بی اختیاری ادرار در بارداری، بررسی دلایل بروز
یکی از رایج ترین مشکلات دوران بارداری بی اختیاری ادرار و یا تکرر ادرار است.گفتنی است این مشکل در بیشتر موارد با افزایش وزن مادر صورت می گیرد.
یکی از رایج ترین مشکلات دوران بارداری بی اختیاری ادرار و یا تکرر ادرار است.گفتنی است این مشکل در بیشتر موارد با افزایش وزن مادر صورت می گیرد.
بررسی دلایل بروز بی اختیاری ادرار در زنان باردار
بدیهی است تکرر ادار یکی از ابتدایی ترین نشانه های بارداری می باشد به گونه ای که طی ایام بارداری نشت ادرار یا بی اختیاری ادرار باقی است.
به طور کلی باید در نظر داشت که بیش از نیمی از زنان باردار با این علایم مواجه می شوند که البته بی اختیاری و یا تکرر ادرار با افزایش وزن کودک و همچنین تا چند هفته پس از تولد همچنان ادامه خواهد داشت.
بررسی انواع بی اختیاری ادرار در زنان باردار
بنا به اظهار نظر پزشکان بی اختیاری ادرار در زنان باردار از انواع مختلفی برخوردار است که در ذیل به آن اشاره خواهد شد.
بی اختیاری ادرار ناشی از استرس: این بی اختیاری ادرار بیشتر به علت فشار فیزیکی بر روی مثانه رخ می دهد.
بی اختیاری ادرار فوری: این نوع از بی اختیاری ادرار به علت نیاز فوری برای تخلیه مثانه است که این مهم بیشتر ناشی از انقباض مثانه می باشد.
بی اختیاری مخلوط: این نوع از بی اختیاری ادرار بیشتر به علت استرس و انقباض مثانه رخ می دهد.
بی اختیاری گذرا: این نوع از بی اختیاری ادرار می تواند ناشی از مصرف د دارو، عفونت و یا یبوست رخ دهد.
بررسی نحوه تشخیص ادرار و مایع آمنیوتیک
آنچه مسلم است در برخی از موارد زنان باردار ادرار و مایع آمنیوتیک یا همان مایع کیسه آب را با هم اشتباه می گیرند، اما این در حالی است که اگر مایع به صورت متناوب و کوچک ظاهر شد به احتمال زیاد ادرار است چرا که مایع آمنیوتیک به مقادیر زیاد از بدن خارج می شود هر چند باید در نظر داشت که وجود یک ماده سبزتیره، سفید مومیایی نیز می تواند نشان از وجود مایع آمنیوتیک باشد.
بررسی دلایل بروز بی اختیاری ادرار در بارداری
شایان ذکر است دلایل متعددی می تواند زمینه ساز بی اختیاری ادرار در زنان باردار شود که در ادامه به آن اشاره خواهد شد.
به طور حتم یکی از ابتدایی ترین دلایل بروز بی اختیاری ادرار در زنان باردار فشار است که این مهم می تواند به هنگام سرفه، عطسه کردن، ورزش و یا خنده، باعث شود که ادرار نشت پیدا کند.
لازم به ذکر است که نوزاد نیز می تواند باعث افزایش فشار بر مثانه شود و به دنبال آن بی اختیاری ادرار برای مادر رخ دهد.
یکی دیگر از دلایل بی اختیاری ادرار در زنان باردار تغییران هورمونی است چرا که این مهم تاثیر بسزایی در پوشش مثانه و مجرای ادرار بر جای می گذارد.
ابتلا به برخی از بیماری ها مانند دیابت،مالتیپل اسکلروز،سکته مغزی و یا مصرف برخی از داروها از قیبل مصرف داروهای ضداضطراب نیز می تواند باعث ایجاد بی اختیاری و یا تکرر ادرار در زنان باردار شود.
عفونت دستگاه ادراری نیز نقش تاثیر گذاری در ابتلا به بی اختیاری ادرار در زنان باردار دارد چرا که طبق تحقیقات به عمل آمده بین 30 تا 40 درصد از زنان که به طور کامل عفونت خود را درمان نمی کنند که در دوران بارداری می تواند منجر به بروز بی اختیاری ادرار شود. به عبارت ساده تر بی اختیاری ادرار می تواند نشان از عفونت ادراری داشته باشد.
بررسی روش های درمانی بی اختیاری ادرار در زنان باردار
پرواضح است که ابتدایی ترین روش درمان بی اختیاری ادرار در دوران بارداری، تغییر سبک زندگی و مدیریت مثانه می باشد.
انجام ورزش کیگل را می توان یکی دیگر از روش های درمان بی اختیاری ادرار است چرا که این ورزش می تواند باعث تقویت کف لگن شود. برای انجام این ورزش باید بر عضلاتی که ادرار را نگه می دارید تمرکز کرد و آنها را ده ثانیه قبل از استراحت فشار و یا منقبض کنید.
عدم مصرف نوشیدنی های گازدار و یا کافئین دار می تواند یکی دیگر از روش های درمان بی اختیاری ادرار باشد چرا که مصرف این نوشیدنی ها می تواند باعث ایجاد احساس نیاز به توالت در زنان باردار شود.
ایجاد دفتر برنامه ریزی مثانه می تواند یکی دیگر از راهکارهای درمان بی اختیاری و یا تکرر ادرار در زنان باردار شود این روش می تواند باعث کاهش بی اختیاری ادرار شود.
یکی دیگر از روش های درمان بی اختیاری ادرار در زنان باردار پیروی از رژیم غذایی مناسب با فیبر بالا است. باید یادآور شد پیروی از این رژیم غذایی می تواند مانع از ابتلا به یبوست شود چرا که یبوست خود باعث ایجاد فشار اضافی بر لگن خواهد شد.
اجتناب از مصرف نوشیدنی در شب می تواند یکی دیگر از روش های جلوگیری از بی اختیاری ادرار شود
حفظ وزن سالم و تناسب اندام نیز می تواند در کاهش بی اختیاری ادرار موثر باشد،چرا که داشتن وزن بالا به خصوص در اطراف شکم، می تواند باعث افزایش فشار به مثانه شود.
روش های جلوگیری از عفونت ادراری در زنان باردار
باید در نظر داشت برای جلوگیری از ابتلا به عفونت ادرای باید یک سری اقدامات لازم را انجام داد که در ادامه به اختصار به آن اشاره خواهد شد.
مصرف روزانه هشت لیوان آب
تخلیه مثانه قبل و بعد از رابطه جنسی
بعد از ادرار کردن از جلو به عقب خود را بشویید
استفاده از لباس های زیر مناسب
تعویض روزانه لباس زیر
بررسی عوامل ابتلا به عفونت ادارای
باید در نظر داشت که دلایل متعددی می تواند زمینه ساز ابتلا به عفونت ادراری در زنان باردار شود که در ذیل به آن اشاره خواهد شد.
سن بالا
افزایش وزن
سابقه زایمان قبلی
سابقه انجام عمل لگن
استعمال دخانیات
در پایان باید خاطر نشان کرد که بعد از چند هفته از زایمان، بی اختیاری و یا تکرر ادار از بین خواهد رفت هر چند باید متذکر شد که پس از زایمان کاهش وزن و پیروی از رژیم غذایی مناسب می تواند در از بین رفتن بی اختیاری ادرار تاثیرگذار باشد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼