۱۸۷۲۵۹
۱۲۲۲
۱۲۲۲

دلایل حاملگی خارج از رحم، بیشتر بدانید

در موارد نادر، تخمک بارور شده جایی در خارج از رحم، معمولا در لوله های رحم لانه گزینی و شروع به رشد می کند.

در موارد نادر، تخمک بارور شده جایی در خارج از رحم، معمولا در لوله های رحم لانه گزینی و شروع به رشد می کند. (جایگزینی در حفره شکمی و تخمدانها هم امکان دارد ولی خیلی نادر است) نتیجه آزمایش حاملگی مثبت و در آغاز همه علائم بارداری طبیعی ظاهر می شود. بعد از چند هفته جنین بزرگتر از حدی می شود که لوله های رحم بتوانند آن را در خود جای دهند. خانم باردار ممکن است احساس درد ناگهانی بکند و بعد خونریزی واژینال و حالت بیهوشی به او دست دهد.
بیشتر بارداریهای خارج از رحم قبل از هفته هشتم تشخیص داده می شود، گاهی اوقات حتی قبل از اینکه خود شخص بداند که باردار است یا درست بعد از این که متوجه بارداریش می شود، قابل تشخیص است. حدود ۱ تا ۵/۱ درصد بارداریها خارج از رحم هستند.
حاملگی خارج از رحم، زمانیکه یک تخمک بارور شده خارج از رحم لانه گزینی کرده و شروع به رشد می نماید، برای مادر خطر مرگ در پی دارد و باید جنین را با عمل جراحی از بدن مادر خارج کرد.
حاملگی خارج از رحم
زمانیکه تخمک بارور شده و شروع به رشد می نماید، برای مادر خطر مرگ در پی دارد و باید جنین را با عمل جراحی از بدن مادر خارج کرد.
تشخیص به موقع از اهمیت خاصی برخوردار است زیرا قبل از پاره شدن لوله ها می توان آن را با عمل جراحی از بین برد. اگر لوله رحم پاره شود، خطر خونریزی وجود دارد و در بعضی مواقع کل آن باید برداشته شود که باعث نازایی می شود. با جراحی لاپاراسکوپی از طریق حفره شکم همه جاهای زخم های خیلی کوچک پاک می شود. در مواردی که حاملگی خارج از رحم دیر تشخیص داده شود لاپاراتومی بایک شکاف در رحم انجام می گیرد. پزشکان با معاینات لگن، آزمایشات خون و سونوگرافی در صدد راهی برای جلوگیری از وقوع این نوع بارداری هستند.

شما در معرض خطر حاملگی خارج از رحم هستید اگر:
- قبلا بیماری التهابی لگنی یا آندومتریوز داشته اید که می تواند به لوله های رحم آسیب برساند و به دام انداختن تخمک بارور شده را در آنجا راحتتر می کند.
- با وجود داشتن IUD باردار شده باشید.
- آپاندیس پاره شده داشته باشید.
- قبلا جراحی لوله های رحم داشته باشید (مانند بستن لوله ها)
- سابقه حاملگی خارج از رحم داشته باشید. (حتی در این صورت احتمال داشتن یک بارداری طبیعی برای شما فقط کمی کمتر از کسی است که هرگز باردار نشده است و بعد از دو حاملگی خارج از رحم احتمال یک بارداری موفق برای شما فقط کمی کمتر از 50 درصد است.)

آیا من چندقلو باردار هستم؟
علل بارداریهای بیش از یک جنین عبارتند از:
- سابقه خانوادگی داشتن دوقلو (از طرف مادر) .
- اگر داروهای باروری باروری به مصرف کرده باشید.
- اگر از طریق روش آزمایشگاهی حامله شده باشید.
- سن شما بیشتر از ۳۵ یا ۴۰ سال باشد که در زمان تخمک گذاری احتمال آزاد کردن دو تخمک بیشتر است.

چه کنم اگر داروی ضد حساسیت مصرف می کنم؟
بیشتر داروهای ضد حساسیت که شامل داروهای تزریقی هم می شوند بی خطرند اما با پزشک خود مشورت کنید. معمولا آلرژی ها به علت تغییرات هورمونی بدتر می شوند اما گاهی اوقات کاملاً برطرف می شوند. همچنین در مورد اسپری های کورتیزونی بینی که جذب خونتان نمی شوند از پزشکتان سؤال کنید.
من آسم دارم؟ تقریبا نیمی از دوره، بارداری هیچ تأثیری روی آسم نمی گذارد، در یک چهارم دوره بهتر و در یک چهارم بعدی بدتر خواهد شد. استفاده از بیشتر دستگاههای تنفسی جدید در دوران بارداری بی خطر است ولی بهتر است در این مورد با پزشک خود مشورت کنید.
من میگرن دارم؟ ممکن است وقتی متوجه شدید اثری از سردردهایتان در دوران بارداری نیست تعجب کنید. علت آن تا اندازه ای به تغییرات هورمونی مربوط می شود. اگر سردردها ادامه داشت و یا اگر آن را برای اولین بار در دوران بارداری تجربه کردید راههای درمان غیر دارویی ارجح است: در یک اتاق تاریک دراز بکشید و یک کمپرس سرد روی چشم های خود بگذارید، در هوای تازه پیاده روی کنید، از خوردن غذاهای محرک خودداری کنید، روشهای ریلکسیشن مانند مدیتیشن و تمرینات تنفسی را به کار گیرید. می توانید گاهی از قرص استامینوفن استفاده کنید ولی در مورد استفاده از داروهای میگرن با پزشک خود مشورت کنید.
پروزاک مصرف میکنم؟ مصرف داروهای ضد افسردگی باعث نقصهای مادرزادی جدی در کودک نمی شود ولی بعضی از مطالعات نشان داده اند این داروها باعث زایمان قبل از موعد و مشکلات رفتاری و IQ در کودکانی می شود که مادرانشان از آنها استفاده می کرده اند.
در هر صورت تحقیقات دیگر چنین خطراتی را پیدا نکرده اند و تنها مشکلاتی را که در رابطه با مصرف پروزاک پیشنهاد کرده اند شرایط ایجاد شده توسط مادر است. همچنین بسیاری از پزشکان معتقدند که خطر افسردگی هایی که تحت درمان نمی باشد بیشتر از خطر مصرف داروهای ضد آن است. بهترین توصیه این است که طبق نظر پزشکتان عمل کنید. مصرف داروهایتان را بدون مشورت با پزشک قطع نکنید و طبق تجویز او مصرف آنها را ادامه دهید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.