۱۹۱۰۴۹
۱۰۹۴
۱۰۹۴

ورزش های مناسب دوران بارداری، معرفی پنج مورد

اگر شما فردی فعال و ورزشکار هستید و اکنون باردار شده اید، شاید برایتان سخت باشد که بتوانید ۹ ماه بدون ورزش زندگی را سپری کنید.

اگر شما فردی فعال و ورزشکار هستید و اکنون باردار شده اید، شاید برایتان سخت باشد که بتوانید ۹ ماه بدون ورزش زندگی را سپری کنید. مطمئناً از خودتان می پرسید که آیا امکان ورزش برایتان وجود دارد؟ همه چیز بستگی به فعالیت، ورزش و وضعیت سلامت خودتان دارد. ورزش در دوران بارداری فواید زیادی دارد و به بدن آرامش می دهد؛ البته اگر به بدن فشار زیادی نیاورید و ورزش آرامی داشته باشید. اما چه ورزش هایی را در دوران بارداری می توان انجام داد؟ با ما در این مطلب سایت خانومانه همراه باشید تا به جزئیات این موضوع بپردازیم.

چرا باید در زمان بارداری فعالیت ورزشی داشته باشیم؟
قبل از هر چیز باید گفت که هیچ دلیلی وجود ندارد که فعالیت ورزشی روزانه یا هفتگی خودتان را متوقف کنید. اگر در سلامت کامل باشید و فعالیت شدیدی نداشته باشید به راحتی می توانید به روال عادی ورزش خود ادامه دهید. تاثیر ورزش بر مادران باردار به اثبات رسیده است، ماری میشل (Marie Michel) پزشک زنان می گوید: ورزش می تواند لحظه ای بسیار جذاب و عالی برای شما و فرزندتان باشد. لحظه ای که یک فعالیت فیزیکی را انجام می دهید به بدن آرامش و استراحت می دهد، هورمون اندورفین در بدن آزاد می شود که کودک نیز آن را احساس می کند. یک فعالیت ورزشی آرام را انتخاب کنید. همیشه بر روی نفس کشیدن صحیح در زمان ورزش تمرکز کنید چون این تمرین شما را برای زایمان آماده می کند.

ورزش ها و فعالیت های خطرناک برای زنان باردار
در زمان بارداری باید از انجام برخی ورزش ها به خصوص ورزش های سخت خودداری کنید؛ بعضی از این ورزش ها ممکن است باعث سقط جنین یا آسیب دیدگی شدید به جنین شوند. حتی اگر در این ورزش ها مانند اسکی، سوارکاری، کوهنوردی، حرفه ای هستید و سابقه دارید، اکیداً توصیه می شود که در زمان بارداری از انجام آن ها خودداری کنید زیرا امکان سقط جنین در آن ها بسیار بالا است. این ورزش های حرفه ای باید بعد از دو ماهگی کاملاً قطع شوند.
به طور کلی، ورزش های مبارزه ای هرگز نباید در دوران بارداری انجام شوند. همچنین فعالیت هایی که به پرینه (میان دو راه) فشار وارد می آورند هم باید متوقف شوند؛ ورزش هایی مانند طناب زدن، تنیس، پیاده روی سریع و دویدن و … در واقع می توان گفت تمامی ورزش هایی که پرشی هستند در زمان بارداری مضر می باشند.

۵ ورزش مفید در دوران بارداری
۱- پیاده روی
این فعالیت برای تمام مادران باردار بهترین روش برای حرکت داشتن است. پیاده روی یک فعالیت عالی است که می تواند به خوبی جایگزین ورزش های سنگین و مضر برای بارداری باشد و حتی برای زنانی که ورزشکار نیستند نیز مفید می باشد.
۲- شنا
چه در شنا کردن مهارت داشته باشید و چه مهارت نداشته باشید، این ورزش در کنار پیاده روی بهترین فعالیت در زمان بارداری است. علاوه بر خاصیت آرامش بخش بودن آب، تنفس نیز در زمان شنا بهبود می یابد که این امر برای زایمان بسیار مفید است. با این ورزش عضلات نیز قوی می شوند. از شنا کردن در آب خیلی سرد که باعث کاهش دمای بدن و در نتیجه کاهش دمای بدن جنین می شود خودداری کنید. جنین باید همیشه در گرما باشد.
۳- یوگا
یوگا و مدیتیشن همزمان هم ورزشی عالی است و هم تمرینی مناسب برای زایمان است. فواید این ورزش تا حدی شبیه به شنا است.
۴- پیلاتس
ورزش پیلاتس برخی از دردهای دوران بارداری را تسکین می دهد و به کنترل تنفس کمک بسزایی می کند.
۵- دوچرخه سواری
بر خلاف تصور عموم، هیچ مشکلی برای دوچرخه سواری در زمان بارداری وجود ندارد. این ورزش کمک می کند که تا حداقل پنج ماهگی شکم مادر زیاد بزرگ نشود. رکاب زدن باید بسیار آرام باشد تا موجب سقط جنین نشود.

ورزش را مدیریت کنید
فعالیت داشتن در هنگام بارداری بسیار خوب است اما باید خودتان مدیریت صحیح داشته باشید. نیازی نیست که بدن را به شدت خسته کنید؛ باید حدود ورزش را بشناسید. اگر میزان فعالیت بیش از حد باشد برای جنین خطرناک است و می تواند موجب هیپوکسی یا کمبود اکسیژن می شود. همچنین باید مراقب ضربان قلب نیز باشید. هر ۱۵ دقیقه یک بار نبض خود را بگیرید و عدد آن را در ۴ ضرب کنید تا ضربان یک دقیقه قلب شما به دست بیاید. به یاد داشته باشید که در ابتدای بارداری تنفستان سریعتر می شود و نبض شما تندتر می زند.
فراموش نکنید که در تمامی موارد حتماً باید با پزشک برای انجام فعالیت مشورت کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.