۱۸۰۵۹۱
۱۳۰۲
۱۳۰۲

مشکلات بارداری دوقلو، اتفاقاتیی برای مادر می افتد

تغذیه و استراحت مناسب و معاینه منظم توسط پزشک، جزء اصول بارداری است، اما در زمان حاملگی دوقلو، میزان اسید فولیک دریافتی باید کمی بیشتر باشد.

حاملگی با ۲ جنین می تواند با خطراتی هم همراه باشد. کنده شدن جفت، زایمان پیش از موعد، وزن کم نوزادان در هنگام زایمان، مشکلات خونی و زردی نوزادی در انتقال خون بین ۲ جنین، دیابت حاملگی برای مادر و پره اکلامپسی یا بیماری فشار خون مادر در زمان حاملگی، مشکلاتی هستند که می توانند در هر زایمانی اتفاق بیفتند، اما احتمالشان هنگام حاملگی دوقلوها کمی بیشتر است.
به همین دلیل مراقبت از سلامت مادر از همان هنگامی که پزشک در زمان سونوگرافی به او می گوید که صدای ۲ قلب را می شنود و ۲ کیسه جنینی می بیند، یعنی زمانی که مادر می فهمد که صاحب دوقلو شده است، باید دوبرابر شود.
تغذیه و استراحت مناسب و معاینه منظم توسط پزشک، جزء اصول بارداری است، اما در زمان حاملگی دوقلو، میزان اسید فولیک دریافتی باید کمی بیشتر باشد و حداقل تا ماه سوم حاملگی ادامه داشته باشد. میزان پروتئین رژیم غذایی و مکمل های آهن هم در این نوع بارداری ها باید بیشتر از حالت عادی باشد تا مشکلات خونی و وزن گیری برای نوزادان به وجود نیاید.
حاملگی با یک جنین اضافه به این معنی است که باید به ویتامین ها و مکمل هایی که در حاملگی های عادی توسط مادر مصرف می شود هم اضافه کرد. مادر باید مراقب اضافه وزن خودش هم در زمان حاملگی باشد. به طور عادی خانم باردار باید روزانه ۳۰۰ کالری به ازای هر جنین به میزان کالری های دریافتی خود اضافه کند و بیشتر غذا بخورد. این کار شاید با توجه به بزرگ تر شدن رحم و فشار به معده، کمی سخت باشد اما مشورت با پزشک و متخصص تغذیه می تواند در انتخاب رژیم غذایی مناسب به مادر کمک کند.
در ماه های آخر بارداری مادر باید کاملاً تحت نظر پزشک باشد و زمان زایمان و نوع آن حتماّ توسط پزشک و با توجه به آزمایش های انجام شده در مورد موقعیت جنین ها و میزان مایع آمنیوتیک و وضعیت جفت ها صورت بگیرد.
در زایمان طبیعی فاصله به دنیا آمدن بین قل ها معمولاً کمتر از یک ساعت است و از آن جا که معمولا وزن نوزادان دوقلو کمتر از بقیه نوزادان است در صورت طبیعی بودن شرایط، زایمان به صورت طبیعی برای مادر چندان سخت نخواهد بود. اگرچه اغلب به خاطر فشار جنین ها به جفت، بسیاری از حاملگی های دوقلویی توسط سزارین پایان می یابند.
در بارداری چند قلو نسبت به حد معمول فشار بیشتری به بدن مادر وارد می شود، بنابراین باید مادر مراقب وضعیت صحیح نشستن و ایستادن خود باشد و تا حد امکان خصوصاً در چند هفته آخر استراحت کند. برای دوری جستن از مشکلات گوارشی نیز غذاهای تازه و غیرکارخانه ای به مقدار کم اما به دفعات زیاد بخورد.
احتمال ابتلا به پرفشاری خون در بارداری دوقلویی دو تا چهار برابر افزایش می یابد.
لزوم افزایش حجم خون مادر، همراه با افزایش نیاز جنین به آهن، باعث بالا رفتن احتمال بروز کم خونی در بارداری دوقلویی می شود. این مادران، برای پیش گیری از کم خونی، باید در طول بارداری مکمل های آهن و اسید فولیک مصرف کنند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.