مشکلات دوران بارداری، مطالعه کنید
آیا جنین هم فکر میکند؟ و اگر چنین است فکر کردن نوزاد تأثیری بر عملکرد فکری مادر خواهد داشت؟
مغز یکی از اصلیترین اندامهای انسان است که به آن «مرکز فرماندهی» نیز گفته میشود و رشد آن تقریبا جزء اولین اندامهایی است که شکل و شمایل جنین را تشکیل میدهد، از این رو میتوان این پرسش را مطرح کرد که اصولا «آیا جنین هم فکر میکند؟ و اگر چنین است فکر کردن نوزاد تأثیری بر عملکرد فکری مادر خواهد داشت؟»
به طور کلی مدارک علمی زیادی مبنی بر تفکر جنین وجود ندارد. در واقع نمیتوان با قاطعیت گفت که از دست دادن حافظه آن هم به طور موقت و یا بروز مشکلاتی از این دست در زنان باردار با رشد مغز در نوزاد در ارتباط است. مدتهاست دانشمندان مطالعاتی را در این زمینه آغاز کردهاند.
آنها با توجه به انبوه شکایات زنان باردار درخصوص بروز اختلالاتی در فرآیند شناخت و همچنین احساس یک سری تغییرات شناختی، به ویژه فراموشی در دوران حاملگی و اندکی پس از مادر شدن، بر آن شدهاند تا مطالعات جامعی را انجام دهند. در این بررسیها تلاش شده که ارتباط احتمالی میان بارداری یا نخستین مراحل مادر شدن با بروز تغییراتی در توانایی زن برای فکر کردن مورد مطالعه دقیق و موشکافانه قرار گیرد.
انتشار نتایج برخی از این مطالعات گویای واقعیتهای عجیبی است. این مطالعات نشان میدهند بارداری حافظه زن را تحت تأثیر قرار میدهد. این اثرگذاری تا اندکی پس از زایمان نیز ادامه دارد. به عقیده آنها عواملی همچون تغییرات هورمونی، کمبود خواب و استرش ناشی از فکر کردن درباره تغییرات عمده در ساختار زندگی، از مهمترین مواردی است که موجب بروز اینگونه اختلالات میشود. در عین حال دستهای دیگر از این مطالعات نشان داده است که بارداری و مادر شدن هیچ تأثیر شناختی منفی در پی ندارد.
به عقیده کارشناسان، ازآنجاکه امروزه آگاهی و درک زنان باردار درباره مسایل مختلف مرتبط با حاملگی افزایش قابل توجهی یافته است و به دفعات مفهوم «مغز جنین» را شنیدهاند، اینگونه تصور میشود که به اشتباه مشکلاتی نظیر فراموشی موقت و یا از دست حافظه را با رشد مغز جنین در ارتباط میدانند.
توصیه کلی به زنان باردار این است که فکر نکنند از دست دادن حافظه و فراموشی اتفاقی است که برای تمام زنان باردار روی میدهد. در واقع اگر چنین اختلالاتی نیز بروز میکند ناشی از متأثر شدن قدرت شناخت زنان نیست بلکه اینجا تنها صحبت از یک سری تغییرات هورمونی است. یادتان باشد که مادر شدن شامل نوعی تغییر و تحول فیزیکی و عاطفی است.
در این روزها تمرکز بر کردن بر روی اتفاقات مثبتی که در آینده نزدیک روی خواهد داد تأثیر مثبتی بر نگرشتان خواهد داشت. حامله شدن از آن دست تجربیات منحصر بفردی است که هر انسانی موفق به درک کامل آن نمیشود. از این رو باید به خود ببالید که این شانس به شما داده شده است. شما قرار است نوزادی را به دنیا آورید که احتمالا در آینده تغییر دهنده و تعیین کننده بسیاری از معادلات اجتماعی خواهد بود.
به همین دلیل طرز نگاهتان به آینده به طور ناخواسته نیز در نوزاد اثر میگذارد.
منبع:
نی نی سایت
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼