حرکات جنین از چند هفتگی احساس میشود؟
لگد زدن یا حرکت جنین به طور کلی یکی از اولین راه های ارتباطی شما و او است.
لگد زدن یا حرکت جنین به طور کلی یکی از اولین راه های ارتباطی شما و او است. هر گونه کاهش در حرکات باید بلافاصله به پزشک اطلاع داده شود و مورد بررسی قرار گیرد. حس کردن لگدها، پیچ و تاب، لرزش، ضربه و سکسکه جنین یکی از بزرگترین هیجان های بارداری است.
- اما این حرکات جنین در دوران بارداری میتواند این سوالات و شک و تردید را در مادر ایجاد کند که: آیا فرزندم به اندازه کافی لگد می زند؟ آیا فرزندم دارای چهار پا است؟ هرچند هر فرزندی در هنگام حرکات جنین متفاوت عمل می کند و طیف گسترده ای از آنچه طبیعی است، وجود دارد اما توجه به حرکات جنین به شما کمک می کند متوجه شوید چه چیزی در حال اتفاق افتادن است.
- اکثر مادران مشتاقانه منتظر هستند اولین حرکات جنین را حس کنند تا مطمئن شوند فرزندشان در حال رشد و پرورش است. در برخی موارد بین هفته ۱۸ تا ۲۴ بارداری، مادران حرکات جنین را حس می کنند. در بارداری اول ممکن است این تجربه نزدیک هفته ۲۴ بارداری رخ دهد اما در بارداری های بعدی در نزدیکی هفته ۱۸ بارداری و یا حتی هفته ۱۶ بارداری هم رخ می دهد.
شمارش لگدهای جنین مهم است
اگر مطمئن نیستید چه چیزی را احساس می کنید نگران نباشید. تا چند هفته تشخیص گاز معده یا حرکت جنین کاری دشوار است اما به زودی متوجه الگوی آن می شوید. به تدریج چرخه خواب و بیداری جنین را متوجه میشوید.
توجه به حرکات جنین باعث می شود متوجه تغییرات شوید. زمانی در روز به شمارش لگدهای جنین اختصاص دهید. این حرکات به شما کمک می کند از وجود مشکل با خبر شوید و از تولد نوزاد مرده جلوگیری می کند. شمارش حرکات جنین از هفته 28 بارداری برای همه حاملگی ها مفید است.
ساخت بسیاری از این لحظات گرانبها
به طور کلی، مادران پس از خوردن غذا یا چیزی شیرین، نوشیدن چیزی بسیار سرد و یا فعالیت بدنی جنین را فعال می کنند. همچنین جنین از ساعت ۹ صبح تا ۱:۰۰ ظهر بیشترین فعالیت را دارد زیرا سطح قند خون شما کاهش می یابد.
شمارش ضربه های جنین شما را تشویق می کند با فرزند خود ارتباط برقرار کنید. یک موقعیت راحت انتخاب کنید. بعضی از مادرها ترجیح می دهند در یک موقعیت خوب بنشینند و شکم خود را در آغوش بگیرند. مادران دیگر ترجیح می دهند به پهلوی چپ دراز بکشند. دراز کشیدن به پهلوی چپ باعث افزایش گردش خون می شود که می تواند باعث فعالتر شدن جنین شود.
- در حالی که سونوگرافی می تواند حرکات جنین را در هفته ۷ تا هفته ۸ بارداری تشخیص دهد، معمولا خانم ها ممکنه تا هفته ۱۶ بارداری تا ۲۲ بارداری حرکات جنین را تشخیص نمی دهند، به ویژه اگر اولین بارداری خانم باشد.
- احساسات اولیه که متوجه میشوید لگدهای واقعی نیستند. اگر تا هفته ۲۴ هیچ حرکتی را احساس نکنید، با پزشک یا ماما صحبت کنید.
- بعد از مدتی، الگوی جنبش جنین را تشخیص می دهید و درصورت تغییر متوجه خواهید شد. اگر جنین مانند قبل حرکت نمی کند، ممکن است دچار ناراحتی شده باشد. از پزشک خود بپرسید چگونه لگدهای جنین را بشمارید.
9 واقعیت که باید درباره لگد زدن جنین بدانید
فرقی نمی کند اولین فرزند شما باشد یا چهارمی، هر مادر بارداری لرزش و لگد زدن جنین را حس می کند. همه حرکاتی که احساس می کنید، لگد زدن جنین نیست. جنین زمان زیادی را صرف حرکت دادن دست ها و کاوش رحم، سکسکه ، تغییر جهت و کارهای دیگر می کند.
بارداری پر از شگفتی است و اگر نمی دایند این حرکات جنین به چه معنی است ، در اینجا 9 مورد حقیقت در مورد لگد زدن جنین وجود دارد که باید بدانید:
۱: چه زمانی لگد زدن جنین را حس می کنم؟
اولین باری که مادران معمولا حرکات جنین را تشخیص می دهند در اواخر هفته ۲۴ بارداری و شایدم زودتر در هفته ۱۶ یا ۱۸ بارداری می باشد. جنین مدت ها قبل از آن حرکت می کرده است، اما این حس نا آشنا است و ممکن است آن را تشخیص نداده باشید. حرکات جنین در مراحل اولیه بارداری خیلی قوی نیست!
اگر جفت در جلو رحم شما باشد، ممکن است شدت لگدهای جنین را کم کند. در حاملگی دوم یا چندم معمولا مادر حرکات جنین را از هفته ۱۶ بارداری و شایدم زودتر مثلا ۱۲ بارداری متوجه می شود.
2: چرا جنین لگد می زند؟
جنین عمدتا به واکنش به آنچه که در محیط اطراف اتفاق می افتد، می پردازد. سر و صدای بیش از حد، نور یا حتی غذاهای خاص می تواند باعث شود جنین لگد بزند یا حرکت کند. جنین همچنین نیاز به کشش و حرکت برای رسیدن به آرامش دارد. اگر در حال حرکت باشید، جنین آرام می شود و حتی به خواب می رود.
مادرانی که در تمرینات آرام، مانند مدیتیشن یا یوگا شرکت می کنند، ممکن است جنین آرامتری داشته باشند. این مطالعه نشان داد زنان باردار با انجام تمرینات آرامش دهنده، کاهش حرکت جنین را تجربه کرده اند. این ورزش منجر به نشانه های فیزیولوژیکی آرامش در مادر شد، مانند ضربان قلب پایین، سرعت تنفس پایین. این به نوبه خود باعث کاهش ضربان قلب جنین و کاهش حرکت او شده است.
۳: چه تعداد لگد جنین عادی است؟
متوسط تعداد لگد بین ۱۵ تا ۲۰ لگد در روز می باشد! هر جنینی متفاوت است و این عدد شامل تمام حرکات جنین می باشد. بعضی از جنین ها در تمام طول روز می خوابند و هنگامی که شما خواب هستید شروع به حرکت می کنند، در حالی که دیگران همواره در حال حرکت هستند.
جنین حدود ۱۷ ساعت در روز در رحم می خوابد که معمولا هر دفعه به مدت حدود ۴۰-۵۰ دقیقه خواب او طول می کشد. اگر مشغول باشید و در حال حرکت هستید، ممکن است حرکات جنین را متوجه نشوید. اکثر زنان باردار پس از غذا خوردن، فعالیت و در طول شب افزایش فعالیت جنین را متوجه می شوند.
4: چه زمانی باید به شمارش لگدها بپردازم؟
الگوی طبیعی برای حرکات جنین وجود ندارد اما باید از الگوی فرزند خود اطلاع داشته باشید. همانطور که جنین رشد می کند، نباید حرکت کمتری احساس کنید، بلکه فضای جنین کوچک می شود بنابراین لگدهای او را بیشتر احساس خواهید کرد.
گاهی اوقات ممکن است احساس کنید حرکات فرزند شما کاهش یافته است. اگر متوجه موارد زیر شدید بلافاصله با پزشک تماس بگیرید:
کمتر از ۱۰ حرکت در یک دوره دو ساعته
کاهش یا عدم حرکت در پاسخ به محرک های خارجی مانند سر و صدای بلند، نوازش کردن شکم یا صدای شما یا همسرتان
کاهش تدریجی حرکات جنین برای بیش از دو روز متوالی.
کاهش حرکات می تواند به این معنی باشد که جنین اکسیژن یا مواد مغذی کافی را دریافت نمی کند. پزشک باید حرکات جنین و سلامت او را بررسی کند.
5: چگونگی بررسی حرکات جنین
اگر مشغول و فعال هستید ممکن است متوجه لگد زدن جنین نشده باشید. اگر فکر میکنید حرکات جنین کاهش یافته است، با پزشک خود صحبت کنید. اغلب، توصیه می شود مادر روی پهلوی سمت چپ خود به مدت 2 ساعت بماند. در آن زمان باید حداقل 10 حرکت جداگانه را احساس کنید. اگر حرکات را در یک دوره دو ساعته متوجه نشوید، باید بلافاصله با پزشک خود مشورت کنید.
۶: آیا کاهش حرکات جنین به معنی وجود مشکل است؟
اگرچه کاهش حرکات همیشه به معنی وجود مشکل نیست اما این کاهش می تواند نشانه ای از عدم دریافت تغذیه یا اکسیژن کافی باشد. ارزیابی مادر و جنین برای بررسی علل کاهش حرکات جنین انجام خواهد شد. این بررسی شامل سونوگرافی برای بررسی جریان خون جفت و سلامت جنین و نحوه واکنش او به محرک ها است.
گاهی اوقات پزشک مشکلی را تشخیص می دهد و در مورد نحوه ادامه دادن بارداری برای جلوگیری از عوارض بیشتر با شما بحث خواهد کرد.
7: آیا باید هر روز حرکات جنین را شمارش کنم؟
توجه به حرکات جنین مهم است، اما اگر در معرض خطرات بارداری نیستید، نیازی به شمارش لگدها به صورت مداوم نمی باشد. اگر پزشک به شما توصیه کند لگدهای جنین را بشمارید، شمارش آن به صورت روزانه بعد از غذا یا زمانی که جنین بسیار فعال است، مفید می باشد.
۸: آیا جنین بعد از هفته ۳۶ بارداری کمتر حرکت می کند؟
جنین همیشه باید در طول روز حرکت کند. پس از هفته ۳۶ بارداری، جنین فضای کمی برای حرکات بزرگ مانند لگد زدن و دور زدن دارد.این بدان معنا نیست که باید کاهش حرکت را احساس کنید - آنها هنوز از دستان خود برای کشف چهره و بدن خود استفاده می کنند، با بند ناف بازی می کنند و سعی در کشیدن بدن دارند. حرکات منظم و ریتمیک نشان می دهد که کودک شما در حال سکسکه کردن است- بعضی از نوزادان هر روز یک وعده سکسکه می کنند.
9: آیا حرکات جنین رفتارهای آینده او را پیش بینی می کند؟
الگوی حرکت جنین در رحم اغلب سبب گمانه زنی از رفتار آنها شده است. همه به شما می گویند جنین فعال پس از زایمان نیز همین طور خواهد بود. احساس حرکت و ضربه زدن جنین یک احساس خاص است و یکی از آن مواردی است که اکثر مادرها منتظر آن هستند و حتی پس از تولد نوزادشان دلشان برای آن حس تنگ می شود!
حرکات و لگد زدن جنین در هر ماه بارداری
از چند روز اول و هفته های اول بارداری (زمانی که خوشه سلولی به سرعت در حال گسترش است) تا پایان ماه سوم (زمانی که بند ناف جنین شروع به تشکیل می کند)، سه ماهه اول زمان رشد سریع است. اما انتظار حرکات جنینی را نداشته باشید. جنین شما خیلی کوچک است و در اعماق رحم قرار گرفته است.
حرکات جنین در سه ماهه دوم بارداری
آه، در حال حاضر در حال صحبت هستیم جنین در حال مکیدن انگشت شست، لگد زدن و چرخیدن است. اما چه زمانی این حرکات را متوجه می شوید؟ در ادامه به این مطلب اشاره شده است.
وقتی اولین بار احساس می کنید جنین حرکت می کند:
اکثر زنان اولین حرکت جنین را بین هفته ۱۴ تا ۲۶ متوجه می شوند اما به طور کلی به طور متوسط حرکات جنین بین هفته ۱۸ تا ۲۲ مشخص می شود. موقعیت جفت می تواند نقش مهمی ایفا کند: اگر جفت رو به جلو باشد، می تواند حرکات را خنثی کند.
لگد زدن جنین چه احساسی ایجاد می کند؟
حرکات اولیه جنین چه احساسی ایجاد می کند؟ توصیف این حرکات مانند تشخیص آن ها سخت است. این حرکات می تواند شبیه به دلشوره یا حرکت موجی باشد. همچنین می تواند مانند تکان ناشی از گرسنگی باشد. مهم نیست چه حرکتی را حس می کنید اما متوجه شدن آن لبخند روی چهره شما می آورد. به یاد داشته باشید بچه ها منحصر به فرد هستند، و ریتم ها و الگوهای فعالیت آنها متفاوت خواهد بود. سعی نکنید حرکات فرزند خود را با دیگران مقایسه کنید. و اگر جنین بیش از حد فعال است نگران نشوید.
چه زمانی بیشتر حرکات جنین را احساس می کنید؟
در طول روز، حرکت بدن شما می تواند جنین را به خواب فرو برد. اما به احتمال زیاد کودک شما در مواقع زیر بیشتر فعال خواهد بود:
- هنگامی که در طول شب فعالیت ندارید. هنگامی که آرام هستید به احتمال بیشتر می خواهید از حرکات جنین آگاهی داشته باشید.
- پس از غذا خوردن. افزایش قند خون شما ممکن است سبب افزایش انرژی جنین شود.
- هنگامی که عصبی هستید. آدرنالین می تواند همان اثر را داشته باشد و همچنین باعث افزایش انرژی جنین می شود.
حرکات جنین در ماه 4 بارداری
در ماه چهارم بارداری برخی از زنان باردار (کسانی که لاغر هستند و کسانی که بارداری دوم آنها است) اولین حرکات جنین را در این زمان متوجه می شوند. اما اکثر زنان متوجه حرکات نمی شوند و فکر می کنند گرفتگی یا اسپاسم عضلات اتفاق افتاده است.
حرکات جنین در ماه ۵ بارداری
در این ماه بیشتر خانم ها حرکات جنین را احساس می کنند. و هنگامی که شروع به احساس آنها می کنید، حرکات و ضربه های جنین افزایش می یابد. فرزند شما هنوز کوچک است و نمی تواند حرکات عجیب در رحم اجرا کند.
تا اواسط ماه ۵ بارداری هیچ حرکتی احساس نکرده اید؟ پزشک ممکن است سونوگرافی توصیه کند تا نگاهی به نحوه عملکرد جنین داشته باشد.
حرکات جنین در ماه 6 بارداری
هنگامی که وارد ماه شش بارداری می شوید، جنین سرعت می گیرد. حرکات پا بیشتر مورد توجه قرار می گیرد، متوجه الگوی حرکتی جنین می شوید.
حرکات جنین در سه ماهه سوم بارداری
از الان به بعد هر روز فعالیت جنین را متوجه می شوید. آنچه در این سه ماهه آخر انتظار می رود در ادامه ذکر شده است.
شمارش حرکات جنین
برای اطمینان از رشد مطلوب جنین، دکتر از شما می خواهد به "شمارش لگدها"، و یا حرکات جنین از هفته 28 بارداری بپردازید. در ادامه آنچه در شمارش لگدها مهم است ذکر شده است:
- فاصله زمانی: دو بار در روز، یک بار صبح، هنگامی که حرکات جنین کمتر است، و یک بار در ساعات فعالتر، زمانی که معمولا جنبش جنین افزایش می یابد، به شمار بپردازید.
- چه کاری باید انجام دهید: ساعت را چک کنید و شروع به شمارش کنید. هر گونه حرکتی را بشمارید. زمانیکه به 10 رسیدید شمارش را متوقف کنید و زمان را یادداشت کنید.
- به دنبال چه هستید: 10 حرکت در ساعت یا کمتر طبیعی است، هر چند گاهی اوقات بیشتر طول می کشد.
- اگر ظرف یک ساعت 10 حرکت را احساس نکردید: میان وعده یا آب میوه بخورید، دراز بکشید و شمارش کنید. اگر بیش از دو ساعت طول کشید تا به عدد 10 برسید، با پزشک خود تماس بگیرید. گرچه فقدان فعالیت لزوما به معنی وجود مشکل نیست، گاهی اوقات می تواند یک پرچم قرمز باشد که نیاز به ارزیابی سریع یا نظارت دارد.
به یاد داشته باشید: با نزدیک شدن به زمان دقیق زایمان، بررسی منظم تر جنبش جنینی مورد نیاز است. در 9 ماهگی، می توانید چندین بار در روز شمارش کنید و اگر کاهش حرکت مشاهده کردید، با پزشک خود تماس بگیرید.
حرکات جنین در ماه ۷ بارداری
هنگامی که هفت ماه باردار هستید، فرزند شما هنوز فضای کافی برای تکان خوردن دارد. جنین شما هر روز قوی تر می شود. لگدها تنها حرکاتی که این روزها احساس می کنید نیستند. در این زمان سکسکه جنین نیز کاملا طبیعی است.
حرکات جنین در ماه 8 بارداری
در حال حاضر، حرکات جنین در حال کاهش است، اما همچنان احساس خارش و چرخش را با آرنج و زانوی جنین احساس می کنید. اگر حرکات جنین در شکم بیش از حد است، سعی کنید موقعیت خود را تغییر دهید: اگر ایستاده هستید بنشینید، و یا به پهلو دراز بکشید؛ جنین نیز احتمالا موقعیت خود را عوض خواهد کرد و چیز دیگری را برای انجام پیدا می کند.
در این مرحله، حتی ممکن است قادر به تعامل با فرزند خود باشید: دفعه بعد که لگدی احساس کردید، آن را به آرامی فشار دهید. اگر جنین بازی می کند، دوباره همان حرکت را تکرار می کنید، سپس شما نیز دوباره فشار وارد کنید.
حرکات جنین در ماه ۹ بارداری
در این زمان جنین دیگر کوچک نیست. در این زمان ضربان سریع قبل را حس نمی کنید، اما ضربه ها و حرکات بزرگتر توجه شما را جلب خواهد کرد. چیز دیگری که احتمالا احساس خواهید کرد: پای جنین که به دنده های شما می خورد. یک حرکت ملایم، تغییر موقعیت یا مجموعه ای از حرکات لگن را حس خواهید کرد.
قبل از درد زایمان و زایمان
هنگامی که جنین وارد کانال زایمان می شود الگوهای فعالیت دوباره تغییر می کند (فیلم زایمان طبیعی همراه با توضیحات مراحل زایمان). شما به شدت تمام حرکات جنین را حس می کنید. خوشبختانه، پاهای کوچک دیگر نمیتوانند به دنده های شما برسند. چند هفته قبل از زایمان به میزان زیادی متفاوت است - بعضی از جنین ها کمی کمتر حرکت می کنند، اما اگر فرزند شما فعالیت زیادی دارد، شگفت زده نشوید. و در حال حاضر هر روز باید حرکات جنین را احساس کنید، بنابراین اگر هر گونه کاهش قابل ملاحظه ای متوجه شدید، با متخصص خود تماس بگیرید.
کاهش حرکات و لگد زدن جنین
در اکثر موارد کاهش حرکات جنین کاملا طبیعی است. در ادامه مواقعی که کاهش فعالیت جنین طبیعی است ذکر شده است:
1- پس از رابطه جنسی:
نگران نباشید، حرکات تکان دهنده جنسی و انقباضات ریتمیک رحم که به دنبال ارگاسم هستند، اغلب بچه ها را به خواب زمستانی می برند. دیگر جنین ها پس از رابطه جنسی فعالتر می شوند. در هر صورت، این تغییرات طبیعی هستند و به هیچ وجه نشانه خطرناک بودن رابطه جنسی در دوران بارداری نیست (تا زمانی که پزشک شما را از رابطه جنسی منع نکرده باشد).
۲- در سه ماهه دوم:
اگر یک یا دو روز حرکات جنین را احساس نکردید نگران نشوید. در این مرحله و با وجود کوچک بودن جنین، احساس نکردن حرکات منظم طبیعی است. بعضی از این حرکات رقص مانند ممکن است تشخیص داده نشود.
3- در سه ماهه سوم:
فرزند شما اکنون یک چرخه نسبتا منظم از خواب و بیداری دارد. در ماه 9، تغییرات در فعالیت جنین ایجاد می شود. در طول سه ماهه سوم حرکات جنین را بشمارید و هر گونه کاهش ناگهانی را به دکتر خود گزارش کنید. در همه این موارد، می توانید با خوردن میان وعده فرزند خود را تحریک کنید. اگر در طی دو ساعت 10 حرکت احساس نکنید، باید با پزشک خود تماس بگیرید. برای اطمینان از اینکه همه چیز خوب پیش می رود، پزشک به بررسی شرایط شما و جنین می پردازد.
رابطه تعیین جنسیت و حالت تهوع
- تحقیقات نشان می دهد مادرانی که در سه ماهه اول بارداری حالت تهوع شدید دارند به احتمال زیاد دختر دارند: یک مطالعه سوئدی از ۱ میلیون زن با حالت تهوع شدید نشان می دهد که ۵۵ درصد آن ها دختر حامله بوده اند. اما این - مطالعه بر روی مادرانی انجام شد که به خاطر حالت تهوع در بیمارستان بستری شده بودند و کارشناسان مطمئن نیستند می توانند یافته های خود را به حالت تهوع معمول بسط بدهند یا خیر.
- سونوگرافی در نیمه بارداری که در هفته ۱۶ تا ۲۰ انجام می شود راهی مطمئن برای تشخیص جنسیت نوزاد است. و البته اگر به دلایلی آمنیوسنتز دارید، می توانید به طور قطع جنسیت فرزند را تشخیص دهید. با تست آمنیوسنتز آشنا شوید.
- بعضی از مراکز آزمایش و مطب پزشک ها در حال حاضر آزمایش خون جدیدی را ارائه می کنند که از DNA کودک برای تشخیص بیماری های کروموزومی در هفته ۹ حاملگی استفاده می شود. این آزمون ها خطری ندارند و جنسیت کودک را نیز نشان می دهد.
منبع:
سلامت بانوان اوما
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼