۱۳۶۶۵۴
۱ نظر
۶۷۹۲
۱ نظر
۶۷۹۲

اندازه جنین در هفته سی و دوم بارداری

بیایید در مورد رشد فرزندتان در هفته سی و دوم بارداری بیشتر بدانیم.

بیایید در مورد رشد فرزندتان در هفته سی و دوم بارداری بیشتر بدانیم؛ علاوه بر این در این هفته به موضوعات دیگری از جمله انتخاب پرستار کودک مناسب، آماده شدن برای تولد نوزاد و مصرف بیشتر کلسیم در رژیم غذایی‌تان خواهیم پرداخت.

بدن درحال تغییر شما در هفته سی و دوم بارداری
اکنون رحم شما 13 سانتیمتر بالاتر از ناف‌تان رسیده است و به همین دلیل جنین فشار بیشتری بر روی اعضای داخلی‌‌تان وارد می‌نماید. آمادگی این را داشته باشید که عوارضی از جمله نشت ادرار، سوزش معده در بارداری و تنگی نفس در بارداری در هفته‌های آخر شدیدتر شود. این مساله ممکن است در هفته‌های بعد، بر روی اشتهای شما نیز تاثیر بگذارد و شما را به بی اشتهایی مبتلا نماید. بعضی مادران باردار ممکن است با بازگشت حالت تهوع در هفته‌های پایانی بارداری مواجه شوند.

فرزند درحال رشد شما در هفته سی و دوم بارداری
در حالی که بخشی از وجود شما می‌خواهد این فرزند هرچه سریع‌تر به دنیا بیاید، اما بخش دیگری از شما امیدوار است که جنین تا آخرین زمان ممکن و رشد کامل در درون رحم باقی بماند. در این مقطع دیگر می‌توانید نفس راحتی بکشید، زیرا تقریبا همه‌ی نوزادانی که در این مقطع متولد می‌گردند زنده می‌مانند و زندگی سالم و نرمالی خواهند داشت. در این زمان از بارداری همه‌ی اعضای حیاتی نوزاد به طور کامل درحال فعالیت است به جز شش‌ها که هنوز برای رسیدن به تکامل به مدتی زمان نیاز دارند.

نکات مربوط به هفته سی و دوم بارداری
اکنون که زمان زایمان شما نزدیک شده است، لازم است نشانه‌های شروع زودهنگام درد زایمان را بشناسید. این نشانه‌ها شامل پاره شدن کیسه‌ی آب شما (که می‌تواند منجر به خروج مقدار قابل توجه یا چند قطره آب از شما گردد)، فشرده شدن رحم که چندان دردناک نیز نیست، گرفتگی‌هایی شبیه پریود، خونریزی از واژن، افزایش فشار در ناحیه‌ی لگن و اسهال است. به جز پاره شدن کیسه‌ی آب‌تان، اگر یکی از این نشانه‌ها را تجربه کردید بیش از اندازه نگران نشوید، زیرا این نشانه‌ها همواره منجر به زایمان زودرس نمی‌شوند. اما برای رعایت ایمنی، با پزشک‌تان تماس گرفته او را از نشانه‌هایتان آگاه کنید.

لیست کارهایی که در هفته سی و دوم بارداری باید انجام دهید
۱. در مورد نگهداری از فرزندان دیگر یا حیوان خانگی‌تان در زمانی که شما مشغول زایمان هستید، برنامه ریزی کنید.

۲. موهایتان را کوتاه کنید.

۳. لوازم اتاق کودک‌تان را بچینید.

۴. تا زمان زایمان به طور هفتگی با پزشک‌تان ملاقات داشته باشید.


سایز جنین: طول 29.2 سانتی‌متر، فاصله‌ی تاج تا کفل؛ طول کلی 48 سانتی‌متر. وزن 1815 گرم.

مرحله‌ی رشد جنین: ناخن‌های پاهای جنین اکنون شکل گرفته‌اند او در حال تمرین کردن تنفس است و به رشد و اضافه کردن وزن ادامه می‌دهد.

آنچه مشاهده می‌کنید: در این هفته چیز زیادی برای توضیح در مورد رشد فرزندتان وجود ندارد. بیشتر رشد او در این مرحله شامل اضافه شدن لایه‌های چربی برای محافظت و جدا کردن اعضای مختلفش است. اگرچه ممکن است در این عکس مشخص نباشد، اما فرزند شما در این هفته مشغول تمرین کردن تنفس است ولی ریه‌ها برای کامل شدن هنوز به کمی زمان نیاز دارند. رشد دیگری که در این تصویر قابل تشخیص است، اگر با دقت نگاه کنید می‌توانید لبه‌ی ناخن‌های پای جنین را ببینید که اکنون کاملا شکل گرفته‌اند

اکنون فرزند شما چرخه‌ی مشخص خواب و بیداری دارد اما با این حال حدود 70 درصد مواقع در خواب است. عکسبرداری‌های اولتراسوند نشان داده است که جنین جایی بین هفته‌ی 32 تا 36 شروع به خواب دیدن می‌کند. جنین بازه‌های مشخص خواب REM و غیر REM دارد.

فرزند شما اکنون با وزنی در حدود 1800 گرم، قطعا توانایی زنده ماندن در فضای بیرون از رحم را دارد. ریه‌ها در حال تکامل هستند و ضربان قلب جنینی به تدریج درحال پایین آمدن است. با این حال تحقیقات نشان داده است که اگر مادر باردار دچار استرس باشد، ضربان قلب جنین بالا می‌رود، پس تا می‌توانید در آرامش و به دور از استرس باشید.

ممکن است به دلایل مختلف پزشک شما برای‌تان در سه ماهه آخر بارداری سونوگرافی تجویز نماید. برخی پزشکان به طور کلی در سه ماهه‌ی سوم بارداری یک سونوگرافی تجویز می‌نمایند در حالی که برخی دیگر فقط در صورت بروز نگرانی‌های خاص دستور به انجام آن می‌دهند.

در ادامه لیستی از دلایل معمولی که می‌تواند منجر به تجویز سونوگرافی به وسیله‌ی پزشک در این مرحله از بارداری گردد، آورده شده است:

تخمین رشد جنین: متخصص سونوگرافی با اندازه گیری قسمت‌های مشخصی از بدن فرزندتان به بررسی این موضوع می‌پردازد که آیا جنین به طور مناسبی رشد کرده است یا خیر.
خونریزی واژنی، درد شکمی یا لگنی: بررسی سونوگرافی می‌تواند به روشن شدن علت بروز خونریزی یا درد کمک نماید.
نارسایی دهانه رحم: متخصص سونوگرافی به بررسی دقیق دهانه‌ی رحم می‌پردازد تا مطمئن شود که در اثر فشار وزن رو به پایین جنین دچار گشاد شدگی یا آسیب نشده است.
بررسی و تعیین حالت قرارگیری جنین: ضمن عملیات سونوگرافی، متخصص می‌تواند مشخص نماید که آیا جنین در حالت مناسب تولد سر روبه پایین و به سمت لگن قرار گرفته است یا خیر.
بررسی سلامت جنین: در هنگام سونوگرافی، متخصص این کار با توجه به جنین به بررسی این نکته می‌پردازد که آیا جنین حرکت و تکان دارد یا خیر.
پارگی کیسه آب و زایمان زودرس: اگر در حال تجربه کردن دردهای زایمان باشید، یک تصویر سونوگرافی می‌تواند مشخص کند که دچار مشکل در ناحیه‌ی دهانه‌ی رحم شده‌اید یا اینکه بدن‌تان آماده‌ی وضع حمل شده است.
جفت سر راهی: اگر سونوگرافی‌های قبلی مشکل جفت سر راهی را در شما نشان داده باشند یا پزشکتان احتمال بروز این مشکل را در شما بدهد، سونوگرافی می‌تواند مشخص نماید که آیا جفت همچنان در مسیر دهانه‌ی رحم قرار دارد یا اینکه جابجا شده است.

اصطلاحاتی که باید بدانید در ارتباط با هفته سی و دوم بارداری بدانید
دهانه رحم بی کفایت: به گزارش انجمن بارداری آمریکا، یک دهانه‌ی رحم بی کفایت یا ضعیف ممکن است در نتیجه‌ی رشد جنین و افزایش فشار بر روی دهانه‌ی رحم به وجود بیاید. این فشار ممکن است باعث شود دهانه‌ی رحم قبل از آنکه جنین آماده‌ی تولد شود شروع به باز شدن نماید. این شرایط می‌تواند منجر به سقط جنین یا زایمان زودرس گردد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • ...
    درباره اندازه جنین در هفته سی و دوم بارداری

    مطالب واقعا مفید است، سپاس گزارم.
    لطفا در هر هفته ها از جنین عکس بگذارید

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.