۱۹۲۸۲۰
۱۴۷۴
۱۴۷۴

محاسبه سن بارداری در زنان، چطوریه؟

بعضی از بانوان ترجیح می‌دهند بارداری را از روزی محاسبه کنند که تخمک گذاری شروع می‌شود.

راهی وجود ندارد که بتوان زمان دقیق تخمک گذاری را مشخص کرد . در نتیجه، بیشتر مردم و متخصصین سلامت زمان بارداری شما را از روی آخرین دوره‌ی پریود شما محاسبه می‌کنند. محاسبه سن بارداری ساده است.
برای این‌که این روش کار کند شما باید روز شروع آخرین دوره‌ی پریودتان را به یاد داشته باشید. در این روش بارداری شما از همان روز محاسبه می‌شود و با استفاده از آن می‌توانید زمان زایمان را نیز تخمین نسبتا دقیقی بزنید.
بعضی از بانوان ترجیح می‌دهند بارداری را از روزی محاسبه کنند که تخمک گذاری شروع می‌شود. این محاسبه به شما تخمینی از روز بارداری می‌دهد که به صورت معمول دو هفته پس از آغاز پریود شما است. پس تا به این‌جای کار با این دو روش دو هفته فاصله بین زمان تخمینی شما وجود خواهد داشت. اما بیشتر متخصصین سلامت می‌گویند که بیشتر از دو هفته است که شما باردارید.

اگر زمان آخرین پریود را به یاد نیاورم یا پریود نامنظم داشته باشم

اگر پریود منظم داشته باشید تقویم زایمان به خوبی برای شما کار می‌کند. هر دوره برابر ۲۸ روز است.
اگر شما پریود نامنظم دارید شاید نتوانید زمان دقیق اولین روز آخرین پریود را به یاد بیاورید. یا اگر طول هر دوره شما تغییر کند دانستن روز اول پریو به شما کمکی نمی‌کند.
اگر سونوگرافی اولتراساند شما انجام گیرد شما یک تاریخ نسبتا دقیق از زمان زایمان متوجه خواهید شد. فردی که سونوگرافی را انجام می‌دهد فاصله‌ی سر تا پای جنین را اندازه می‌گیرد. این فاصله را طول طوقه تاج(CRL) می‌نامند که از روی آن می‌توان تاریخ دقیق بارداری را تعیین کرد.
وقتی بین هفته ۱۰ تا ۱۳ بارداری هستید می‌توانید درخواست کنید تا از شما این اسکن سونوگرافی گرفته شود.

چطور ممکن است چهار هفته باردار باشم در حالی که در هفته پنجم بارداری هستم؟

برای درک این بهتر است به سن فکر کنید. وقتی فرزند شما به دنیا بیاید و یک سال از عمر او بگذرد، در سال دوم شما می‌گویید او یک ساله است. همین‌طور برای هفته‌ای بارداری. وقتی در هفته‌ی پنجم به سر می‌برید، چهار هفته باردار هستید. در واقع برای پزشک مهم این است که شما کدام هفته را تمام کرده‌اید.

سه ماهه چیست؟

به معنی هر فصل بارداری است. هر بارداری به طور معمول ۹ ماه طول می‌کشد و هر سه ماه یک فصل است. این تنها راهی برای بیان بهتر تغییرات بدن شما در طول بارداری است.
سه ماهه اول یعنی فصل اول بارداری از روز بارداری شما تا هفته سیزدهم به اضافه‌ی شش روز محاسبه می‌شود. در طول این دوره شما ذوق‌زده از وجود فرزندتان هستید. احساس خستگی و حالت تهوع چیزهایی است که انتظار می‌رود.
سه ماهه دوم از هفته چهاردهم تا هفته بیست و هفتم بارداری به اضافه شش روز تعریف می‌شود. در طول فصل دوم بارداری شما احساس بهتری دارید. شکم شما کمی برجسته‌تر می‌شود و علائم اولیه بارداری را فراموش می‌کنید.
فصل سوم بارداری از هفته بیست و هشتم بارداری تا زمان زایمان محاسبه می‌شود. در این دوره شما نیاز به انرژی مضاعفی دارید چرا که فرزندتان در حال شکل‌گیری و تکمیل در بدن شما است و احساس خستگی بیشتری خواهید داشت.
شاید راجع به فصل چهارم هم شنیده باشید. این فصل، به فصل پس از زایمان گفته می‌شود که در آن شما در حال ارتباط با فرزندتان هستید و رابطه‌ی مادر و فرزندی در حال شکل گرفتن است.

بارداری چقدر طول می‌کشد؟

بستگی دارد که شما چطور محاسبه کنید. بیشتر مردم که زمان بارداری را از اولین روز آخرین دوره‌ی پریود شما محاسبه می‌کنند آن را ۴۰ هفته‌ای می‌دانند.
چهل هفته تقریبا برابر با ۹ ماه سی یا سی و یک روزه است.
چهل هفته برابر با ده ماه قمری است.

اندازه جنین واقعا به اندازه نمودارها است؟

نمودارهایی وجود دارند که در آن‌ها شما می‌توانید اندازه‌ی جنین را در هفته‌های مختلف بارداری مشاهده کنید. این نمودارها معمولا یک حالت میانگین را در نظر می‌گیرند. در سه ماهه اول بارداری همه‌ی جنین‌ها تقریبا یک اندازه‌اند. اما حین فصل دوم بارداری تغییرات رشد برای هر نفر ممکن است وجود داشته باشد. گاهی ممکن است در هنگام زایمان یه نوزاد کمتر از ۲.۵ کیلوگرم وزن داشته باشد و گاهی ممکن است وزن نوزاد تازه به دنیا آمده از ۳.۵ کیلوگرم بیشتر باشد.

زمان زایمان چقدر دقیق است؟

زمان زایمان کاملا یک زمان تخمینی است. تنها ۵ درصد نوزادان دقیقا در روز تعیین شده به دنیا می‌آیند. بیشتر بچه‌ها در هفته ۳۷ تا ۴۲ به دنیا می‌آیند. معمولا در فاصله‌ی یک هفته‌ای روز تعیین شده است.

منبع: نینیکس

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.