بیماری های خطرناک دوران بارداری، می شناسیدشان؟
پره اکلامپسی یا فشار خون بارداری اولین مورد فهرست بیماریهای خطرناک در دوران بارداری است.
بیماریهای خطرناک در دوران بارداری را میشناسید؟ میدانید اگر به هر یک از آنها مبتلا باشید باید حتما به پزشکتان اطلاع دهید تا مراقبتهای لازم را برایتان تجویز کند. در این مقاله با هشت مورد از این بیماریها آشنا خواهید شد.
پره اکلامپسی یک مورد خطرناک
پره اکلامپسی یا فشار خون بارداری اولین مورد فهرست بیماریهای خطرناک در دوران بارداری است. فشار خون در بارداری میتواند باعث آسیب اعضای بدن از جمله کلیهها شود. این مشکل معمولا بعد از هفته 20 بارداری شروع میشود و لزوما هم تنها در کسانی اتفاق نمیافتد که قبلا فشار خون بالا داشتهاند؛ بلکه ممکن است خانمی که فشار خون نرمال دارد، دچار این مشکل شود. اگر فشار خون بارداری را درمان نکنید، این مشکل باعث بروز مشکلات بزرگ میشود؛ هم برای خودتان و هم برای جنین. برای مثال ممکن است خون کافی به جفت نرسد یا ریسک بیماریهای قلبی بالا رود. علائم فشار خون بارداری شامل ورم دست و پا، نفس تنگی، سردرد و کاهش ادرار میشود. متاسفانه علائمی مثل ورم دست و پا در بارداری سالم هم وجود دارد و به همین دلیل ممکن است جدی گرفته نشود.
ضعف عضلات قلب
کاردیومیوپاتی دومین مورد از فهرست بیماریهای خطرناک در دوران بارداری است. این وضعیت به شرایطی گفته میشود که عضلات قلب زن باردار در طول بارداری یا در انتهای این دوران، دچار ضعف شود. در دوران بارداری تغییرات فیزیولوژیک ممکن است باعث گشاد شدن رگها شود و همین مسئله منجر میشود قلب مجبور به فعالیت بیشتر شود. علائم این بیماری ورم کف و ساق پا و نفس تنگی است که هر دو در دوران بارداری عادی به نظر میرسند. این مشکل معمولا از دو هفته بعد از تولد تا شش ماه بعد از آن برطرف خواهد شد؛ با وجود این چنانچه علائم بالا را داشتید، درباره احتمال این مشکل با پزشکتان مشورت کنید.
افسردگی برای جنین خطرناک است؟
یکی از بیماریهای خطرناک در دوران بارداری که به آن توجه کافی نشده است، افسردگی است. بسیاری از زنان باردار دچار نوعی افسردگی یا اضطراب هستند که به دلیل بی خوابی در بارداری، تغییرات هورمونی یا خوشحال نبودن به دلیل بارداری ناخواسته اتفاق میافتد. همچنین زنانی که قبل از بارداری هم به افسردگی دچار بودند، ممکن است در طول حاملگی مشکلشان تشدید شود. اگر علائم افسردگی را در خودتان میبینید، به دلیل فشارهای اجتماعی خودتان را سرکوب نکنید و به پزشک سر بزنید. لزوما همه از باردار بودن خوشحال نمیشوند.
بیماری پنجم در بارداری
شاید اسم بیماری پنجم را شنیده باشید. این بیماری شامل واکنشهای پوستی خفیفی است که اغلب با خارش همراه است و در مادران و بچهها اتفاق میافتد. با اینکه این بیماری به تنهایی مشکل خاصی به حساب نمیآید؛ اما میتواند عواقب شدیدی به دنبال داشته باشد. در بعضی موارد بیماری پنجم مادر، منجر به کم خونی یا آنمی شدید در جنین شده و در نهایت مادر، بچه را سقط خواهد کرد. خوشبختانه ریسک این مشکل تنها پنج درصد از زنانی را در برمیگیرد که در نیمه اول حاملگی دچار این مشکل هستند.
آبله مرغان در بارداری
علائم آبله مرغان در بارداری طی روزهای اول بسیار شبیه سرما خوردگی است؛ اما معمولا بعد از سه روز دانههایی روی پوست دیده میشود که ترشح دارند. آبله مرغان در بارداری بیشتر در هفته های آخر مانند هفته 34 بارداری برای جنین خطرناک است؛ این بیماری ممکن است رشد اندامهای وی و همچنین مغز او را تحت تاثیر قرار دهد و همچنین منجر به مشکلات پوستی و بینایی شود. به همین دلیل به محض مشاهده علائم خودتان را به پزشک برسانید و در صورتی که فرد بیماری را دور و برتان دیدید، از او فاصله بگیرید.
دیابت در بارداری
رتبه ششم فهرست بیماریهای خطرناک در بارداری به دیابت تعلق میگیرد. احتمالا شنیدهاید که زنان ممکن است در طول دوران بارداریشان دچار نوعی دیابت شوند که در آن قند خونشان بسیار بالاست؛ به این نوع بیماری، دیابت بارداری گفته میشود. دیابت بارداری اغلب بعد از تولد فرزند، برطرف میشود؛ با وجود این ممکن است مادر را در معرض ریسک دیابت نوع دوم قرار دهد. زنانی که دچار دیابت بارداری میشوند، باید از رژیم غذایی مناسبی که پزشک برایشان تجویز میکند، تبعیت کنند. همچنین باید بعد از زایمان نیز به طور منظم آزمایشهای لازم را بدهند تا مطمئن شوند دچار دیابت نوع دوم نشدهاند.
آپاندیس در بارداری
آپاندیس یکی دیگر از بیماریهای خطرناک بارداری است؛ دلیلش هم این است که علائم این بیماری در بارداری تغییر پیدا میکنند و به همین دلیل ممکن است تشخیص داده نشوند. ناراحتیهای دستگاه گوارش، یبوست و نفخ مورادی هستند که در بارداری، طبیعی به نظر میرسند؛ اما میتوانند علائم آپاندیسیت هم باشند. همچنین بارداری میتواند منجر به تغییر جای آپاندیس شود. درد در سمت راست قسمت پایین کمر و شکم اغلب نشانه آپاندیس است؛ اما در بارداری این مشکل ممکن است سمت راست قسمت بالای کمر و شکم انتقال پیدا کند و به راحتی با سوزش معده اشتباه گرفته شود.
سرطان سینه در بارداری
بین بارداری و سرطان سینه ارتباطی وجود دارد که معمولا به سنی که در آن حامله شدهاید برمیگردد. زنانی که اولین فرزندشان را دیرتر از بقیه به دنیا میآورند نسبت به کسانی که زودتر بچهدار میشوند با ریسک بالاتری رو به رو هستند. دلیل این مسئله به رشد سریع سلولهای سینه در بارداری برمیگردد. هر مشکل ژنتیکی که در این سلولها وجود داشته باشد، در طول رشد کپی میشود. همین مسئله ریسک ابتلا به سرطان سینه را بالا میبرد.
نگران نشوید
با وجود تمام مواردی که در لیست بیماریهای خطرناک دوران بارداری وجود دارد، پزشکان میگویند خوشبختانه اغلب بارداریها بدون مشکل سپری میشوند و لزومی ندارد زنان باردار خودشان را نگران کنند؛ اما اگر علائمی دیده شد یا احساس ناراحتی وجود داشت باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید.
منبع:
نی نی سایت
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼