۲۱۳۵۴۳
۴۶۸۶
۴۶۸۶

عطسه زیاد در بارداری، آیا خطرناک است؟

بارداری می تواند باعث ایجاد سوالات و نگرانی های زیادی در ذهن خانم ها شود.

بارداری می تواند باعث ایجاد سوالات و نگرانی های زیادی در ذهن خانم ها شود. چیزی که ممکن است به نظر نرمال و بی ضرر برسد، ناگهان باعث نگرانی و اضطراب شما می شود. و یکی از آن ها می تواند عطسه کردن زیاد در دوران بارداری باشد. معمولا مادران باردار نگران آن هستند که عطسه کردن مداومشان از هر طریقی به کودک آسیب بزند.
یا آن که عطسه کردن، نشانه ای از مشکل قابل توجهی در سلامتی شان باشد. اگر به عنوان یک زن باردار نگران وضعیت خود هستید، تمام چیزی که نیاز است درباره ی عطسه کردن در دوران بارداری بدانید در این جا به شما می گوییم.

دلایل زیاد عطسه کردن در دوران بارداری
در دوران بارداری، زنان به دلایل زیادی می توانند عطسه کنند.
۱. ورم غشای مخاطی بینی در دوران بارداری
ممکن است زنان آبریزش بینی، کیپ شدن بینی و عطسه را در هر مرحله ای از دوران بارداری تجربه کنند. به این وضعیت، رینیت بینی یا ورم غشا مخاطی بینی در دوران بارداری می گویند که باعث گرفتگی بینی می شود.
رینیت بینی در دوران بارداری، معمولا دو هفته پس از تولد نوزاد بر طرف می شود. در این دوره ممکن است زنان، بیش از حد معمول عطسه کنند. اگر چه دلیل قطعی این شرایط هنوز مشخص نیست، اما ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی باشد که در دوران بارداری در بدن زنان رخ می دهد.
۲. آلرژی
ممکن است زنانی که قبل از بارداری آلرژی داشته اند، در دوران بارداری هم مشابه آن را تجربه کنند که عطسه کردن یکی از علائم آلرژی است. آلرژی می تواند فصلی باشد، مانند آلرژی هایی که از طریق گرده ها یا یونجه به وجود می آیند و یا آلرژی های محیطی که از طریق کرک و پشم حیوانات خانگی یا مایت های (موجودات ریز) گرد و خاک در خانه ایجاد می شوند.
آلرژی، خطر هر گونه نقص های نامطلوب زایمان را مانند نوزاد نارس یا کمبود وزن را افزایش نمی دهد.
۳. آنفولانزا یا سرماخوردگی
بارداری، هر زنی را نسبت به هجوم میکروب هایی که منجر به سرما خوردگی و آنفولانزا می شوند، آسیب پذیر می کند. در دوران بارداری، سیستم ایمنی دقیق تر می شود تا اشتباهی صورت نگیرد و جنین در معرض هجوم میکروب ها قرار نگیرد. این باعث می شود در مقابل هجوم میکروب های واقعی، آرام تر عمل کند که منجر به خطر افتادن سیستم ایمنی می شود. بنابراین اگر عطسه می کنید، ممکن است به دلیل سرما خوردگی یا آنفولانزا باشد.
اگر سرما خورده اید، هیچ جای نگرانی نیست، اما اگر به تب یا آنفولانزا مشکوک هستید، فورا با پزشک خود مشورت کنید چون در برخی از موارد می تواند خطرناک باشد.

آیا عطسه کردن به کودک آسیب می زند؟
اگر درباره ی زیاد عطسه کردن در دوران بارداری نگران هستید، مطمئن باشید که هم شما هم فرزندتان ایمن هستید. عطسه کردن نشانه ای از یک عارضه نیست و مطمئنا منجر به سقط جنین نمی شود. توجه با این نکته حائز اهمیت است که اگر عطسه کردن شما نشانه ای از آنفولانزا یا آسم است، باید سریعا با پزشک خود صحبت کنید.
اگر یک مادر مبتلا به آنفولانزا باشد، کودک هم به آن دچار می شود. همینطور اگر مادر در تنفس مشکل داشته باشد، کودک اکسیژن کافی که مورد نیازش است را دریافت نمی کند. همچنین زمانی که زنان عطسه می کنند، درد لیگامان گرد (گرفتگی عضلانی دردناک) را در جایی که اطراف شکم احساس درد شدید دارند، حس می کنند. اما جای نگرانی نیست زیرا این درد، ناشی از فشار به لیگامان(رباط) در هنگام عطسه است.

چگونه می توان عطسه کردن را کنترل کرد؟
هر دارویی که در دوران بارداری مصرف می کنید می تواند به کودک شما نیز منتقل شود. حتی دارو های بدون نسخه ای که بی خطر تلقی می شوند، می توانند برای شما مضر باشند. پس بهتر است به دارو های خانگی روی بیاورید یا قبل از مصرف هر گونه دارو در دوارن بارداری با پزشک خود صحبت کنید. در این جا راه هایی وجود دارد که می تواند شما را از گرفتگی بینی و عطسه کردن خلاص کند:

حساسیت فصلی در بارداری
-اگر هوای خشک حفره های بینی تان را تحریک می کند، از یک دستگاه رطوبت ساز استفاده کنید.
-اگر به گرد و غبار آلرژی دارید، گذاشتن یک دستگاه تصفیه هوا در اتاق ممکن است مفید باشد.
-اگر از مسدود شدن بینی تان رنج می برید، از اسپری نمکی بینی استفاده کنید.
-یک نتی پات (وسیله ای که برای ایجاد جریان آب در بینی استفاده می شود) با محلول نمکی یا آب مقطر می تواند برای تمیز کردن سینوس ها استفاده شود.
-خانه تان را تمیز نگه دارید و از گرده و کرک و پشم حیوانات خانگی دور بمانید.
-هنگام بارداری برای ایمن بودن در مقابل آنفولانزا، واکسن آنفولانزا بزنید.
-با پزشکتان درباره ورزش کردن صحبت کنید چرا که ورزش کردن می تواند به تقویت سیستم ایمنیتان کمک کند.
-غذاهایی سرشار از ویتامین C در رژیم غذاییتان قرار دهید تا ایمنی بدنتان را بهبود بخشید.
زنان در دوران بارداری بیشتر عطسه می کنند، اما اگر با علائم دیگری همراه بود یا نشانه ای از آنفولانزا یا آسم است، با مشورت کردن با پزشکتان کمک بگیرید.

منبع: سرسره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.