درمان سرماخوردگی در بارداری، بهبود کاهش علائم آن
بیشتر مردم حداقل سالی یک بار سرما میخورند، بنابراین این حقیقت که همهی خانمهای باردار دست کم یک بار در طول بارداری سرما میخورند تعجب آور نیست.
بیشتر مردم حداقل سالی یک بار سرما میخورند، بنابراین این حقیقت که همهی خانمهای باردار دست کم یک بار در طول بارداری سرما میخورند تعجب آور نیست. هیچ چیز در بارداری بیشتر از خستگی و کوفتگی و احتقان خون نمیتواند یک سرماخوردگی معمولی را شدیدتر از حد معمول نشان دهد. سرماخوردگی معمولی هیچ خطری برای جنین در حال رشد ندارد. از آنجایی که سرماخوردگی هیچ درمانی ندارد، پس بهترین راه، درمان علائم است . گرچه برخی از داروها در دورهی بارداری کاملا بی خطرند؛ اما بسیاری از خانمهای باردار از مصرف آنها پرهیز میکنند، مگر اینکه واقعا لازم باشد. بنابراین با در نظر گرفتن این مسئله، در اینجا پیشنهاداتی برای بهبود سرماخوردگی و کاهش علائم آن آورده ایم:
به وفور مایعات بنوشید
تمام بیماریهای ویروسی موجب کم آبی بدن میشوند و بارداری این مشکل را دوچندان میکنند. بنابر این آب، آب میوه و مایعات فراوان بخورید تا سرماخوردگی یا آنفلوانزای شما بهتر شود؛ اما طرف شیر نروید.
از بخور استفاده کنید
به هنگام سرماخوردگی و سرفه، بخوردادن سر و کله و به داخل کشیدن بخار گرم که یکی از درمانهای قدیمی است میتواند مؤثر باشد. در کاسهای آب جوش بریزید، چند قطره روغن ضد احتقان (دکونژستان) به آن اضافه کنید و با آن بخور دهید. کاسه را در مقابل خود قرار دهید و حولهای روی سرتان و کاسه بیندازید و زیر آن بروید و برای ۱۵ دقیقه این بخار را در زیر حوله استشمام کنید و به داخل بینی بکشید. بخور دادن نه تنها روشی مؤثر و باورنکردنی در باز کردن راه تنفس و بیرون آوردن ترشحات مخاطی است، بلکه به پوست تان هم لطافت و جلوهی بهتری میدهد.
مرکبات مصرف کنید
مرکبات سرشار از ویتامین ث هستند و تحقیقات نشان میدهد طول مدت سرماخوردگی را کوتاهتر میکنند. با خوردن میوه نه تنها ویتامین ث مورد نیاز بدن تان را تأمین میکنید، بلکه میتوانید از دیگر مزایای مصرف سبزیجات و میوهها بهره ببرید
استامینوفن مصرف کنید
استامینوفن با دوز توصیه شده، تب شما را پایین می آورد و دردهای همراه با سرماخوردگی را کاهش میدهد. همچنین کاملا بی خطر است و میتوانید آن را در طول چند روز سرماخوردگی مصرف کنید.
غذاهای سادهتر مصرف کنید
آخرین توصیهی ما مصرف سوپ است. مطالعات دانشمندان نشان داده است سوپ خواصی دارد که به بهبود سرماخوردگی کمک می کند، اگرچه هیچ کس نمیداند آن خواص واقعا چیست.
میتوانید از درمانهای مشترکی برای سرماخوردگی معمولی و عفونتهای آنفلوانزا استفاده کنید. اگر در حین بارداری آنفلوانزا بگیرید، احتمالاً تجربهی این بیماری در بارداری همانند زمانی خواهد بود که باردار نیستید.
سرخجه
ویروس سرخجه موجب بروز بیماری سرخجه میشود که تأثیر مهمی روی بارداری نمیگذارد. اگر در سه ماههی اول بارداری به سرخجه مبتلا شوید، حدود 20 درصد امکان ابتلای نوزاد به سندرم مادر زادی سرخجه وجود دارد. البته احتمال بروز این سندرم در سه ماههی اول از ماه اول تا سوم متفاوت است. خوشبختانه، عفونت حاد سرخک در طول دورهی بارداری بسیار نادر است.
عفونتهای هرپس
هرپس ویروس شایعی است که معمولاً دهان، گلو، پوست و دستگاه تناسلی را بیمار میکند. اگر تاریخچهی هرپس را مطالعه کنید، میبینید که این ویروس هیچ خطری برای جنین در حال رشد ندارد. مسئلهی نگران کننده این است که به هنگام زایمان و زمانی که کیسهی آب پاره میشود اگر به ناپیوستگی بافتی در نتیجهی هرپس تناسلی مبتلا باشید، خطر کمی وجود دارد که عفونت به نوزادتان - در حین عبور از کانال تولد ۔ منتقل شود. اگر اولین باری باشد که به عفونت هرپس مبتلا شده اید، احتمال ابتلای جنین به ویروس بیشتر است، زیرا بدن هیچ آنتی بادی موجودی برای مقابله با این ویروس ندارد. مطالعات نشان میدهد زنانی که قبلاً به ویروس هرپس مبتلا شده باشند، احتمال کمی وجود دارد که در صورت مصرف داروی آسیکلوویر (acyclovir) در ماه آخر بارداری به این عفونت فعال مبتلا شوند.
اگر سابقهی هرپس تناسلی داشته اید، حتما پزشک خود را در جریان قرار دهید. اگر در زمان زایمان یا پارگی کیسهی آب، هرپس تناسلی فعال داشتید حتما پزشک را مطلع کنید، زیرا در این صورت حتما با عمل سزارین نوزاد را به دنیا خواهد آورد تا مانع از سرایت عفونت به نوزاد شود. اگر هیچ ناپیوستگی بافتی حاصل از هرپس در اطراف دستگاه تناسلی خود نمیبینید، اما احساس میکنید ممکن است این عفونت در محل به وجود آید، باز هم پزشک را فوراً مطلع کنید، در این صورت انجام سزارین توصیه میشود.
ویروس ایدز (HIV)
در سالهای اخیر، پژوهشهای بسیاری در زمینهی درمان بیماری ایدز انجام گرفته است. این پژوهشها نشان داده است که برخی داروهای مصرفی برای درمان ایدز، میتواند به شکلی باورنکردنی احتمال سرایت ویروس از مادر به نوزاد را کاهش دهد. امروزه بسیاری از پزشکان، انجام آزمایش تشخیص HIV را در اوایل بارداری برای مادران تجویز میکنند و اگر مادری HIV مثبت داشته باشد، فوراً مصرف برخی داروها را در طول دورهی بارداری و زایمان آغاز میکند. به منظور کاهش احتمال ابتلای نوزاد به HIV، از انجام آزمایشات تکمیلی تشخیصی که میتواند موجب خون ریزی شود اجتناب میشود؛
آزمایشاتی چون نمونه برداری از مایع آمنیوتیک یا نمونه گیری از پرزهای کوریونی مگر اینکه انجام آنها واقعا ضرورت داشته باشد. اگر پزشک انجام این آزمایشات را توصیه کند، فرد مبتلا، دوزی از داروهای ضد ویروس را به صورت وریدی فوراً قبل از انجام آزمایش دریافت میکند تا احتمال ابتلای نوزاد به این بیماری به حداقل برسد.
اگر مبتلا به ویروس ایدز هستید، شیر خود را به نوزاد ندهید، زیرا ویروس ممکن است به نوزاد منتقل شود. در کنار روشهای جلوگیری از بارداری استفاده از کاندوم، لازم و اجباری است.
اگر HIV مثبت داشته باشید، باید فوراً به پزشک متخصص در این امر مراجعه کنید تا بتوانید از درمانهای مؤثر در بهبودی این بیماری بهره ببرید.
التهاب معده و روده (گاستروآنتریت)
لتهاب معده و روده در هر زمانی میتواند رخ دهد، چه باردار باشید چه نباشید. علائم این بیماری عبارتاند از: دل پیچه، تب، اسهال و حالت تهوع همراه با استفراغ یا بدون آن و ممکن است ۲۴ تا ۷۲ ساعت طول بکشد. ویروسهایی که موجب بروز گاستروآنتریت میشوند، صدمهای به نوزاد نمیزنند.
اگر در طول مدت این بیماری نمیتوانید خوب غذا بخورید، نگران این نباشید که به نوزادتان غذای کافی نمیرسد، زیرا جنین حتی اگر مادر چند روز یا برای چند وعده نتواند غذا بخورد، وضعیت خوبی خواهد داشت.
اگر دچار التهاب معده یا روده شدید، آب فراوان مصرف کنید، زیرا کم آبی بدن میتواند موجب بروز انقباضات زودرس رحمی و در نتیجه سرگیجه و خستگی شود. سوپ را هم در کنار مایعاتی چون آب، شربت زنجبیل، چای یا آب گوشت مصرف کنید. درست مثل زمان قبل از بارداری، مراقب خودتان باشید. اگر علائم بیماری بیش از ۷۲ ساعت طول کشید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
عفونتهای واژینال
باکتریها و دیگر موجودات زندهی ذره بینی به محض یافتن فرصت، خود را در محل واژن حاضر میکنند، جایی که محیط گرم و مرطوب مناسبی برای رشد و تولید مثل این ارگانیسم هاست. هر خانمی ممکن است در هر زمانی، حتی در دورهی بارداری دچار عفونت واژینال شود. برخی از این عفونتها مثل عفونتهای قارچی در دورهی بارداری بسیار متداولاند.
آلودگیهای قارچی
عفونتهای قارچی که به برفک معروفاند در دورهی بارداری بسیار شایع است. وجود مقدار فراوان استروژن در جریان خون در دورهی بارداری، موجب افزایش رشد قارچها در ناحیهی واژن میش ود. علائم عفونت، خارش و خروج ترشحات غلیظ سفید مایل به زرد است. با وجود این در بسیاری از خانمها عفونت شان علامت خاصی ندارد. معمولاً تنها درمان این عفونت استفاده از کرمهای واژینال است که میتوانید با توصیهی پزشک یا مسئول داروخانه تهیه کنید.
آلودگی قارچی واژن، معمولاً مشکلی را برای جنین داخل شکم یا نوزاد ایجاد نمیکند.
کلامیدیا
کلامیدیا از رایجترین بیماریهای مسری آمیزشی است. این عفونت معمولاً علامتی ندارد؛ یعنی ممکن است سالها به این عفونت مبتلا بوده، ولی از آن بی خبر باشید. نبود علائم این بیماری بسیار خطرناک است، زیرا زوجین بدون آگاهی، این عفونت را به دیگری سرایت میدهند. این بیماری در طولانی مدت، خطر بارداری خارج از رحم را افزایش میدهد و در باروری اختلال ایجاد میکند. گرچه هیچ برنامهی عمومیای برای آزمایش کلامیدیا وجود ندارد؛ اما در برخی مناطق خانمها در کلینیکهای زنان و زایمان هنگام معاینهی داخلی یا انجام آزمایش سرطان رحم، آزمایش تشخیص عفونت کلامیدیا را نیز انجام میدهند.
اگر بنا به تشخیص دکتر مبتلا به عفونت کلامیدیا باشید، پزشکتان چه در دورهی بارداری و چه در زمان معمولی، داروهایی را برای درمان این عفونت تجویز خواهد کرد. کلامیدیا در صورت زایمان طبیعی، ممکن است به نوزاد سرایت کند و خطر ابتلای او را به عفونت چشمی یا ورم ملتحمهی چشم یا گاهی به ذات الریه افزایش دهد.
منبع:
کودکان طلایی
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼