قرص اورژانسی در دوران بارداری، منجر به سقط میشه؟
قرص اورژانسی برای جنین ضرری ندارد زیرا حاوی پروژسترون می باشد.
قرص اورژانسی برای جنین ضرری ندارد زیرا حاوی پروژسترون می باشد.
قرص اورژانسی داروی سقط جنین نیست و صرفا از لانه گزینی تخم جلوگیری می کند؛ یعنی در صورتی که خانمی که از بارداری خود اطلاعی ندارد و قرص جلوگیری اورژانسی را مصرف می کند، هیچگونه خطری جنین وی را تهدید نمی کند.
قرص اورژانسی بر حاملگی حتی در مراحل اولیه تاثیر نمی گذارد. مکانیسم قرص اورژانسی از اساس با داروهای سقط کننده متفاوت است. پیشگیری از بارداری اورژانسی مانند قرص سقط جنین اولیه نیست.
قرص اورژانسی تنها در چند روز اول پس از مقاربت موثر می باشد؛ قبل از اینکه تخمک از تخمدان خارج شود و قبل از اینکه اسپرم تخمک را بارور کند. قرص اورژانسی نمی تواند بر بارداری تثبیت شده تاثیر بگذارد یا آن را متوقف کند یا به جنین در حال رشد آسیب برساند و باعث سقط جنین شود.
قرص ضد بارداری اورژانسی یک داروی جلوگیری از بارداری اورژانسی است که از یک پروژسترون سنتتیک به نام لوونورژسترل (۱٫۵ میلی گرم لوونورژسترل در شکل حاوی یک قرص و ۰٫۷۵ میلی گرم لوونورژسترل در شکل حاوی دو قرص) تشکیل شده است و حداکثر تا ۷۲ ساعت پس از رابطه محافظت نشده می تواند تا ۹۹ درصد موثر باشد.
قرص ضد بارداری اورژانسی باید طبق دستور پزشک یا داروساز مصرف شود. در صورتی که از زمان مقاربت محافظت نشده کمتر از ۱۲ ساعت گذشته است باید ابتدا یک قرص ضد بارداری اورژانسی ۰٫۷۵ میلی گرمی و سپس ۱۲ ساعت بعد قرص دوم ضد بارداری اورژانسی ۰٫۷۵ میلی گرمی همراه با آب مصرف شود.
اما اگر از زمان مقاربت محافظت نشده بیش از ۱۲ ساعت گذشته می بایست هر دو قرص ۰٫۷۵ میلی گرمی به صورت یکجا و هم زمان مصرف شود و یا باید یک قرص ۱٫۵ میلی گرمی همراه با آب مصرف شود.
مکانیسم عمل قرص اورژانسی:
متوقف کردن آزادسازی تخمک از تخمدانها
پیشگیری از بارور شدن تخمکهای آزاد شده توسط اسپرم
متوقف کردن اتصال تخمک بارور شده به مخاط رحم
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼