۲۰۷۶۸۰
۶۶۵
۶۶۵

ورزش در دوران بارداری، باورهای درست و غلط

بر خلاف تصور عموم، تحقیقات نشان داده اند که فعالیت و ورزش در دوران بارداری مزایای بسیاری دارد.

بر خلاف تصور عموم، تحقیقات نشان داده اند که فعالیت و ورزش در دوران بارداری مزایای بسیاری دارد. در این زمینه باورهای غلطی وجود دارند که در ادامه سه نمونه از آن ها را بررسی می کنیم تا در این دوران حساس، نسبت به انجام تمرین های ورزشی هیچ گونه نگرانی نداشته باشی:
باور غلط: اگر پیش از دوران بارداری، تمرینات ورزشی منظم انجام نداده ای، دوران بارداری زمان مناسبی برای شروع این فعالیت ها نیست.
واقعیت: مزایای انجام تمرینات ورزشی به قدری (هم برای مادر و هم برای کودک) زیاد هستند که همواره به زنان باردار توصیه می شود در اغلب روزهای هفته حداقل ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در روز را به تمرینات ورزشی (با شدت متوسط) بپردازند. اگر پیش از دوران بارداری تمرینات ورزشی را به صورت منظم انجام نمی دادی، به تمرینات ورزشی ساده و سبک که نیازمند گذراندن دوران یادگیری طولانی نیستند، بپرداز (مانند پیاده روی). شنا کردن و یوگا بارداری هم برای این دوران فوق العاده هستند. همچنین برخی ورزش های مخصوص دوران بارداری وجود دارد که به تقویت عضلات لگن کمک می کند و می توانی آن ها را از پزشک خود بیاموزی. انجام این ورزش در دوران بارداری می تواند به زایمان هم کمک کند.
باور غلط: در دوران بارداری و حین ورزش کردن ضربان قلب نباید به بیش از ۱۴۰ در هر دقیقه برسد.
واقعیت: تحقیقات نشان داده اند که ضربان قلب مقیاس مناسبی برای اندازه‌ گیری شدت تمرین جسمانی در دوران بارداری نیست، زیرا تغییرات دیگری در بدن تو در حال رخ دادن هستند که باعث نوسان ضربان قلب می‌ شوند؛ بنابراین، میزان ضربان قلب، اغلب معیار صحیحی از اینکه واقعا چه احساسی دارید، نیست. در واقع کمی تعریق هم خوب است، اما هنگامی که دچار تنگی نفس شدی نباید به تمرینات ادامه دهی. مقیاس مناسب دیگری در این راستا، این است که تا زمانی که می توانی یک جمله را با صدای بلند و بدون نفس نفس زدن به صورت کلامی به اتمام برسانی، می توانی به تمرینات خود ادامه دهی.
باور غلط: نباید در دوران بارداری عضلات شکم را تحت فشار قرار دهی.
واقعیت: انجام برخی از تمرینات و حرکات شکم در دوران بارداری، درد کمر را کاهش داده، از دردها و آسیب های شایع دوران بارداری جلوگیری کرده و دوران نقاهت پس از زایمان را سرعت می بخشد. در این زمینه، هم روش صحیح و هم روش غلط وجود دارد که بهتر است برای انجام صحیح آن از فردی با تجربه کمک بگیری. از چرخش لگن یا ضربه زدن به آن و همچنین انجام تمریناتی که در وضعیت استراحت و خوابیده به پشت هستند، اجتناب کن. بهترین کار این است که در مورد نوع و شدت ورزش در دوران بارداری با پزشک مشورت کنی و همه چیز را تحت نظارت و توصیه او پیش ببری.
یادت باشد که ورزش نکردن در دوران بارداری به بهانه سنگین بودن بدن یا امکان آسیب به جنین اصلاً ایده خوب و درستی نیست. هر چیزی راهی دارد و باید بر اساس قوانین خود پیش برود. بنابراین تنبلی را کنار بگذار و طبق توصیه پزشک ورزش کن که هم خودت و هم جنین کوچولو از مزایای آن بهره مند شوید. اگر در دوران بارداری بدون تحرک، فقط بخوری و به فکر تأمین مواد مورد نیاز بدن خودت و کوچولو باشی، با اضافه وزن رو به رو خواهی شد که هم اادامه دوران بارداری را برای تو سخت می کند و هم منجر به درد کمر و زانو می شود. همچنین روند زایمان برای تو دشوار خواهد شد و پس از زایمان هم نمی توانی به سادگی وزن کم کنی. بنابراین برای این که در دوران بارداری و پس از آن، بدن سالمی داشته باشی، ورزش کردن را فراموش نکن.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.