هفته نهم بارداری، چه تغییراتی رخ میدهد؟
در طول هفته نهم بارداری، تغییرات شروع به رخ دادن میکنند.
در طول هفته نهم بارداری ، تغییرات شروع به رخ دادن میکنند و درست همین زمان است که اکثر زنان حامله آماده میشوند تا اولین قرار ملاقات را با پزشک خود شکل دهند. البته اگر قبلا این کار را انجام نداده باشند.
وقتی برای اولین بار به متخصص زنان و زایمان خود مراجعه میکنید، توصیه میشود فهرست دقیق داروهای مصرف شده خود را تهیه کنید. فراموش نکنید که داروهای بدون نسخه را استفاده نکنید و در صورت نیاز از قبل با پزشک خود مشورت کنید. شما همچنین باید شرح مفصلی از تغذیه، خوابیدن و عادات ورزشی خود را به پزشک گزارش دهید. این مقاله نه تنها به شما کمک می کند دانش بیشتری در مورد یک شیوه زندگی سالم در دوران حاملگی بدست آورید، بلکه یک تصویر کامل از علائم حاملگی و رشد جنین را نیز ارائه میدهید.
علائم بارداری در هفته نهم بارداری را بهتر بشناسید؟
در این دوره از بارداری بسیاری از زنان ممکن است در معرض خونریزی، بیماری صبحگاهی یا خستگی قرار بگیرند و آن را تجربه کنند. نکته جالب اینجاست که بسیاری از زنان تا سه ماهه دوم باردار به نظر نمیرسند، اما این میتواند در موارد مختلف متفاوت باشد. سرماخوردگی و کمر درد نیز در زنان باردار در هفته نهم بارداری بسیار رایج است. علاوه بر این در سه ماهه اول بارداری، خونریزی و لکه بینی نیز در زنان باردار به چشم میخورد. به طور کلی میتوان گفت که سه ماههی اول بارداری دورهی سختی برای زنان میباشد.
چگونه کودک شما رشد می کند وقتی شما در هفته نهم بارداری هستید؟
در هفتهی نهم حاملگی، نوزاد شما معمولا حدود نه گرم وزن دارد، اما در همین برهه از زمان در حال آماده شدن برای یک رشد سریع میباشد. در هفتهی نهم حاملگی تمام اندامهای اصلی بدن کودک شما مانند دست و پا به وجود آمدهاند اما هنوز به طور کامل شکل نگرفتهاند. این شکل گیری اغلب در هفته های آتی رخ خواهد داد.
در این دوره از بارداری کودک شما تقریبا به اندازهی دو و نیم سانتی متر طول دارد. در همین هفته است که استخوان بندی و اسکلت نوزاد شما شروع به سخت شدن میکند و غضروفی در اطراف بدن کودک در این زمان تشکیل میشود. در طی این هفته و هفته های آتی نوک پستان، آرنج ها، فولیکول های مو، انگشتان پا و زانو شروع به شکل گیری میکنند. همانطور که پیش از این هم اشاره شد اعضای اصلی بدن در حال حاضر تشکیل شدهاند، اما به طور کامل تکامل پیدا نکردهاند. روده و ماهیچه های بدن نوزاد نیز شروع به رشد میکنند.
وقتی در هفته نهم بارداری هستید چگونه زندگی شما تغییر می کند؟
زندگی شما به طور چشمگیری در طول بارداری تغییر میکند. در این مرحله از دوران بارداری، ممکن است از نظر فیزیکی تغییر چشمگیری نکرده باشید چرا که هنوز در ابتدای کار هستیم و به طور معمول در این دوره تغییرات زیادی متوجه مادران باردار نمیشود. با این حال تهوع، نوسانات خلقی و خستگی ممکن است در این زمان به نوسان کامل برسد. نکته حائز اهمیت این است که این دوره زمانی میتواند در زنان باردار متفاوت باشد. بهتر است در این برههی زمانی زیاد به خودتان سخت نگیرید.
نکات حائز اهمیت دربارهی رژیم غذایی در هفته نهم بارداری
تغذیه مناسب برای جلوگیری از بیماری صبحگاهی
یکی از نکات مهم در حین بارداری مربوط به رژیم غذایی مناسب میباشد، در این دورهی زمانی بسیار مهم است که رژیم سالمی را برای خود تعبیه کرده باشید. به طور معمول در هفتهی نهم بارداری بسیاری از زنان بیماری صبحگاهی را تجربه میکنند. این موضوع میتواند توانایی آنها برای خوردن غذاهای سالم را از بین ببرد. اگر در معرض بیماری صبحگاهی قرار دارید، توصیه میشود که بیسکویت یا کراکر را در نزدیکی تخت خود نگه داری کنید و درست قبل از اینکه بخواهید از تختخواب بیرون بیایید، یک کراکر یا بیسکویت بخورید تا در حد امکان از بیماری صبحگاهی جلوگیری کنید. استفاده از زنجبیل در نوشیدنی هایی مانند زنجبیل آلو و یا چای زنجبیل میتواند به طور چشمگیری در کاهش اثرات بیماری صبحگاهی تاثیر گذار باشد.
همچنین توصیه میشود از میان وعده های سالم غافل نشوید. دیگر مواردی که در جلوگیری از بیماری صبحگاهی موثر است فرار از بوهایی است که در شما حالت تهوع ایجاد میکنند. علاوه بر این شما میتوانید با اضافه کردن لیمو به آب یا چای حالت تهوع خود را تا حد زیادی و گاها به طور کامل از بین ببرید. علاوه بر این گفته میشود که نعناع میتواند اثرات بیماری صبحگاهی و حالت تهوع را کاهش دهد. اگر بیش از حد تهوع دارید و قادر به نگهداری مواد غذایی نیستید، باید در اولین فرصت با پزشک خود مشورت کنید.
۲. ویتامین B6 را جدی بگیرید : ویتامین B6 نیز در دوران بارداری بسیار مهم است. ویتامین B6 در تولید گلبول های قرمز خون به بدن شما کمک میکند. یکی از ایده های عالی در دوران بارداری اضافه کردن مکمل های ویتامین B6 به برنامهی غذایی است که توصیه میشود حتما آن را مد نظر قرار دهید.
۳. از اهمیت منیزیم غافل نشوید
منیزیم برای سلامتی یک زن باردار و کودک بسیار مهم و ضروری است. شما میتوانید منیزیم را اغلب با استفاده از غذاها و میوه هایی چون موز، برنج و لوبیا دریافت کنید. از دیگر منابع بالقوه منیزیم میتوان به آجیل، لوبیا، سویا، دانه های کدو تنبل و حتی دانه های آفتابگردان اشاره کرد. همچنین مقادیر کمی از منیزیم در برگ سبزیجات، غلات تصفیه نشده و برخی محصولات لبنی یافت میشود. اطمینان حاصل کنید که این موارد را به رژیم روزمره خود در دوران بارداری اضافه کنید. نکتهی دیگری که حتما باید مدنظر قرار دهید این است که اطمینان حاصل کنید کودک شما منیزیم بیش از حد مصرف نمی کند.
۴. اسنک سالم مصرف کنید
تنقلات سالم بی شماری وجود دارد که می توانید در طول بارداری بخورید تا اطمینان حاصل شود که بدن شما تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن را دریافت میکند. این میان وعده ها نیز برای سلامتی و سلامت کلی مادر مفید هستند. سوپ گوجه فرنگی، کراکرهای غلات و نان کامل همه شیرینی های سالمی هستند که میتوانند باعث کاهش بیماری صبحگاهی در زنان باردار شوند.
چای زنجبیل، لیموناد و عصاره نعناع از دیگر گزینه های سالم روی میز هستند. سایر غذاهای سالم که برای زنان باردار بسیار توصیه می شود عبارتند از آجیل، خیار و موز. از مهم ترین فواید این غذاها این است که همهی آن ها به آسانی در معده هضم میشوند و برای سلامتی کلی شما و کودک شما عالی هستند.
فعالیت های روزانهی شما در هفته نهم بارداری چه چیزهایی میتوانند باشند؟
۱. با کودک خود ارتباط برقرار کنید
هفتهی نهم برای این که شما شروع به ارتباط برقرار کردن با کودک خود کنید بسیار عالی است. این موضوع تا حدی حائز اهمیت است که روانشناس بالینی دایان سنفورد بسیار توصیه میکند طی این هفته و هفته های آتی حداقل ۱۰ دقیقه در هر روز را به ارتباط برقرار کردن و صحبت کردن با فرزند خود اختصاص دهید. این کار را میتوانید با کشیدن نفس های عمیق و نشستن در یک محیط کاملا آرام آغاز کنید. شما میتوانید در طول این دوره به رویاها و آرزوهایی که برای فرزندتان دارید فکر کرده و آن ها را با او در میان بگذارید.
همچنین شما میتوانید تصور کنید که کودک شما چه شکلی خواهد بود؟ شما در این زمان علاوه بر تمام آنچه گفته شد میتوانید به اینکه در آینده چگونه نقشی خواهید داشت و چگونه والدینی خواهید بود فکر کنید و آن ها را متصور شوید. تکنیک هایی را که می توانید به اهدافی که برای خودتان به عنوان یک والد تعیین کردهاید، در نظر بگیرید. این یک راه خوب برای مادران جدید است تا خود را از اضطراب خلاص کنند در واقع این کار به آنها اجازه میدهد با نوزاد خود متولد شوند.
۲.روی کاهش استرس و اضطراب خود کار کنید
استرس و اضطراب، یکی از مشکلات شایع مادران در دوران برداری به شمار میروند. باید این را در نظر بگیرید که قرار داشتن مادر در معرض فشارهای شدید و اضطراب میتواند منجر به عوارض جدی در دوران بارداری شود! هر زمان که شما خود را در حال غرق شدن در استرس میبینید زمانی است که باید دست به عمل بزنید و خود را از چنگال آن رها کنید. در این زمان توصیه میشود تلاش کنید تا به تمرینات تنفس عمیق یا پیاده روی بپردازید تا بتوانید استرس و اضطراب موجود را از بین ببرید. ورزش می تواند سطوح استرس و اضطراب را تا حد زیادی کاهش دهد. ورزش برای تولید اندورفین در مغز بسیار مفید است و این آنزیم میتواند استرس و اضطراب را کاهش داده و شادکامی شما را افزایش دهد.
۳. با شریک زندگی خود در مورداحساس خود صحبت کنید
بسیار مهم است که شما یک خط ارتباطی با شریک زندگی خود داشته باشید. در مورد ترس هایتان و در مورد اینکه میخواهید به چه نوع والدینی برای فرزندتان تبدیل شوید با او صحبت کنید. نگران نباشید و سعی کنید حرف هایتان را به همسرتان منتقل کنید، او خودش قادر خواهد بود تا شما را درک کند. مراقب رابطهی خودتان در این برهه از زمان با همسرتان باشید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼