حالت تهوع در بارداری، درمان با راهکارهای خانگی
بسیاری از مادران با ورود به دنیای بارداری به شدت دچار عوارضی همچون تهوع و استفراغ می شوند که می تواند بسیار آزار دهنده باشد.
بسیاری از مادران با ورود به دنیای بارداری به شدت دچار عوارضی همچون تهوع و استفراغ می شوند که می تواند بسیار آزار دهنده باشد به همین سبب می پرسند که حالت تهوع در بارداری تا چه زمانی ادامه دارد؟ درمان حالت تهوع در دوران بارداری راهکارهای خانگی و دارویی بسیار زیادی دارد که باید چندین و چند روش را به درستی امتحان کنید تا دریابید کدامیک در شما موثر واقع می شود. اگر به دنبال روش درمان حالت تهوع در دوران بارداری می گردید و می خواهید درمورد حالت تهوع در بارداری و درمان های خانگی آن اطلاعات بیشتری کسب کنید، توصیه می کنیم تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
اکثر بانوان در مرحلهای از بارداریشان دچار تهوع صبحگاهی میشوند و به دنبال راههای درمان حالت تهوع در دوران بارداری هستند. ولی درمانهای ایمن و طبیعی این عارضه کدامند؟
تهوع بارداری
تهوع صبحگاهی یا از دست دادن اشتها و استفراغ با وجود معمول بودن در دوران بارداری برای کسانی که دچار آن میشوند، مشکلی بسیار جدی و ناراحت کننده است. و برای برخی که به صورت مداوم در سه ماههی دوم و سوم و در ساعات مختلف روز (بعد از ظهر و شب) با این مشکل مواجهه هستند، این عارضه به یک کابوس تبدیل میشود.
گرچه متخصصان بهداشت دقیقاً از علت آن اطمینان ندارند، اما معتقدند که دگرگونیهای هورمونی دوران بارداری مسبب این وضعیت است. میزان اندک قند خون و افزایش حساسیت به بوها نیز از عوامل موثر شناخته شدهاند.
حالت تهوع در بارداری تا کی ادامه داره؟
به گفتهی دکتر کوداکواش چیموسورو، متخصص زنان و زایمان، ۵۰% تا ۹۰% از بانوان دچار شکلی از تهوع صبحگاهی از میزان خفیف و ملایم تا شدید میشوند. اما همهی اخبار بد نیستند. برخی افراد براین باور هستند که تهوع صبحگاهی مانع میشود که مادر طی دوران حساسی که اعضای اولیهی بدن رویان در حال شکلگیری است، خوراکیهای خطرناک بخورد و در نتیجه، خطر بروز بیماریها و اختلالات مادرزادی کاهش مییابد. در نتیجه وقتی تهوع صبحگاهی وجود دارد، نتایج بهتری برای بارداری پیشبینی میشود. البته برای اکثر بانوان پس از عبور از هفتهی دوازدهم تا چهاردهم نشانهها بهبود مییابند یا کاملاً ناپدید میشوند.
اینها واقعیاتی دربارهی تهوع صبحگاهی است، اما تکلیف بانوانی که هر روز برای رهایی از این مشکل سر خود را در دستشویی خم میکنند چیست؟
به گفتهی متخصص تغذیه، ماریک اوبرهولزر، هر آنچه به شما احساس خوبی میدهد، بخورید و از بوهایی که آغازگر تهوع صبحگاهیاند، پرهیز کنید. خوراکیهای ساده (بدون نمک) مثل کراکر، کیک برنج، سیبزمینی کبابی ساده، نان تست ساده، سرآل ساده و ذرت بودادهی ساده مفیدند و به همین ترتیب، سبزیجات و میوهها. همچنین بهتر است به جای خوردن چند وعده غذای زیاد، در اندازههای کوچک و به دفعات میل کنید.
خوراکیهایی که احتمالاً سبب بهبود حالت تهوع در بارداری و درمان آن می شوند
حتی اگر میلی به خوردن ندارید، باید شکمتان را پر کنید. خوراکیهای سرشار از ویتامین ب۶ و منیزیم، مثل غلات کامل (سبوسدار)، گوشت، مغزها و سبزیجات با برگ سبز نشانهها را کاهش بخشد. گرچه برخی بانوان باردار نمیتوانند بوی پختن کلم را تحمل کنند، کلم به هر شکلی حتی خام آن نیز شکم را آرام میکند و حالت تهوع را بهبود میبخشد (گرچه باعث نفخ شکم میشود).
درمان حالت تهوع در دوران حاملگی، راهکارهای خانگی
به گفتهی خانم اوبرهولزر، هر بارداری متفاوت است و درمانهای تهوع صبحگاهی برای همه کارساز نیستند، اما چند درمان طبیعی وجود دارد که احتمالاً به بهبود درمان حالت تهوع در دوران بارداری یاری رساند.
- زنجبیل تقریباً به هر شکلی برای آرامشبخشیدن به شکم بسیار مفید است. سعی کنید شربت یا دمنوش زنجبیل را کمکم بنوشید، بیسکویتهای زنجبیلی را به آرامی بخورید و یا مربای زنجبیل را روی نان تست بمالید و نوش جان کنید.
- دمنوش نعناع یا لیمو بنوشید.
- رایحهی پوست لیمو یا رزماری (اکلیل کوهی) تازه را استنشاق کنید.
- یخی تهیه شده از آب یا آبمیوه را بمکید.
- پس از غذا تخم رازیانه بجوید یا دمنوش آن را میل کنید.
- فشار درمانی، طب سوزنی و هیپنوتیزم برای برخی بانوان کاراست و آثار جانبی مخرب ندارد.
آیا تهوع بارداری درمان می شود؟
اگر درمانهای خانگی کارآمد نباشد، از پزشک کمک بخواهید. قرص B۶ و دمیترون، برای برخی از بانوان مفید است. البته طیف ایمنی از داروها وجود دارد که میتوانید زیر نظر پزشک از آنها استفاده کنید.
در مواردی نادر، حالت تهوع و استفراغ بسیار شدید میشود، به طوری که باعث کاهش وزن شدید و کمبود آب بدن میشود که برای مادر و فرزند خطرناک است. بنابراین، باید فوراً نزد پزشک بروید. لازم به ذکر است در افراد بسیار ناخوش یعنی آنانی که به شدت کمبود آب بدن دارند و یا موارد شدید و مداوم تهوع صبحگاهی باید توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرند. زیرا این عارضه میتواند به علت عفونت مثانه، عفونت روده مثل آپاندیس، عفونت گوش یا بارداری غیرعادی نیز بروز کند.
فرزندتان در سه ماههی اول بارداری در آسیبپذیرترین وضعیت نسبت به سموم قرار دارد. به همین دلیل ممکن است چیزهایی که میتواند به فرزندتان آسیب برساند، باعث بروز حالت تهوع شوند، مثل گوشت خام و قهوه. بنابراین پیش از آنکه برای درمان حالت تهوع در دوران بارداری به هر دری بزنید، کمی به این نکته فکر کنید که این هم جزئی از بارداری بوده و به زودی به خاطره ها خواهد پیوست.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼