مصرف سفیکسیم در بارداری، آیا مجاز است؟
سفکسیم یک نوع انتی بیوتیک خوراکی است که برای درمان عفونت بدن به کار میرود.
سفکسیم یک نوع انتی بیوتیک خوراکی است که برای درمان عفونت بدن به کار میرود. این قرص از خانواده سفالوسپورین است، معمولا عفونتها انواع مختلفی دارد ولی در هنگام عفونت ناشی از باکتری از قرص سفکسیم استفاده میشود. اگر به قرص سفکسیم یا سایر آنتی بیوتیکهای گروه سفالوسپورین حساسیت دارید در بارداری از مصرف قرص سفکسیم خودداری کنید. در مورد مصرف آنتی بیوتیکها به یاد داشته باشید که دوره درمان را کامل کنید حتی اگر احساس بهبودی دارید تا انتها دارو را میل کنید، چون ممکن است هنوز باکتری به طور کامل ریشه کن نشده باشد و احتمال عود بیماری وجود دارد.
دیگر آنتی بیوتیکهای خانواده سفالوسپورین شامل این موارد است:
سفاکلور
سفادروکسیل
سفازولین
سفدرین
سفپروزیل
سفدیتورن
مصرف سفکسیم در شیردهی
معمولا در طی شیردهی، مصرف داروها ممنوع است و یا ذکر میشود که تحت نظر پزشک مصرف شود. هیچ شواهدی مبنی بر دفع سفکسیم در شیر انسان وجود ندارد. ولی در مورد سایر سفالوسپورینها به مقدار کم در شیر وجود دارند. البته اطلاعات تحقیقات گاه در تضاد با هم هستند.
برخی مطرح میکنند به مقدار کم ممکن است در شیر یافت شود، با این حال معمولا توصیه میشود در هنگام مصرف قرص سفکسیم، شیردهی قطع شود. اگر در طی شیردهی مجبور به استفاده از قرص سفکسیم هستید، نوزاد باید تحت نظارت باشد و در صورت بروز علایم و آلرژی سریعاً او را به اورژانس منتقل کنید.
سفکسیم ۴۰۰ در بارداری
مصرف سفکسیم با مقدار ۴۰۰ و ۲۰۰ میلیگرم در حین بارداری خطرناک نیست و در صورت تشخیص پزشک این دارو را مصرف کنید. آگاه باشید که به مقدار کم، سفکسیم به شیر مادر منتقل میشود، که ضرر آن برای نوزاد بعید است. البته باید ذکر شود که تحقیقات علمی اثبات شدهای در مورد مصرف قرص سفکسیم در بارداری وجود ندارد تا صحت و سقم این اطلاعات مشخص شود. از طرفی سفکسیم تنها دارویی است که در هنگام عفونت در بارداری توصیه میشود.
ممنوعیت مصرف سفکسیم
ممنوعیت مصرف سفکسیم برای کسانی است که به پنی سیلین آنافیلاکسی دارند. آنا فیلاکسی یک واکنش آلرژیک جدی است که ناگهانی آغاز میشود و میتواند منجر به مرگ شود. اما در افرادی که واکنش خفیفتر دارند، ممنوعیتی وجود ندارد. البته ممکن است در شرایط حاد دیگر، پزشک استفاده از قرص سفکسیم را برای شما ممنوع کند، در این شرایط نظر پزشک شما در اولویت است، ذکر این نکته حایز اهمیت است که تزریق وریدی سفکسیم نباید با کلسیم وریدی تداخل داشته باشد.
مقدار مصرف سفکسیم
مقدار مصرف قرص سفکسیم برای بزرگسالان ۴۰۰ میلیگرم در روز تجویز میشود. میتواند هم به صورت یک قرص ۴۰۰ میلیگرم در روز باشد یا به صورت دو قرص ۲۰۰ میلیگرمی در هر ۱۲ ساعت. در عارضههایی که شامل عفونت رحمی است یک قرص ۴۰۰ میلیگرمی در روز تجویز میشود.
اثرات جانبی سفکسیم
در صورت مشاهده اثرات جانبی زیر به اورژانس مراجعه کنید:
کهیر
تنگی نفس
ورم صورت - زبان یا گلو - لب ها
این علایم را با پزشک خود درمیان بگذارید:
درد شدید معده
اسهال یا اسهال همراه با خون
زردی چشم یا پوست
پوست رنگ پریده
ادرار تیره
ضعف
تشنج
کاهش گلبولهای قرمز
احساس سرگیجه
سوزش چشم
تهوع، استفراغ
واکنش شدید پوستی
تب و لرز
زخم دهان
خارش واژن
سوء هاضمه و معده درد
به یاد داشته باشید که ممکن است بدن شما واکنش آلرژیک دیگری داشته باشد که در اینجا به آن اشاره نشده است. نسبت به بروز هر علامت مشکوک حساس باشید.
تداخل سفکسیم با سایر داروها
برخی از داروهای شیمیایی اگر در کنار سایر داروها مصرف شود ممکن است تداخل داشته باشد و دارای اثرات جانبی باشد. داروهای آنتی بیوتیک میتواند منجر به اسهال شود. اسهال میتواند ناشی از عفونت جدید باشد، در صورت بروز اسهال یا اسهال با خونریزی پزشک را مطلع کنید.
خودسرانه برای درمان از داروهای ضد اسهال استفاده نکنید، داروهایی که معمولا بدون نسخه استفاده میشود مانند ویتامینها و محصولات گیاهی میتواند با مصرف قرص سفکسیم تداخل داشته باشد. در هنگام تجویز پزشک برای استفاده از قرص سفکسیم اگر هر داروی دیگری استفاده میکنید به پزشک اطلاع دهید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼