۱۱۳۶۳۲
۲۱۷۹
۲۱۷۹

ورزش در دوران بارداری، چرا مفید است؟

ورزش کردن به شیوه صحیح، ناراحتی‌های شایع دوران بارداری مانند بی‌خوابی و درد پشت و کمر را تسکین می‌دهد.

دکتر مهین نجفیان درباره مزیت‌ها و خطرات ورزش در دوران بارداری اظهارکرد: ورزش در دوران بارداری برای مادران و همچنین برای جنین مناسب و مفید است.
وی افزود: ورزش کردن به شیوه صحیح، ناراحتی‌های شایع دوران بارداری مانند بی‌خوابی و درد پشت و کمر را تسکین می‌دهد؛ اما به دلیل اینکه دوران بارداری، دوران حساسی است باید زیرنظر پزشک خود ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهد.
وی ادامه داد: برای به دنیا آوردن فرزندی سالم و شاداب، علاوه بر داشتن تغذیه مناسب، باید ورزش نیز در برنامه‌های روزانه مادران باردار قرا گیرد. جلوگیری از کمردرد بارداری، افزایش انرژی بدن و در نتیجه شادابی بیشتر مادر، جلوگیری از اضافه وزن بیش از حد مادر و کاهش خطر ابتلا به دیابت حاملگی و فشارخون بالا از جمله فواید ورزش کردن در دوران بارداری است.
این متخصص زنان و زایمان گفت: یکی از بهترین ورزش‌های دوران بارداری، شنا است که موجب تسکین درد مفاصل از جمله درد کمر می‌شود.
نجفیان افزود: اگر مادر باردار هر روز از دوچرخه ثابت استفاده کند، برای وضعیت او مفید است. البته هنگام استفاده از دوچرخه ثابت باید به آرامی پا زده و از پا زدن سریع که ضربان قلب را به سرعت اقزایش می دهد، اجتناب شود. پا زدن آهسته کمک می کند ماهیچه‌های لگن و ران تقویت شوند و تقویت این ماهیچه ها برای انجام زایمان طبیعی مفید است. پیاده روی در آب نیز ماهیچه‌های لگن و ران را قوی می‌کند.
وی عنوان کرد: چنانچه در دوران بارداری به تازگی می‌خواهید پیاده روی سریع را شروع کنید، ابتدا این ورزش را ۲ تا سه بار در هفته انجام دهید و با هر بار تکرار آن، زمان بیشتری به آن اختصاص دهید. یوگا نیز موجب تقویت ماهیچه‌های بدن و سبب آرامش فرد ‌شده و برای تمرین زایمان طبیعی می‌تواند بسیار مناسب باشد.
این متخصص زنان و زایمان با توصیه به انجام ورزش کِگِل (تمرین برای تقویت عضلات ناحیه لگن از جمله عضلات حمایت کننده مجرای ادراری، مثانه، رحم، راست روده(رکتوم) و غیره) افزود: در این ورزش ماهیچه های ناحیه لگن خود را سفت و منقبض کنید و برای پنج ثانیه این کار را ادامه داده و سپس استراحت کنید. این ورزش را ۱۰ بار در روز و هر بار پنج مرتبه انجام دهید. مزیت این ورزش این است که در هر جایی و هر زمانی قابل انجام است.
نجفیان اظهارکرد: لازم است مادران باردار برای شروع ورزش خود در این دوران به نکات مهمی در این زمینه توجه کنند؛ چنانچه اگر قبل از بارداری ورزش می‌کردید، می‌توانید زیر نظر پزشک خود به ورزش در دوران بارداری ادامه دهید، اما اگر در این دوران می‌خواهید ورزش جدیدی را شروع کنید، حتما درباره ورزش موردنظر خود با پزشک متخصص مشورت کنید. اگر به تازگی تمایل به ورزش کردن داشتید، در دوران بارداری باید گام به گام، آهسته و با انجام ورزش‌هایی ملایم و سبک شروع کنید تا به جنین آسیبی نرسد.
وی با بیان اینکه در سه ماه نخست و سوم بارداری، شرایط مادر و جنین بسیار حساس است افزود: در این مدت از انجام خودسرانه ورزش خودداری کنید. در سه ماه نخست بارداری به دلیل نبود چسبندگی کامل جنین به دیواره رحم، ورزش‌های سنگین توصیه نمی‌شود و حتما باید با مشورت پزشک باشد.
این متخصص زنان و زایمان مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز اظهارکرد: در دوران حاملگی از عرق کردن بیش از حد و گرمای زیاد دوری کنید؛ گرم شدن بیش از حد بدن مادر و عرق کردن زیاد او به ویژه در سه ماه نخست بارداری می تواند برای جنین ضرر داشته باشد، بنابراین مادران باردار با نوشیدن مقدار زیادی مایعات پیش، هنگام و پس از ورزش، می‌توانند از افزایش دمای بدن خود جلوگیری کنند.
نجفیان افزود: یکی دیگر از نکاتی که مادر باردار برای ورزش کردن باید رعایت کند این است که از رفتن به محیط های گرم مثل سونا و حمام آب داغ جدا خودداری کند زیرا این شرایط به جنین آسیب می‌رساند و در سه ماه آخر بارداری، خطر زایمان زودرس را افزایش می‌دهد.
وی توصیه کرد: همچنین این مادران از انجام ورزش‌هایی که به ناحیه لگن و شکم آسیب می‌رسانند، مانند اسکی، اسکیت، بسکتبال و اسب سواری خودداری کنند و به مادرانی که به کوه پیمایی علاقه دارند نیز توصیه می شود که به ارتفاعات بالا نروند، زیرا در ارتفاعات بالا علاوه بر کاهش میزان اکسیژن که مادر را با مشکلات تنفسی روبه رو می‌کند،ممکن است عوارضی مانند نقص های مادرزادی جنین و سقط جنین ایجاد شوند. ورزش‌های پرخطر مانند غواصی را نیز در دوران بارداری هرگز انجام ندهید.
منبع: ایرنا

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.