۱۹۳۶۲۲
۲۸۸۶
۲۸۸۶

هفته چهارم بارداری، علائم این مرحله

جنین اکنون بزرگ تر از هفته قبل و حدود ۴ میلیمتر قطر دارد، شما وارد فصل اول بارداری شده اید و نباید قاعدگی شما رخ دهد.

جنین اکنون بزرگ تر از هفته قبل و حدود ۴ میلیمتر قطر دارد، شما وارد فصل اول بارداری شده اید و نباید قاعدگی شما رخ دهد.

تغییرات جنین

سلول تقسیم شده و نیمه اول جفت را تشکیل خواهد داد. اکسیژن رسانی و غذارسانی به جنین با جفت شروع می شود. بخش دیگر شروع به ساخت اولین بافت ها خواهد نمود.

تغییرات مادر

آزمایش خون و ادرار می تواند اکنون حاملگی شما را نشان می دهد و علامت مثبتِ اشتباه، بروز نخواهد کرد. البته هنوز احتمال خطا در ابزارهای تشخیص خانگی وجود دارد.
نکته: اگر تست بارداری شما منفی است، در صورتی که بالای ۳۵ سال سن دارید یا شش ماه است که برای باردار شدن تلاش می کنید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا بررسی های لازم را جهت تشخیص احتمال ناباروری و علل آن در شما و همسر تان انجام دهد. بهتر است مقالات ناباروری سایت فرزند را نیز مطالعه فرمایید.

علائم این مرحله:
-پستان های پر و حساس و گاهی نیز حالت ضربان دار همراه با سوزش مختصر در نوک و خود سینه ها
-احساس پری در قسمت تحتانی شکم
-نفخ
-خستگی که گاهی همراه با غش، سر گیجه و ضعف است.
نکته: بهتر است تا هفته ۱۲ برای اعلام خبر حاملگی صبر کنید تا احتمال سقط جنین به حداقل رسیده باشد.

باید ها

- باید به اندازه کافی استراحت کنید. به میزان لازم آب بنوشید. قبل از این که گرسنه شوید، غذا بخورید.
- احساس تهوع و ویار به سراغ شما می آید پس همیشه مقدار خوراکی مانند بیسکوئیت و آبنبات های طعم دار و حتی آدامس میوه ای همراه داشته باشد.

نباید ها
- از خوردن غذاهای چرب خودداری کنید.
- بسرعت سیگار کشیدن را کنار بگذارید تا از کاهش رسیدن اکسیژن و عدم رشد جنین جلوگیری کنید.همچنین احتمال سقط و تولد زودهنگام را کم کنید.
- مزه دهنتان ممکن عوض شود لذا از مصرف چای، قهوه، الکل، چربی و ماهی سرخ کرده خودداری کنید و ممکن است هوس خوردن مواد به خصوص مثل نشاسته، خاک رس، جوش شیرین، آرد و یا برفک یخچال پیدا کنید که ناشی از کمبود مواد غذایی، آهن و یا کمبود سایر املاح مثل کبالت است. امروزه این حالت به دلیل بهبود تغذیه، به
- ندرت دیده می شود..

علائم هفته چهارم بارداری:
ورم کردن:
به خاطر هورمون پروژسترون و پخش شدن آن در بدن ممکن است کمی باد کرده به نظر بیایید.
گرفتگی خفیف عضلات:
در هفته چهارم بارداری ممکن است گرفتگی عضلات شما را نگران کند. گرفتگی عضلات تنها نشانه‌ای از جای‌گیری مناسب جنین در دیواره‌ی رحم است. به هر حال، هر گونه گرفتگی شدید عضلات یا درد در هفته چهارم بارداری نشانه‌ای است برای این‌که به پزشک مراجعه کنید. یک چکاپ ساده می‌تواند جلوی مشکلات آینده را بگیرد.
لکه بینی در ماه دوم بارداری:
کمی خون‌ریزی در هفته چهارم بارداری پیش می‌آید که نتیجه‌ی لانه‌گزینی است. اگر خون زیادی به اندازه‌ی دوره‌ی ماهانه یا از آن سنگین‌تر مشاهده می‌کنید به پزشک مراجع کنید. اگر برای بیش از دو روز لکه بینی ادامه داشت یا به هر صورت نگران بودید با پزشک تماس بگیرید.
تغییرات خلق و خوی ناگهانی:
تصور شما نیست. حالات شما به سرعت از خنده و دل‌خوشی به سمت دریای اندوه می‌روید و چیزی جلوی شما را نمی‌گیرد. هورمون‌های شما در حال افزایش تولیدند و در بدن شما پخش شده‌اند. عوض شدن حالات روحی شما در سه ماهه اول بسیار زیاد پیش می‌آید. پس از آن هورمون‌ها تصمیم ‌می‌گیرند آرام بگیرند و شما با هر صحنه از فیلم‌های تلویزیونی اشکتان به راه نمی‌افتد.
تهوع:
متخصصین می‌گویند بین ۵۰ تا ۹۰ درصد از بانوان باردار تهوع دوران بارداری را تجربه می‌کنند. به خاطر بالا بودن این درصد اگر تا امروز خوش‌شانس بوده‌اید بدانید که به‌زودی آن را می‌بینید. معمولا تهوع بارداری سخت است و از حدود هفته نهم بارداری از بین می‌رود. معمولا در سه ماهه دوم بارداری شما تهوع بارداری را تجربه نمی‌کنید.
خستگی:
یکی از علائم هفته چهارم بارداری که بسیار شایع است احساس خستگی مفرط است. بدن شما انرژی فوق‌العاده‌ای برای تامین جنین می‌گذارد و این احساس خستگی ناشی از آن است.
سینه‌های دردناک:
سینه‌های شما متورم می‌شوند و دردناک. هورمون‌های بدن شما باعث این درد می‌شوند. در اصل این درد برای آماده کردن سینه‌ی شما و شیر دادن به فرزندتان است.

منبع: نینیکس

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.