دوران بارداری زنان، تاثیر آن بر زندگی مشترک
در دوران بارداری علاوه بر تغییرات جسمی مانند بزرگ شدن پستانها، شکم و مچ پاهای ورم کرده، با نوسانهای خلقی و روانی هم مواجه خواهید شد.
در دوران بارداری علاوه بر تغییرات جسمی مانند بزرگ شدن پستانها، شکم و مچ پاهای ورم کرده، با نوسانهای خلقی و روانی هم مواجه خواهید شد. این نوسانها ممکن است تاثیرات متفاوتی روی کیفیت روابط با همسرتان داشته باشد. کتی اونیل میگوید:
-در این دوران، احساسات متناقضی را تجربه خواهید کرد. گاهی احساس صمیمیت و نزدیکی زیادی نسبت به همسرتان پیدا میکنید و گاهی تصور میکنید که اصلا او را نمیشناسید و از سیاره دیگری آمده است
میتوانید به کمک روشهای موثری احساسات متضاد خودتان را کنترل و به حفظ پیوند و رابطه بین خودتان کمک کنید. در ادامه با تاثیرات بارداری بر روابط عاطفی خود و همسرتان بیشتر آشنا میشوید.
وابستگی و نگرانی بیش از حد
هورمونهای بارداری تاثیرات عمیقی روی احساسات شما خواهد گذاشت و باعث برانگیختگی احساس ترس و نگرانی در شما خواهد شد. کتی اونیل میگوید:
-بسیاری از خانمها در دوران بارداری ترس رها شدن از سوی همسر را تجربه کردهاند. حتی مستقلترین زنان هم در این دوران احساس میکنند که توسط همسرشان ترک میشوند یا شوهر آنها در تصادف کشته خواهد شد. این احساسات باعث میشود که آنها مدام همسرشان را کنترل کنند تا از سلامتی او مطمئن شوند و از آنها تقاضاهای غیر منطقی مانند استفاده از کلاه ایمنی در ماشین داشته باشند
نگران نوسانهای خلقی همسر باردار خود نباشید. بعد از مدتی آنها به وضعیت طبیعی خود از لحاظ روانی، باز میگردند. اکنون زمان خوبی است تا احساسات خود را با شریک زندگیتان در میان بگذارید. اجازه دهید او از احساس شما مطلع شود.
عدم درک متقابل
یکی از تاثیرات بارداری بر روابط عاطفی شما و همسرتان، عدم درک احساس مادر شدن است. در این دوره با احساس مادر بودن مواجه خواهید شد و نشانههای بدن شما تاییدکننده وضعیت موجود جدید است. همسر شما به عنوان مرد هرگز چنین احساسی را تجربه نکرده است. برای همین نمیتواند وضعیت و عواطف شما را در این دوره درک کند. در واقع مردها تا زمانی که برای اولین بار در موقعیت شادیآور و هیجانانگیز پدر شدن قرار نگیرند، قادر به درک احساس شما نیستند. کتی اونیل میگوید:
-او از اینکه قرار است پدر شود، هیجانزده نیست و موقعیت و احساس شما را درک نمیکند
دور شدن عاطفی شوهر
تمام هیجانات مربوط به بارداری برای شما اتفاق افتاده است. از تبریکها گرفته یا سایر جشنهایی که به این مناسبت برای شما برگزار میشود. بنابراین همسرتان فکر میکند که خارج از این رویداد مهم قرار گرفته است. از طرفی او نمیتواند احساس شما را درک کند و برای لذت بردن از این احساس به شما کمک کند و از طرف دیگر خودش را از شما یا از شرایط جدید، جدا میکند. شما باید به او کمک کنید که که پیوند عاطفی و احساسی با جنین برقرار کند. از همسرتان بخواهید که با کودک صحبت کند و از آهنگهای مورد علاقه و هیجانش برای آموزش نحوه ضربه زدن به توپ فوتبال بگوید. زمانهایی را فقط به همسرتان اختصاص دهید. شام مورد علاقه او را بپزید و فیلم مورد علاقه او را با هم ببینید.
افزایش عشق و انرژی
از تاثیرات بارداری بر روابط عاطفی شما و همسرتان، افزایش میل جنسی و انرژی است. از ویژگی خاص این دوره استفاده کنید و پیوند عاطفی و احساسی عمیقی بین خود و همسرتان ایجاد کنید. از تاثیرات بارداری بر روابط عاطفی این است که به دلیل تغییرات هورمونی در این دوران، شما و همسرتان روابط عاطفی و جنسی هیجانانگیزتری نسبت به قبل تجربه خواهید کرد. وجود گازهای شدید معده و حالت تهوع در این دوره، عادی است و لازم نیست نگران آن باشید یا بابت آن شرمنده باشید.
کاهش عشق و انرژی
تغییرات بدن در سه ماهه اول بارداری نظیر حالت تهوع و خستگی باعث میشود که شما دیگر انرژی سابق را نداشته باشید و تمایل بیشتری به خواب و استراحت پیدا کنید. همانطور که تقویم بارداری را علامت میزنید و سپری شدن هفتهها و بزرگ شدن جنین در شکمتان را احساس میکنید، ممکن است درک این وضعیت و نشانهها برایتان سخت و پیچیده باشد؛ اما مهم است دقیقا بدانید که چه اتفاقی قرار است بیفتد. کریگ مالین دکترای روانشناسی در دانشگاه کمبریج میگوید:
-نگاه داشتن ارتباط جسمی با همسرتان و گفت و گو با او درباره احساس و عواطفی که در این دوره دارید، به حفظ ارتباط بین شما و شریک زندگیتان کمک میکند. ممکن است در نگاه اول متوجه تاثیر این نوع ارتباط نشوید، اما تداوم عشق و محبت به مرور باعث ایجاد پیوند ماندگار و محکمی بین شما و همسرتان خواهد شد
تاثیرات بارداری بر روابط عاطفی بین خود و همسرتان را جدید بگیرید. اگر مطالب این مقاله را برای بهبود روابط بین خود و همسرتان سودمند میدانید یا نظر و پیشنهادی در این مورد دارید، لطفا از طریق بخش نظرات همین مقاله یا شبکههای اجتماعی کودکت با سایر مخاطبان به اشتراک بگذارید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼