۱۱۵۶۸۵
۲۶۹۱
۲۶۹۱

تیره شدن پوست در بارداری، علت

حدود ۸۰ درصد زنان دچار قرمزی و تورم لثه‌ها می‌شوند که مخصوصاً اگر بهداشت دهان خوب نباشد، می‌تواند به دردناک و زخمی شدن آنها منجر می‌شود.

علت عرق سوز شدن در دوران بارداری !
تیره شدن پوست (هیپرپیگمانتاسیون)، درجات مختلفی از افزایش رنگدانه در پوست که منجر به تیره شدن قشر آن می‌شود، در ۹۰ درصد زنان باردار در فاصله هفته‌های اول تا چهاردهم بارداری اتفاق می‌افتد، این تغییر در خانم‌های با روی تیره و پوست سبزه بیشتر از زنان با موی روشن و پوست سفید دیده می‌‌شود.نواحی از بدن که به طور طبیعی تیره‌تر هستند، تیرگی بیشتری پیدا می‌کنند؛ به خصوص نوک سینه‌ها و هاله اطراف آنها، نواحی تناسلی و خط میانی دیواره شکم و گاهی زیر بغل و کشاله ران‌ها. این تغییر رنگ معمولاً بعد از حاملگی از بین می‌رود، ولی ممکن است مقداری از آن باقی بماند.در طول بارداری خال‌های تیره ممکن است بزرگ‌تر و یا تیره‌تر شده و خال‌هایی که مورد توجه نبوده‌اند یک طرح مشخصی از تیره شدن پوست در حدود ۷۰ درصد زنان باردار، خصوصاً سبزه‌ها در نیمه دوم حاملگی دیده می‌شود. ماسک حاملگی عموماً در لب بالا، گونه‌ها، پیشانی و چانه مشخص شده و با آفتاب تشدید می‌شود. این تغییر رنگ در زنان غیر باردار که از قرص‌های ضدبارداری استفاده می‌کنند و یا حتی گاهی در مردان هم به وجود می‌آید.ماسک حاملگی بعد از زایمان ممکن است از بین برود و یا مقداری باقی بماند.
لثه‌ها:
حدود ۸۰ درصد زنان دچار قرمزی و تورم لثه‌ها می‌شوند که مخصوصاً اگر بهداشت دهان خوب نباشد، می‌تواند به دردناک و زخمی شدن آنها منجر می‌شود. گاهی نیز ضایعات عروق کوچکی ممکن است در لثه‌ها ایجاد شوند که به دنبال تماس، دچار خونریزی می‌شود.
غدد عرق:
در طی بارداری فعالیت و میزان ترشح غدد اکراین به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌یابد که این افزایش تعریق احتمالاً منجر به افزایش جوش‌های عرق‌سوز نیز ‌شود.
غدد چربی:
میزان ترشح غدد چربی در حین حاملگی افزایش می‌یابد. همچنین در دوران بارداری غدد چربی روی هاله نوک پستان بزرگ شده و به صورت برجستگی‌های کوچک قهوه‌ای رنگ ظاهر می‌شوند.
مــو:
بیشتر زنان در دوران بارداری به درجاتی از پر مویی دچار می‌شوند که معمولاً در صورت مشخص‌تر از سایر نواحی است. این موی اضافی که به علت افزایش نسبت موهای در حال رشد در مناطق مختلف بدن است، تحت تأثیر عوامل هورمونی بوده و در عرض شش ماه پس از زایمان غالباً از بین می‌رود.همچنین به علت مشابه یعنی افزایش نسبت موهای در حال رشد، موهای سر نیز پر پشت‌تر از حالت طبیعی شده و از ریزش طبیعی موها هم به طور قابل ملاحظه‌ای کاسته می‌شود به همین دلیل اغلب خانم‌ها از موهای خود در دوران بارداری رضایت دارند؛ اما پس از زایمان و برگشت وضعیت هورمونی بدن به حالت عادی، با ریزش موی نسبتاً شدیدی در فاصله ۳ الی ۴ ماه پس از زایمان روبه‌رو می‌شوند. شیر دادن به نوزاد تأثیری در روند آن ندارد. در نیمه دوم حاملگی به ندرت ممکن است افزایش در موهای تیپ مردانه در ناحیه صورت ایجاد گردد.
ناخن‌ها:
خانم‌های بارداری اغلب از شکنندگی ناخن‌ها و ایجاد شیارهای عرضی در آنها شکایت می‌کنند و در مواردی نیز امکان دارد که صفحه ناخن از بستر آن جدا گردد. همچنین خطوط طولی تیره رنگی ممکن است در ناخن‌ها دیده ‌شود.
خطوط کشش یا استریا:
پیدایش استریا یک یافته شایع و مشخص در اکثر حاملگی‌هاست. این خطوط در ۹۰ درصد زنان باردار در ماه‌های ششم و هفتم حاملگی ابتدا در دیواره شکم ظاهر شده و بعداً به میزان کمتری روی سینه‌ها نیز نمایان می‌شوند و با شیوع و شدت کمتر ممکن است در سایز نواحی بدن نیز به وجود آیند. علت پیدایش این خطوط مجموعه‌ای از تغییرات هورمونی، کشش بیش از اندازه پوست و پارگی برخی از الیاف بافت نگاهدارنده‌ آن می‌باشد. طول این خطوط چند سانتیمتر بوده و پهنای آن از ۱-۱۰ میلیمتر متغیر است و به رنگ صورتی تا ارغوانی و گاهی همراه با خارش مختصر ظاهر می‌شوند. استریا در دوران بلوغ و در ارتباط با افزایش سریع‌تر حجم بدن در اثر رشد پوست، در هر دو جنس را به طور عمده در نواحی ران‌ها، باسن، کمر و سینه ممکن است ایجاد شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.