تغییرات جسمی در دوران بارداری، آمادگیشو دارید؟
هنگام بارداری، بدن دائما تغییر میکند. ممکن است تغییراتی چون گرفتگی عضلهی پا، استرس یا تغییرات خلقوخو و بیحوصلگی را تجربه کنید.
هنگام بارداری، بدن دائما تغییر میکند. ممکن است تغییراتی چون گرفتگی عضلهی پا، استرس یا تغییرات خلقوخو و بیحوصلگی را تجربه کنید. شاید قبلا هم این مسائل را تجربه کرده باشید، اما نه به این شدت. در این مبحث تغییرات و دیگر مشکلاتی را که ممکن است در این دوره بروز کند بررسی می-کنیم. از خانواده و دوستانتان هم بخواهید که این مبحث را مطالعه کنند تا آنها هم آماده و آگاه شوند.
بزرگشدن پستان و تغییرات مثانه
ممکن است خیلی زود متوجه بزرگشدن پستانهایتان شوید؛ یعنی زمانیکه حتی نمیدانید باردارید. این فقط یکی از تغییرات معجزهآسای بدن برای آمادگی تولد و مراقبت از نوزاد است و تمامی این تغییرات مربوط به هورمونهاست. ممکن است بیشتر از قبل به توالت بروید و این دفعات مکرر بیرونروی، میتواند آزاردهنده باشد؛ اما معمولا مسئلهای نگران کننده نیست.
مقابله با تغییرات خلقو خو
تغییرات هورمونی روی احساسات و خلقوخوی شما تأثیر میگذارد، همانطوری که بیشتر خانمها این موضوع را تجربه کردهاند بهخصوص آنهایی که از پیاماس(سندرم پیش از قاعدگی) رنج میبرند. نوسانات هورمونی که بارداری را تداوم میبخشد، احتمالا از هیجانانگیزترین تجربیاتی است که یک خانم در طول دوران زندگیاش تجربه میکند. درنتیجهی همین افت و خیزهای هورمون، عجیب نیست که این همه خلقوخو و احساسات شما بالا و پایین شود و البته ضعف و خستگی ناشی از بارداری نیز این نوسان و تغییرات خلقوخو را شدیدتر میکند. بهعلاوه این تغییرات بیوشیمیایی در ترکیب با نگرانیهای معمول خانمهای باردار در مورد سلامت نوزاد یا اینکه میتوانند مادر خوبی باشند یا نه و نگرانیهایی از این دست، موجب افزایش و بروز این بدخلقیها و تغییر حالاتی میشود که از زمانهای قدیم در طول بارداری رخ میداده است.
حتی آنهایی که خودشان را خیلی متعادل و معقول میدانند، هم از این تغییر احساسات و بدخلقیها در طول بارداری در امان نیستند. آنها هم ممکن است در زمانهایی که احتمالش را هم نمیدهند با مشکلاتی برخورد کنند و بدخلق شوند!
تنها نیستید. بدخلقی از بخشهای طبیعی بارداری است و شما تنها و اولین زنی نیستید که این تغییرات را تجربه میکنید. بتابراین خودتان را سرزنش نکنید، چرا که خانواده و دوستانتان متوجه این قضیه هستند.
گرفتگی عضلات پا
گرفتگی عضلات پا از ناراحتیهای دوران بارداری است و هر چه ماهها جلوتر میروند، احتمال این گرفتگی بیشتر میشود.
در حقیقت هنوز پزشکان مطمئن نیستند علت گرفتگی پا چیست. برخی تصور میکنند به علت کمبود کلسیم یا منزیم در بدن باشد و در نتیجه استفاده از قرصهای کلسیم و منزیم توصیه میشود، البته هنوز تأثیر و فایدهی این مکملها تأیید نشده است. به عقیدهی برخی پزشکان علت این گرفتگی کاهش سرعت گردش خون است که معمولا در شبها که شما بیحرکتید و گردش خون کمتر میشود، بیشتر است. ممکن است کشش پا و انجام حرکات کششی را برای کمک به رفع گرفتگی پا مفید بیابید.
گاهی اوقات پیادهروی به کاهش درد ناشی از گرفتگی پا کمک میکند. ماساژ کل پا یا قسمت پایین پا هم میتواند مفید باشد، بنابراین گرفتگیهای پا میتوانند بهانهی خوبی برای درخواست ماساژهای مکرر از اطرافیان باشد!
ترشحات واژینال
در طول دوران بارداری ترشحات واژینال شما بهطور طبیعی افزایش مییابد. ترشحات برخی از خانمها به-قدری است که حتی لازم میبینند از نوار بهداشتی استفاده کنند. این ترشحات رقیق، سفید و معمولا بیبوست. شستوشوی زیاد واژینال ایده خوبی نیست، چرا که ممکن است توانایی طبیعی بدن را برای مقابله با عفونتهای واژنی از بین ببرد و دچار تغییر کند.
اگر رنگ ترشحات واژن شما قهوهای، زرد یا سبز بود یا بوی تند و بدی داشت، پزشک خود را مطلع کنید.(از دانستههایتان برای تشخیص میزان اورژانسیبودن یا نبودن شرایط بهره بگیرید، اگر ترشحات خونی نبود، مشکل چندان مهمی نیست که لازم باشد فوری مثلا ساعت ۳ نیمهشب با پزشک خود تماس بگیرید.)
بارداری مانع از بروز عفونتهای واژنی نمیشود، چرا که سطح استروژن در خون بسیار بالاست و بدن مستعد عفونتهای قارچی است. عفونت قارچی معمولا در داخل واژن یک لایهی ضخیم سفید مایل به زرد ایجاد میکند که ممکن است موجب خارش و قرمزی دستگاه تناسلی شود. برای حل این مشکل باید از کرمهای موضعی یا شیاف واژینالی استفاده کرد چرا که این کرمها خطری برای جنین ندارد. از مصرف داروهای خوراکی برای درمان عفونتهای قارچی که در تمام داروخانهها فروخته میشوند، در طول دوران بارداری اجتناب کنید.
منبع:
کودکان طلایی
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼