لیزر در دوران بارداری، نکاتی که لازم است بدانید
لیزر در بارداری خطرناک است؟ لیزر چانه در بارداری به جنین آسیب میرساند؟ اگر بیخبر بودیم و در ماه اول بارداری لیزر کردیم چه میشود؟ در این مقاله جواب این سوالها را خواهید گرفت.
لیزر در بارداری خطرناک است؟ لیزر چانه در بارداری به جنین آسیب میرساند؟ اگر بیخبر بودیم و در ماه اول بارداری لیزر کردیم چه میشود؟ در این مقاله جواب این سوالها را خواهید گرفت.
لیزر در بارداری، کار مورد علاقه مادرها
خانمهای باردار با تغییرات فیزیکی و روانی زیادی رو به رو میشوند؛ ممکن است دچار موهای زائد شوند و پوستشان خشک یا لکهدار شود. گاهی وقتها بعضی از این تغییرات باعث کاهش یا از بین رفتن اعتماد به نفس مادرها میشود. به همین دلیل هم ممکن است سراغ روشهایی مثل لیزر در بارداری بروند.
گاهی وقتها هم ممکن است قبل از اینکه متوجه شوند باردار هستند، چند جلسهای لیزر کرده باشند و هنوز دوره هشت ماهه لیزرشان کامل نشده باشد؛ برای همین هم بقیه جلساتشان به ماههای بارداری موکول شود؛
آیا لیزر برای زن باردار خطرناک است؟
یکی از سوالهای رایج خانمها این است که آیا لیزر برای زن باردار خطرناک است؟ واقعیت این است که شواهد علمی کافی برای اثبات خطرناک بودن یا نبودن لیزر در بارداری وجود ندارد؛ با وجود این اغلب پزشکان به شدت توصیه میکنند که از لیزر در بارداری پرهیز کنید؛ به ویژه لیزرهایی که با استفاده از الکترولیز گالوانیک انجام میشود و برای رفع موهای زائد اطراف شکم به کار میروند ؛ چون مایع آمنیوتیک به عنوان هادی الکتریسیته عمل میکند و ممکن است امواج را به جنین برساند. به خاطر داشته باشید پیدا نشدن دلیلی که نشان دهنده خطر لیزر در بارداری نباشد؛ به معنی امن بودن آن نیست.
لیزر چانه در بارداری
لیزر چانه در بارداری ممکن است کاملا بی خطر به نظر برسد؛ حتی ممکن است با خودتان فکر کنید که چانه که ربطی به رحم و جنین ندارد؛ اما واقعیت این است که لیزر در بارداری در هر نقطهای از بدن ممنوع است و ربطی به نزدیک یا دور بودن از جنین ندارد. عمق لیزری که روی پوست تابانده میشود، کم است؛ اما ممکن است بافتهای مجاور را تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل هم علاوه بر خانمهای باردار، به کسانی که در گذشته سابقه ابتلا به سرطان داشتهاند نیز توصیه میشود از لیزر کردن موهای زائد خودداری کنند.
لیزر در ماه اول بارداری
ممکن است از حاملگیتان بیخبر باشید و با دیدن بعضی علائم بارداری نسبت به باردار بودنتان شک کنید. کافی است در این دوران بیخبری لیزر کرده باشید و حالا استرس پیدا کنید که آیا لیزر در ماه اول بارداری مشکلی برای فرزندتان ایجاد میکند یا نه؟ برای اینکه بتوانید ریسک را به کمترین میزان خودش برسانید و جلوی خطرهای احتمالی را بگیرید، بعد از مثبت شدن جواب تست بارداریتان فورا به پزشک مراجعه کنید و شرایط را برایش توضیح دهید. اگر شرایطتان ویژه باشد و نیاز به اقدامات پزشکی داشته باشید، بلافاصله برایتان تجویز خواهد شد.
لیزر در زمان اقدام به بارداری
اگر در حال اقدام به بارداری هستید، قید جلسات لیزر درمانیتان را بزنید. توصیه میشود که چندین ماه قبل از اقدام به بارداری دست از لیزر بردارید و با پزشکتان مشورت کنید. معمولا پزشکان دورههای زمانی متفاوت ممنوعیت لیزر را قبل از اقدام توصیه میکنند. مثلا ممکن است به شما بگویند علاوه بر ممنوعیت لیزر در بارداری، قبل از اقدام هم حداقل سه ماه سراغ لیزر نروید.
به خاطر داشته باشید لیزر در بارداری تنها به لیزر موهای زائد مختص نیست و میتواند شامل لیزر برای از بین بردن جای زخم یا اسکار یا جوش و آکنه باشد. ممنوعیت لیزر در بارداری شامل تمامی این موارد است.
لیزر در دوران شیردهی
همان طور که لیزر در بارداری و دوران اقدام ممنوع است، در دوران شیردهی هم ممنوعیت دارد؛ به ویژه در ناحیه سینهها. این کار میتواند روی غدد شیردهی مادر تاثیر بگذارد. بنابراین چه در اقدام، چه بارداری و چه بعد از آن و تا پایان دوره شیردهی، قید لیزر کردن موهای زائد را بزنید.
لزومی به لیزر در بارداری نیست
به خاطر داشته باشید تغییرات هورمونی در دوران بارداری میتواند باعث بیدار شدن فولیکولهای خفته مو و رویش موهای زائد شود. بعضیها رشد موهای زائد را از علائم بارداری پسر میدانند، اما در حقیقت هیچ ارتباطی بین این دو برقرار نیست. موهای زائد بارداری به ویژه در ناحیه شکم و اطراف سینه رشد میکنند. بسیاری از خانمها نمیدانند که با اتمام دوران بارداری و نهایتا شیردهی این موها خود به خود میریزند و از بین میروند. چنانچه بعد از بارداری هم تغییری در رشد موها ایجاد نشد، میتوانید به یک متخصص غدد مراجعه کرده و وضعیت هورمونهایتان را چک کنید.
مضرات لیزر در بارداری
هر خانمی که در حال تجربه دوران بارداری است، میداند که هر چقدر شکم بزرگتر شود، دسترسی به پاها برای اصلاح موهای زائد سختتر میشود؛ تا حدی که ممکن است مجبور شوید از همسرتان بخواهید در انجام این کار کمکتان کند. اگر فکر میکنید سر این قضیه رو در بایستی دارید و همین مسئله بهانه خوبی برای انجام لیزر در بارداری است؛ خوب است بدانید اولا دراز کشیدن برای لیزر شدن در این دوران بسیار سخت است. ثانیا لیزر بدون استفاده از مواد بی حس کننده موضعی غیر ممکن است و استفاده از این مواد در بارداری هم به هیچ وجه توصیه نمیشود. ثالثا در دوران بارداری آنقدر حساسیت پوست بالا میرود که به دردسرهای قرمزی و سوزش بعدش نمیارزد؛ پس دور این گزینه را به کل خط قرمز بکشید.
اپیلاسیون در بارداری
وکس یا اپیلاسیون در بارداری یکی از گزینههایی است که خیلی از خانمها آن را به عنوان جایگزین مناسب لیزر در بارداری در نظر میگیرند؛ اما آیا این کار بدون مانع است؟ خیر. از آنجایی که حساسیت پوست در بارداری بسیار بالا میرود، هر کاری که باعث تحریک آن شود، شما را به دردسر خواهد انداخت. ممکن است درد هنگام اپیلاسیون در بارداری نسبت به سایر زمانها بسیار شدیدتر شود و از آنجایی که استفاده از پمادهای بی حسی ممنوع است، اپیلاسیون در بارداری به گزینهای نامناسب تبدیل میشود. به طور کلی اپیلاسیون به اندازه لیزر در بارداری ممنوعیت ندارد؛ اما قبل از انجام آن باید با پزشکتان مشورت کنید؛ چون ممکن است مورد خاصی درباره شرایطتان وجود داشته باشد که این کار را برایتان ممنوع کند.
استفاده از کرم موبر در بارداری
در کنار لیزر در بارداری و وکس، استفاده از کرم موبر هم گزینه خوبی محسوب نمیشود. این کرمها حاوی موادی شیمیایی هستند که امن بودن استفادهشان را زیر سوال میبرد. به خاطر داشته باشید اگر در گذشته نسبت به یک برند کرم موبر حساسیت نداشتهاید، حتما در دوران بارداری تست حساسیت را دوباره انجام دهید؛ چون به علت حساسیت بالای پوست ممکن است واکنش متفاوتی نسبت به همان برند همیشگی نشان دهید.
بهترین روش برای رفع موهای زائد در بارداری
حالا که استفاده از لیزر در بارداری را با دلایل موجه متوقف کردهاید و میدانید بهتر است از کرم موبر و وکس یا مومک هم استفاده نکنید، حتما به دنبال راه جایگزین مناسبی میگردید. بهترین روش برای از بین بردن موهای زائد در بارداری شیو کردن یا اصلاح آنها به وسیله تیغ است. تیغ نه اشعه مضری دارد، نه مواد شیمیایی. این وسیله به راحتی ساقه موها را بدون درد قطع میکند و ظاهری تمیز به شما خواهد داد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼