باورهای غلط بارداری، خرافه های قدیمی
از زمان های قدیم معمولاً برای هر موقعیت به خصوصی بایدها و نبایدهایی تعیین می شد.
از زمان های قدیم معمولاً برای هر موقعیت به خصوصی بایدها و نبایدهایی تعیین می شد؛ که این موارد دهان به دهان و نسل به نسل انتقال می یافت. یکی از این باید و نباید ها مربوط به دوران بارداری است.
تا یک زمانی همه بدون چون و چرا به این اعمال باور داشتند. مثلاً وقتی برای اولین بار در سن کم با مفهوم بارداری آشنا می شدند و بلافاصله آن را تجربه می کردند، طبیعی بود که به حرف مادر یا افراد بزرگ تری که تجربه داشتند گوش می دادند و خودشان هم در آینده همان ها را برای فرزندانشان تکرار می کردند. برخی از این باورها درست و برخی هم غلط و بدون پایه علمی است. این مسئله مختص ایران یا جغرافیای خاصی نیست. بسیاری از مقاله های انگلیسی زبان بارداری هم به باورهای درست و نادرست اشاره می کنند. جالب اینجاست که بعضی از آن باورهای همگانی و مشترک است و حاکی از آن است که با پیشرفت و تکامل علم حتی یک سری مواردی که قبل تر توسط علم ناقص بشر تأیید شده بود، الان تکذیب می شود یا بالعکس (دنیای علم انتها ندارد).
امروز با هم چند نمونه از باورهای غلط دوران بارداری را بررسی می کنیم. فکر می کنم برای تو هم جالب باشد.
بسیاری از سؤال ها نظیر آیا می توان موها را در این دوران رنگ کرد؟ آیا باید رابطه جنسی را در این زمان قطع کرد؟ آیا می توان از لیزر موهای زائد استفاده کرد؟ و موضوعاتی دیگر برای خانم های باردار پیش می آید که کارشناسان با پاسخ به این سوالات سعی در برطرف کردن نگرانی مادران باردار دارند.
اولین چیزی که به تو توصیه می کنم این است که آنچه که ما می دانیم فقط به واسطه شنیده هایمان است و علم نداریم. پس هرگز از مشورت با پزشک در هر موردی غافل نشو. پیش از آن هم از تخصص و حاذق بودن پزشک اطمینان پیدا کن.
احتمالاً زمانی که باردار می شوی افسانه یا خرافات قدیمی زیادی را می شنوی که بعضی از آن ها سرگرم کننده هم هستند. حتماً این را شنیده ای که شکم های سر بالا در حاملگی نشان دهنده بچه دختر هستند و اگر سر پایین باشد یعنی بچه پسر است. البته که این قضیه شوخی ای بیش نیست و کاملاً باور غلط است اما بیشتر مادربزرگ های قشنگ مان به امواج فراصوت، سونوگرافی و… هیچ اعتقادی ندارند. اگرچه می توان به برخی از این مسائل به چشم سرگرمی و مزاح نگاه کرد اما برخی از آن ها به جد می توانند عواقبی مؤثر روی سلامتی مادر و جنین داشته باشند. پس این خرافات را جدی بگیر.
باورهای غلط آنفولانزا
برخلاف باورهای نادرستی که وجود دارد واکسیناسیون آنفولانزا بسیار مهم است. برخی از مادران باردار نگران این هستند که نکند زدن واکسن باعث آنفولانزا در آن ها شود. مادران نگرانند که مواد نگهدارنده موجود در واکسن به جنین آسیب برساند. پزشکان می گویند هیچ شواهدی مبنی بر این وجود ندارد که واکسن آنفولانزا باعث ایجاد آنفولانزا در زنان باردار و آسیب رساندن به جنین می شود. حتی بر عکس باعث محافظت از این زندگی ۹ ماهه مادر و قندک می شود.
بارداری باعث تغییر سیستم ایمنی بدن، قلب و ریه ها می شود که این ها بدن را بیشتر در معرض خطر ابتلا به آنفولانزا قرار می دهند.
اما واکسن ها تزریقی بهترند زیرا حاوی ویروس های مرده و کشنده هستند. واکسن های استنشاقی اما حاوی ویروس های ضعیف و نیمه زنده هستند. به طور کلی اگر نگران مواد نگهدارنده واکسن هستی، می توانی به دنبال نوع بدون تیمروسال از آن ها باشی.
یادت نرود که همه این ها با مشورت پزشک باید انجام شود.
دو برابر غذا بخور
آیا با دو برابر خوردن بستنی، سیب زمینی، سالاد و غیره می خواهی به بدنت کمک کنی و مواد غذایی به اندازه کافی به کودک برسد؟ صبر کن، تند نرو. می دانم نگران هستی، می دانم دلت می خواهد مواد مغذی به قندکمان هم برسد. درست است حالا شما دو نفر هستید که از یک بدن تغذیه می کنید و طبیعی ست که باید میزان مواد غذایی بیشتر شود اما قربان شکل ماه تو و صورت نگرانت بشوم، معنی اش این نیست که به اندازه وعده غذای یک آدم بزرگ و بالغ غذایت دو برابر شود. همین که مقداری مواد سالم، مغذی و ویتامین ها را کمی بیشتر کنی کافی ست. این میزان تقریباً برابر با کالری موجود در یک لیوان شیر کم چرب به همراه نصف ساندویچ است.
برخی معتقدند که به طور میانگین یک مادر باردار با وزنی مناسب در طول این دوره حدوداً بین ۱۵ - ۱۱ کیلو وزن اضافه می کند؛ که این بازه با قد و وزن های مختلف و نظر پزشک تغییر می کند و یک چیز ثابت و مطلق نیست. اما هرچه وزن مادر در حالت طبیعی بیشتر باشد این بازه اضافه وزن در دوران بارداری باید کمتر شود. هرچه اضافه وزن این دوره بیشتر باشد بعد از تولد سخت تر می توان آن را کم کرد. همچنین با هر بارداری بعدی این اضافه وزن بیشتر هم می شود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼