۱۹۶۶۶۵
۱۵۱۹
۱۵۱۹

تنگی نفس بارداری، وقتی جنین پسر است

تنگی نفس در بارداری پسر بیشتر از بارداری دختر است؟ علائم بارداری دختر با علائم بارداری پسر متفاوت است؟ برای کاهش تنگی نفس باید چه کار کرد؟ در این مقاله به شما خواهیم گفت.

تنگی نفس در بارداری پسر بیشتر از بارداری دختر است؟ علائم بارداری دختر با علائم بارداری پسر متفاوت است؟ برای کاهش تنگی نفس باید چه کار کرد؟ در این مقاله به شما خواهیم گفت.

تنگی نفس در بارداری طبیعی است؟
بدن خانم‌های باردار در این دوران دچار تغییر و تحولات زیادی می‌شود؛ چون قرار است برای مراقبت از یک موجود زنده دیگر آماده شود. این تغییرات بیشتر ارگان‌های بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهند که سیستم تنفسی هم مشمول آن‌هاست. بنابراین کاملا طبیعی است در هر کدام ماه‌هایی که فرزندتان در حال رشد در رحم شماست، دچار تنگی نفس در بارداری شوید. این وضعیت در سه ماهه آخر بیشتر از هر وقت دیگری سراغتان خواهد آمد.

تنگی نفس در سه ماهه اول بارداری
وقتی هورمون HCG که هورمون بارداری است در بدن ترشح شود؛ بدن تحولاتش را شروع می‌کند تا میزبان خوبی برای مهمان تازه‌اش باشد. یکی از این تغییرات افزایش حجم ریه‌های مادر است که می‌تواند منجر به تنگی نفس در بارداری شود. از طرف دیگر حجم خون در بارداری بیشتر می‌شود تا فرایند اکسیژن رسانی به سلول‌ها بهتر و با سرعت بیشتری انجام شود. این دو مورد به همراه افزایش میزان پروژسترون منجر به تنگی نفس در مادران خواهد شد.

تنگی نفس در بارداری پسر بیشتر است؟
تنگی نفس در بارداری را یکی از علائم بارداری پسر می‌دانند؛ اما آیا این باور درست است؟ خیر. تنگی نفس در بارداری ربطی به جنسیت جنین ندارد؛ چون بدن مادر چه میزبان دختر باشد و چه پسر، در هر صورت دچار تغییرات بالا خواهد شد و همین تغییرات هستند که منجر به تنگی نفس مادر خواهند شد. بنابراین هیچ دلیل علمی و معتبری مبنی بر اینکه بارداری پسر می‌تواند روی تنفس مادر تاثیر بیشتری بگذارد، به دست نیامده است.

تنگی نفس در سه ماهه دوم بارداری
وضعیت بدن مادر در سه ماهه دوم کم‌کم دستخوش تغییرات بیشتری می‌شود؛ اضافه وزن پیدا می‌کند و شکم شروع به برآمدن خواهد کرد. در کنار این موارد همچنان بارداری زمان مناسبی برای جولان دادن انواع و اقسام هورمون‌های مختلف است؛ هورمون‌هایی که همچنان مقصر اول تنگی نفس در بارداری هستند. مادران در این دوران باید نفس‌های عمیق‌تری بکشند تا اکسیژن دریافتی‌شان را بالا ببرند. همین مسئله هم یکی از دلایل اصلی تنگی نفس در سه ماهه دوم خواهد بود.

دلیل تنگی نفس در سه ماهه سوم بارداری
علاوه بر تمام مواردی که در سه ماهه اول و دوم وجود داشت، سه ماهه سوم وقت بزرگتر شدن جنین و فشار آوردن او به قفسه سینه شماست. ضمن اینکه به دلیل اضافه وزن ناشی از رشد جنین حرکت برای شما سختتر می‌شود و همین مسئله نیاز شما به اکسیژن را افزایش خواهد داد.

تنگی نفس چه زمانی خطرناک می‌شود؟
اولین و مهم‌ترین نکته‌ای که باید در نظر داشته باشید، این است که تنگی نفس در بارداری طبیعی است؛ مگر اینکه با علائم ناراحت کننده دیگری همراه باشد. علائمی مثل احساس درد در قفسه سینه و قلب، سوزش قلب و یخ کردن انگشت‌ها. در صورتی که این علائم را مشاهده کردید فورا به پزشک مراجعه کنید.
به طور کلی انجام چکاپ در بارداری کمکتان می‌کند دلایل احتمالی مشکلات به وجود آمده را تشخیص دهید و بعد به درمان بپردازید؛ برای مثال اگر دلیل تنگی نفستان کم خونی است و صرفا یکی از علائم بارداری نیست؛ می‌توانید با مشورت پزشکتان درمان مناسبتان را پیدا کنید.

تغذیه، استراحت و ورزش برای درمان تنگی نفس
بدن شما در دوران بارداری به رژیم غذایی سالم‌تر و مقوی‌تری نیاز دارد؛ رژیمی که بتواند نیازهای تازه‌اش را برطرف کند و توانایی نگهداری از یک موجود زنده را به مدت ۹ ماه برایش فراهم کند و مانع از فشار زیاد تغییرات شود.
برای مثال اگر مادر کم خونی باردار شود و تغذیه مناسبی نداشته باشد؛ حتما تنگی نفس برای او آزارنده‌تر و خطرناک‌تر خواهد بود. پس لازم است که با پزشک مشورت کند و علاوه بر مکمل‌های لازم، تغذیه درستی را در پیش گیرد.
نکته کمک کننده بعدی استراحت کافی در دوران بارداری است. به هیچ وجه در این دوران به خودتان فشار نیاورید و از خودتان زیاد کار نکشید. در عوض استراحت کنید و سعی کنید نفس‌های عمیق بکشید. این کار به بهبود وضعیت تنفستان کمک خواهد کرد.
از اهمیت ورزش به ویژه یوگا در بارداری غافل نشوید. اگر پزشکتان منعتان نکرده از ورزش برای اکسیژن رسانی بیشتر و تمرکز بالاتر بر تنفس کمک بگیرید

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.