال نیم و نیم استفاده کنید. برای هر اتصال به دو برش نیم و نیم نیاز دارید.
بعد از اتمام برشها:
شما ۴ فریم خواهید داشت (۲ فریم عریض و ۲ فریم باریک). همچنین باید مانند شکل قطعه ۱۴ سانتیمتری که در ابتدا ساخته بودید را در بخش میانی یکی از فریمهای باریک بچسبانید. این فریم در قسمت بالای لوستر قرار گرفته و قطعه چوب نصب شده، محل اتصال لامپ به لوستر خواهد بود. این قطعه چوب را نیز مانند شکل زیر به صورت نیم و نیم برش بزنید.
قبل از چسباندن قطعات یک بار آنها را بدون چسب زنی مونتاژ کنید تا عیوب احتمالی را بتوانید برطرف کنید. آخرین مرحله قبل از چسب زنی، ایجاد سوراخ برای سیم چراغ آویز است. باید از متهای استفاده کنید که متناسب با قطر سیم آویز لوستر باشد.
شروع به چسباندن قطعهها و ساخت فریمها کنید. چسب را با استفاده از قلممو در نقاط اتصال نیم و نیم بزنید و سپس این اتصالات را با استفاده از گیره نجاری یا پیچ دستی تا زمان خشک شدن چسب تحت فشار بگذارید. میتوانید بعد تحت فشار گذاشتن اتصالات از یک دستمال مرطوب به منظور پاک کردن اضافات چسب استفاده کنید.
بعد از خشک شدن فریمها، گوشههای آنها با اره فارسی بر به صورت زاویهدار برش بزنید. به منظور جلوگیری از جدا شدن الیاف چوب، در محل برش چسب نواری بزنید.
سپس، فریمها را سنباده بزنید تا سطح و لبه آنها کاملا یکدست و صاف شود.
در مرحله بعد:
باید تمامی فریمها را بر روی هم سوار کنید. هر چهار قاب را روی هم گذاشته و از تراز بودن لبهها اطمینان حاصل کنید. در ادامه باید مطابق شکل محل اتصال همه فریمها را علامت زده و آن را با دریلی بلند سوراخ کنید تا فریمهای زیرین نیز سوراخ شوند
در حالی که فریمها بر روی یکدیگر قرار دارند یک قطعه تخته سه لایی را زیر آن و دو قطعه چوب را در دو طرف بالای آن قرار دهید تا گیره نجاری مستقیما به سطح آن فشاری وارد نکند. سپس با استفاده از گیره نجاری یا پیچ دستی بالا و پایین فریمها را کاملا محکم کنید.
فریمها را در حالی که بر روی هم قرار دارند به دستگاه دریل ستونی منتقل کنید. سپس محل اتصال فریمها که در مرحله قبل علامت زدید را با استفاده از مته مناسب سوراخ کنید.
برای محافظت از چوب لوستر باید به آن سیلر بزنید. پس از خشک شدن سیلر، با استفاده از رنگ دلخواهتان سطح چوب را رنگآمیزی کنید. اضافات رنگ را میتوانید با یک حوله پاک کنید.
برای مونتاژ لوستر:
باید بین فریمهای آن قطعات چوب قرار داده و بین آنها فاصله ایجاد کنید. سپس با استفاده از مداد یا میله چوبی از تراز بودن و همراستا بودن سوراخهای فریمها اطمینان حاصل کنید.
برای مونتاژ لوستر از میل چوبی (دوبل) متناسب با قطر سوراخ استفاده کنید. برای جا زدن آنها در سوراخها میتوانید از انواع چکش لاستیکی استفاده کنید. میتوانید از هیچ چسبی در این مرحله استفاده نکنید زیرا همین اتصالات استحکام کافی را دارند.
پس از قرار دادن میله چوبی در جای خود و اتصال همه فریمها به هم از یک اره دستی برای بریدن اضافه طول میله از بالای لوستر استفاده کنید. اگر برش با اره لکههایی بر روی سطح چوب باقی گذاشت، میتوانید با رنگ آنها را بپوشانید.
در این مرحله:
باید یک رشته سیم با طول مناسب برای سقف خود را به یک سرپیچ متصل کنید. سپس سرپیچ را درون لوستر قرار داده و سیم آن را از سوراخ بالای لوستر رد کنید. در مرحله آخر لامپ دلخواه خود را روی سرپیچ نصب کرده و سیم آن را به اتصال برق روی سقف متصل کنید.
آموزش ساخت لوستر با MDF:
ساخت لوستر با ام دی اف تفاوتهای چندانی با ساخت لوستر با چوب ندارد. ام دی اف از الیاف ریز چوب تشکیل شده و برش پذیری مناسبی دارد. به همین دلیل به راحتی میتوان آن را به شکل قطعات مورد نیاز درآورد. استفاده از ام دی اف باعث صرفهجویی در هزینههای شما خواهد شد. با این حال، چوب نیز ظاهر زیباتر و مجللتری نسبت به ام دی اف دارد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼