حمله قلبی در بارداری، پنج عامل بروز
بارداری، مجموعه ی کاملی از تغییرات ناگهانی هورمونی، فیزیکی و فشار بر روی اندام های حیاتی است.
بارداری، مجموعه ی کاملی از تغییرات ناگهانی هورمونی، فیزیکی و فشار بر روی اندام های حیاتی است. یکی از اندام هایی که این فشار زیاد را تحمل می کند قلب است که باعث می شود خطر حمله قلبی در بارداری و به خصوص در هنگام زایمان افزایش یابد. این به علت تغییرات فیزیولوژیکی اساسی قلب و عروق زنان است که در طول زمان رشد کودک اتفاق می افتد.
افزایش چشمگیر گردش خون همراه با عوامل دیگر ممکن است باعث آشکار شدن مشکلات قلبی پیشین و پنهان شود. اگرچه با مراقبت و درمان صحیح، این اثرات می توانند در طی چند هفته یا چند ماه پس از زایمان به حالت قبل برگردند. در این جا بر اساس نظر متخصصان این حوزه، ما تعدادی از عواملی که سبب افزایش خطر حمله قلبی در دوران بارداری می شود را آورده ایم:
۱- پره اکلامپسی
طبق گفته ی دکتر Keith Eddleman از وبسیات WebMD، پره اکلامپسی یکی از رایج ترین بیماری هایی است که بارداری را تحت الشعاع قرار می دهد. این بیماری در واقع یک وضعیت خاص در اثر بارداری است که با فشار خون بالا، افزایش میزان پروتئین در ادرار و دست و پاهای ورم کرده شناخته می شود.
این بیماری عموما پس از هفته ی بیستم از رشد جنین بروز می کند اما گاهی تا بعد از زایمان هم ادامه پیدا می کند. طبق مؤسسه ی پره اکلامپسی، زنانی که در دوران بارداری دچار این بیماری می شوند ۳-۴ برابر بیشتر در خطر ابتلا به فشار خون بالا هستند. همچنین خطر حمله ی قلبی یا سکته در دوران بارداری برای آن ها دو برابر می شود.
۲- دیابت بارداری
۳- بیماری عروق کرونر قلب
۴-مسائل دریچه قلب مصنوعی
۵-آریتمی قلبی
چگونه با این مشکلات کنار بیاییم؟
حالا که در مورد این مشکلات سلامتی صحبت کردیم، لطفا نترسید یا دچار استرس نشوید زیرا این کار فقط شرایط شما را بدتر می کند. در زیر چند توصیه ی مهم آورده شده که می توانید از آن ها پیروی کنید:
۱- به طور منظم در دوران بارداری به بیمارستان مراجعه کنید
پزشکان شما قطعا از شرایط شما آگاه هستند. ارتباط منظم با آن ها نظارت بر وضعیت شما را مؤثر تر می کند.
۲-شماره ی پزشکتان را در دسترس یا در حالت شماره گیری سریع قرار دهید
اگر هر وضعیتی مانند تنگی نفس، خستگی شدید، سرگیجه شدید یا درد قفسه ی سینه را احساس کردید به سرعت با پزشک خود تماس بگیرید. همچنین با پزشک خود مشورت کنید تا بدانید باید حواستان به چه وضعیت های دیگری باشد.
بیشتر بخوانید ۱۰ درد دوران بارداری که نباید به آن ها بی توجه بود
۳- از داروهای تجویز شده غافل نشوید
داروهای تجویز شده برای محافظت از شما و جنین تان است. پس هرگز آن ها را فراموش نکنید.
۴-افزایش وزن را چک کنید
بدون نظر پزشک از فعالیت های شدید خودداری کنید. سعی کنید با رعایت یک رژیم غذایی سالم وزنتان را کنترل کنید تا از دیابت بارداری یا مشکلات دیگر در امان بمانید.
۵- به خودتان زیاد استراحت بدهید
بدن شما در حال فعالیت بیش از حد است، پس سعی کنید تا می توانید استراحت کنید. به خاطر داشته باشید تا اگر احساس تنگی نفس یا بی حالی کردید پایتان را بالا بگیرید، حتی برای مدتی کوتاه.
۶- اعتیاد را ترک کنید
سیگار کشیدن، نوشیدن قهوه یا نوشابه های انرژی زا، الکل و مواد مخدر را کنار بگذارید. در هر صورت این ها ممنوعیت های اصلی در دوران بارداری هستند.
بارداری سفر آسانی نیست، مخصوصا برای بدنتان. به همین خاطر برای هر زنی با سابقه ی مشکلات قلبی یا بدون آن، آگاهی از چنین خطر هایی بسیار مهم است. و هرگز در تماس گرفتن با پزشکتان تعلل نکنید، حتی اگر نشانه ها و عوارض خفیف بودند. امیدواریم بارداریتان سرشار از سلامتی باشد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼