مراقبت های دوران بارداری، هفته سی و هفتم
هفته سی و هفتم بارداری هم فرا رسید و این سفر که نه ماه پیش آغاز شده است، رو به پایان است.
هفته سی و هفتم بارداری هم فرارسید و این سفر که نه ماه پیش آغاز شده است، رو به پایان است. شما در این دوران طیف وسیعی از احساسات را تجربه کردهاید، گاهی هیجانزده میشوید و گاهی وحشتزده؛ اما نگران نباشید زیرا راه زیاد نمانده است. در هفته سی و هفتم بارداری و هفتههای باقیمانده با چالشهای فراوانی مواجه هستید:
- اینکه بتوانید تفاوت بین انقباضات واقعی و غلط را تشخیص دهید.
- اینکه در روز زایمان چه احساسی خواهید داشت.
- اینکه چگونه بفهمیم که کیسه آب پاره شده است.
اگر شما همی میخواهید پاسخ سؤالات بالا و بسیاری سؤالات دیگر را دریابید و با تغییرات بدن مادر و جنین در هفته ۳۷ بارداری آشنا شوید، با این مقاله همراه ما باشید.
علائم و نشانههای هفته سی و هفتم بارداری
برخی از علائمی که ممکن است در هفته ۳۷ بارداری تجربه کنید، عبارتند از:
- افزایش فشار داخل شکم گسترش دهانه رحم
- افزایش تعداد انقباضات براکستون هیکس (Braxton Hicks)
- ناراحتی هنگام خواب و فشار در اطراف ناحیه لگن
- تغییراتی در ظاهر بدن
- گرفتگی عضلات و رگهای واریسی
- کمر درد و پا درد
اندازه جنین در هفته سی و هشتم بارداری
در این هفته قد کودک شما حدود ۴۹ سانتی متر و وزن او حدود ۳ کیلو و ۲۰۰ گرم میباشد.
تغییرات بدن مادر در هفته سی و هفتم بارداری
اگرچه بر اساس کتب دانشگاهی، حاملگی در هفتههای ۳۷ تا ۴۰ بارداری کامل در نظر گرفته میشود، پزشکان (به ویژه هنگامی که شما قصد سزارین داشته باشید) معمولاً از شما میخواهند تا هفته ۳۹ بارداری منتظر بمانید تا رشد کودکتان و افزایش وزن او، کامل شود. مگر اینکه یک اورژانس پزشکی پیش آید که مستلزم مداخله زودهنگام باشد.
در اینجا به برخی از تغییرات بدن مادر در هفته سی و هفتم بارداری اشاره شده است:
- افزایش انقباضات براکستون هیکس
- گسترش دهانه رحم
- ناراحتی هنگام خواب
- تغییرات متمایز در بدن
- گرفتگی عضلات پا و رگهای واریسی
- کم فعالیت شدن کودک
- کاهش مایع آمنیوتیک
- خونریزی واژینال
- پاره شدن کیسه آب
- ترشح مکونیم کودک به درون مایع آمنیوتیک
افزایش انقباضات براکستون هیکس در هفته سی و هفتم بارداری
با ورودتان به هفته سی و هفتم بارداری ، ممکن است تعداد انقباضات براکستون هیکس افزایش یابد. آنها نه تنها مکرر هستند، بلکه از هر زمان ناراحت کننده تر نیز هستند. با نزدیکتر شدن شما به زمان زایمان، این انقباضات ممکن است ریتمیک و دردناک باشد و اغلب شما را فریب میدهد و گمان میکنید زمان زایمان فرار رسیده است. گاهی اوقات تشخیص این انقباضات از دردهای زایمان کاری دشوار است. در صورتی که بیش از چهار انقباض در یک ساعت داشتید، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.
تغییرات رحم در هفته سی و هفتم بارداری
زمانی که به هفته سی و هفتم بارداری رسیدید، ممکن است نیاز باشد که هر هفته جهت بررسی علائم زایمان با پزشک خود در تماس باشید. برخی از آنها شامل نازک شدن دیواره رحم و اتساع رحم میباشد. برای عبور نوزادتان از کانال زایمان میبایست دهانه رحم حدود ۱۰ سانتیمتر باز شود. پزشکتان همچنین بافت رحم را نیز بررسی میکند. بعلاوه چک میکند که آیا کودکتان به سمت پایین لگن حرکت کرده است یا نه. کار خاصی وجود ندارد که بتوانید برای اتساع و نازک شدن دیواره رحم انجام دهید؛ جز اینکه به علائم بارداری توجه کنید.
ادامه یافتن مشکلات خواب در هفته سی و هفتم بارداری
زمانی که کودکتان به سمت پایین حرکت میکند، سرش به سمت لگن فشار میآورد. فشار وارده بر لگن باعث احساس ناراحتی در هنگام خواب خواهد شد. حمام آب گرم میتواند عضلات شما را ریلکس کند و درد پشتتان را آرام کند. اگر بی خوابی شما را کلافه کرده است، کافی است این را بدانید که این موضوع کاملاً طبیعی است و برای بسیاری از خانمها با وضعیت مشابه شما، پیش میآید.
تغییر بخشهای مختلف بدن مادر باردار در هفته سی و هفتم بارداری شما به کسی نیاز ندارید که به شما بگوید بدنتان دیگر همانند قبل نیست. لگن شما در حال حاضر وسیعتر شده است، پستانها و شکمتان نیز بزرگتر از قبل شده است. خوشبختانه، همه این تغییرات موقت هستند. یک رژیم غذایی مناسب و یک سبک زندگی فعال پس از زایمان میتواند به بدن شما کمک کند تا به فرم قبل خود بازگردد. ممکن است علائم ناشی از کشش پوست را روی سینهها و معده خود مشاهده کنید.
تا پایان بارداری، نمیتوانید کار خاصی درباره آنها انجام دهید؛ اما شما میتوانید افزایش وزن خود را مدیرت کنید؛ زیرا افزایش سریع وزن باعث ایجاد علائم کششی بر روی پوست میشود. گاهی اوقات این ترکهای ارثی هستند. منتظر بمانید تا بدن شما به شکل اصلی خود بازگردد؛ زیرا اکثر این علائم یا به طور کلی از بین میروند و یا کمتر میشوند.
گرفتگی عضلات پا در هفته سی و هفتم بارداری
گرفتگی عضلات پا در طول سه ماهه سوم بارداری شایع است که علت آن فشاری است که به علت افزایش وزن بر رگ های خونی اطراف پاها وارد میشود. گاهی اوقات یک رژیم غذایی نامناسب نیز منجر به گرفتگی پا میشود. بهتر است در این دوران از غذاهای غنی از کلسیم و منیزیم بیشتر استفاده کنید. انجام تمرینات کششی نیز به کاهش درد کمک میکند.
تغییرات بدن جنین در هفته سی و هفتم بارداری
در هفته سی و هفتم بارداری تکامل جنین تقریباً کامل شده است و تنها کاری که برای انجام دادن دارد، افزایش وزن است. ریهها و مغز او به بالغ شدن ادامه میدهند. همچنین لایههای پوشاننده لانوگو جنین از بدنش فرومیریزد.
کودک شما نیز با دم و بازدم مایع آمنیوتیک تنفس را تمرین میکند. او ممکن است انگشتان خود را بمکد یا چشمک بزند. برخی از نوزادان در رحم سکسکه میکنند. ممکن است جهش مجزا داخل شکم را متوجه شوید. سیستم گوارش جنین در حال حاضر کاملاً کاربردی و حاوی مکونیوم (ماده چسبنده سبزرنگ که حاوی بخشهایی از لانوگو است) میباشد. گاهی اوقات (به ویژه در موارد حاملگیهای طولانیمدت) مکونیم به مایع آمنیوتیک تخلیه میشود. در چنین شرایطی، میبایست وضعیت جنین از نظر مواجهه با هر نوع استرس مورد بررسی قرار بگیرد.
گرچه حرکات جنینی منظم نیستند، ولی نسبت به قبل متمایزتر و قویتر هستند. معمولاً در ماه نهم بارداری از مادران خواسته میشود تعداد لگدهای کودک را شمارش کند و در صورتی که نوزاد بیش از حد آرام است، گزارش دهد. همچنین اگر دچار درد تیزی در نزدیکی دهانه رحم شدید، به احتمال زیاد نوزادتان سر خود را چرخانده است.
نکات هفته سی و هشتم بارداری
- فعالیتهای جسمانی مانند راه رفتن را برای فعال و پر انرژی بودن ادامه دهید.
- زیاد استراحت کنید.
- رژیم غذایی سالم را دنبال کنید. خوردن وعدههای غذایی خانگی مفیدترین غذا برای شما است.
- از مصرف غذاهای سرخ شده و چرب اجتناب کنید.
- آرام باشید و استرسهای خود را کم کنید.
- تمرین تنفس کنید.
- زمان بیشتری را با همسر، خانواده و دوستان خود صرف کنید و هرگز تردید نکنید که از آنها کمک بخواهید.
- لباسهای راحت و شل بپوشید و از پوشیدن کفش پاشنه بلند و لباسهای تنگ اجتناب کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼