۲۱۴۵۴۶
۹۰۲
۹۰۲

ورم پا در بارداری، ده توصیه

بارداری با وجود تمام سختی‌ها و مشکلاتی که به دنبال دارد، یکی از مراحل زیبای زندگی است.

بارداری با وجود تمام سختی‌ها و مشکلاتی که به دنبال دارد، یکی از مراحل زیبای زندگی است. در حالی که جنبه‌های مثبت این دوره بیشتر از جنبه‌های منفی آن به نظر می‌آید، ولی مادر ناراحتی‌های زیادی را نیز تحمل می‌کند. از اختلال در خواب، حالت تهوع، گاز معده، کمردرد تا ورم پا ها در دوران بارداری اشک‌تان را درمی‌آورد.
ورم پا «edema »نامیده می‌شود. این مشکل مثل یک کابوس است. زمانی که پاهای‌تان ورم می‌کند، کفش‌هایتان اندازه پا نمی‌شود و در زمان راه رفتن احساس درد می‌کنید. ممکن است edema در هر دوره‌ای از بارداری بروز کند، اما معمولا در سه ماه دوم بیشتر از هر زمان دیگری خود را نشان می‌دهد.
انجمن بارداری آمریکا گفته است که ورم یک مسئله طبیعی در دوران بارداری است. بدن در این دوران ،خون و مایعاتی برای رشد جنین تولید می‌کند؛ به همین دلیل پاها شروع به ورم کردن می‌کنند.
این مایعات در پاشنه‌ها، ساق‌ها و کف پاها تجمع می‌کنند. جنین در حال رشد ،دائما به رگ‌ها فشار وارد می‌کند و به همین خاطر سرعت جریان خون از پاشنه‌ها و کف پا به قلب کمتر شده و مایعات در بخش‌های پایین بدن جمع می‌شوند.
اما در بعضی مواقع صورت، انگشتان، گردن و پایین کمر نیز ورم می‌کنند. گرمای تابستان، ایستادن برای مدت طولانی، فعالیت‌های روزانه، کلسیم پایین بدن، مصرف بالای کافئین و قهوه و سدیم بالا نیز عوامل به وجود آوردن ورم هستند.
بنابراین، در صورت مشاهده ورم پا ناگهانی در صورت، حفره‌هایی در پوست، فشار بالا، سردردهای شدید و کم شدن ادرار به پزشک مراجعه کنید. برای کسانی که از ورم پاها رنج می‌برند، درمان‌های مختلفی وجود دارد. با این روش‌ها می‌توانید درد ناشی از ورم پاهای‌تان را کمتر کنید.

چگونه از ورم پاها در دوران بارداری جلوگیری کنیم؟
۱. از پیاده‌روی لذت ببرید
زمانی که حامله هستید، پیاده‌روی برایتان خیلی مفید است و به کاهش ورم پاها کمک می‌کند. پیاده‌روی می‌تواند به چند روش، مایعات را در بدن نگه دارد و از تجمع آنها در پاها جلوگیری کند. زمانی که شما راه می‌روید، عضلات پا دائما منقبض شده و از این طریق مایعات اضافی از بافت بدن خارج می‌شوند. از طرفی دیگر، ضربان قلب و جریان خون در پاها افزایش می‌یابد ؛ به همین دلیل، مایعات را از کف پاها خارج می‌کند.
پیاده‌روی یک امتیاز دیگر هم به شما می‌دهد! اگر به طور منظم راه بروید، قوی می‌شوید و در زمان زایمان، استقامت و تحمل بیشتری پیدا می‌کنید.
پیاده‌روی یک فعالیت ایمن و مناسب است که می‌توانید در طول نه ماه بارداری با خیال راحت آن را انجام دهید. در ابتدا خیلی آرام راه بروید و به‌تدریج، سرعت خود را بیشتر کنید و مدت زمان راه رفتن خود را از ۲۰ دقیقه به ۶۰ دقیقه برسانید.
۲. پاهای خود را بالا ببرید
بالا بردن پاها در دوران بارداری مانع از ورم پاهای‌ شما شده و گردش خونتان را منظم می‌کند؛ مایعات به قسمت‌های پایینی بدن سرازیر نشده و ضایعات بدن به راحتی دفع می‌شوند. از طرفی دیگر، از التهاب و درد خلاص می‌شوید.
زمانی که خوابیده‌اید، یک کوسن یا بالش زیر پاهای خود قرار دهید.
در زمان نشستن، پاهای خود را روی یک بالش ترکی یا یک چهارپایه بگذارید.
۳. پاهای‌تان را در آب نمک بگذارید
آب‌نمک نه تنها ورم پاها را کم می‌کند، بلکه درد عضلات را هم از بین می‌برد. نمک اپسلوم ( نمک حمام ، حمام پا ) سم‌های بدن را خارج کرده و به بدن آرامش می‌دهد.
اگر از آب گرم استفاده کنید، جریان خون در پاها افزایش می یابد.
۱. یک لگن کوچک را با آب ولرم پر کنید.
۲. یک دوم نمک اپسلوم را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
۳. می‌توانید چند قطره عصاره لوندر، رز، رزماری یا انگورک به آب اضافه کنید.
۴. پاهای‌تان را تا زمانی که آب سرد شود، در آن نگه دارید.
۵. سه بار در هفته این کار را انجام دهید.
۴. پاهای‌تان را ماساژ دهید
ماساژ پاهای ورم‌کرده را تسکین می‌دهد. با ضربه‌های محکم روی پوست ورم‌کرده را بمالید و به عضلات فشار وارد کنید. این کار سیستم لنفاوی را فعال و مایعات را به‌طور طبیعی از پاها خارج می‌کند. یک ماساژ خوب همچنین شما را آرام می‌کند و روحیه‌تان را بهبود می‌بخشد.
هم چنین ماساژ پاها مستقیما بر قلب تأثیر می‌گذارد و ضربه و فشار وارده را کمتر می کند. اگر در ماه‌های آخر بارداری ماساژ دادن پا برای‌تان سخت می‌شود، از شخص دیگری بخواهید تا آن را برایتان انجام دهد.
۵. نمک کمتری مصرف کنید
فشار خون بالا باعث ورم پاها در دوران بارداری می‌شود. کمتر نمک بخورید تا فشار خون‌تان را پایین بیاورید. بدن به سدیم کمی نیاز دارد. و استفاده زیاد از نمک به بدن آسیب می‌رساند.
در زمان آشپزی، نمک زیادی به غذا اضافه نکنید. در عوض، چاشنی‌هایی را که دوست دارید با خود سر میز بیاورید و به غذای داخل بشقاب‌تان اضافه کنید.
از غذاهای آماده و کنسرو شده ،فست‌فودها و نوشیدنی‌های انرژی‌زا استفاده نکنید؛ حتی اگر مزه شوری هم نداشته باشند، باز هم سدیم زیادی دارند.
۶. شنا کنید
شنا کردن یک ورزش سبک است که ناراحتی ناشی از ورم پاها را در دوران بارداری کمتر می‌کند. چند حرکت ساده ،در زمان شنا حرکت مایعات را در بدن بالا می‌برد و فشار کم آب باعث می‌شود آب از بافت به رگ‌های بدن‌تان منتقل شود. شنا کردن وزن را پایین می‌آورد و فشار کمتری به کمر و باسن وارد می‌کند.
شنا کردن برای جنین خطری ندارد و معمولا ورزش مناسبی برای دوران بارداری محسوب می‌شود. شما می‌توانید این ورزش را تا قبل از تولد نوزاد انجام دهید.
۷. یوگای دوران بارداری انجام دهید
یوگای مخصوص دوران بارداری، جریان خون را در بدن بالا می‌برد و از تجمع آب در پاها جلوگیری می‌کند. یوگا ماهیچه‌های ساق پا را کش می‌دهد و باعث می‌شود مایعات خیلی سریع از بدن خارج شوند.
به جز آن ، فشار خون را پایین می‌آورد، درد کمر را کم می‌کند، خواب‌تان را بهبود می‌بخشد و ماهیچه‌ها را منبسط می‌کند. انبساط ماهیچه‌ها برای تولد نوزاد خیلی مهم است.
در دوران بارداری، بهتر است در کلاس یوگا شرکت کنید و آن را تنهایی در خانه انجام ندهید.
۸. غذاهای سرشار از پتاسیم بخورید
غذاهای سرشار از پتاسیم، سدیم را از بدن دفع و مقدار نمک را در بدن تنظیم می‌کند. سدیم آب را در بدن نگه می‌دارد؛ بنابراین، با مصرف پتاسیم از شر ورم پاها در دوران بارداری خلاص شوید. مقدار کافی از این ماده فشار خون‌تان را هم تنظیم می‌کند.
یک خانم باردار باید روزانه ۴۰۰۰ تا ۲۰۰۰ میلی‌گرم پتاسیم مصرف کند. غذاهای مقوی در بارداری و همچنین میوه هایی مانند موز، آواکادو، انجیر، کاهو، پیازچه، شاهی، کرفس، شهد سیاه، پاپایا، جعفری، ریواس، کنگر فرنگی، کیوی، آب آلوبخارا، اسفناج، گوجه‌فرنگی خشک‌شده، کلم و شوید سرشار از پتاسیم هستند.
۹. منیزم بدن‌تان را بالا ببرید
در خیلی از موارد، تجمع آب یا ورم بدن به دلیل کمبود منیزیم است. پس سعی کنید تا می‌توانید منیزیم بدن خود را افزایش بدهید.
خوردن ۴۰۰ تا ۲۰۰ میلی‌گرم منیزیم در روز ،ورم پاها را در دوران حاملگی کمتر می‌کند. غذاهای سرشار از منیزم را در رژیم غذایی‌تان بگنجانید. خوراکی‌هایی مثل بادام، توفو، اسفناج، شکلات تلخ، تخم‌کدو، بروکلی و آواکادو منیزیم زیادی دارند.
یک رژیم غذایی غنی از منیزیم ،فشار خون را پایین می‌آورد. این ماده از تولد زودهنگام نوزاد نیز جلوگیری می‌کند.
۱۰. آب کافی بنوشید
بیشتر ورم پا ها در دوران بارداری به دلیل عدم تعادل سدیم و آب در بدن است. این مشکل باعث می‌شود بدن دمای ثابت به خود بگیرد و شما دائما احساس گرما کنید.
نوشیدن آب به‌طور منظم، این مشکلات را از بین می‌برد، آب ضایعات بدن را خارج می‌کند و کارکرد کلیه‌ها را بهبود می‌بخشد.
آب فراوان بنوشید تا بدن‌تان آب کافی داشته باشد. برای اینکه خاصیت آن را بیشتر کنید، یک قطره لیمو هم به لیوان آب خود بیافزایید. لیموترش خاصیت ضدالتهابی دارد و باد بدن را خیلی سریع کاهش می‌دهد.
هم چنین، کافئین کمتری مصرف کنید. کافئین ادرارآور است و با مصرف آن مقدار زیادی از آب بدن‌تان را از طریق ادرار از دست می‌دهید و دچار کم‌آبی می‌شوید.

توصیه‌های بیشتر
پاهای‌تان را جمع نکنید. این کار باعث می‌شود خون از ران‌ها به کف پاها جریان پیدا نکند.
کفش‌های راحتی بپوشید و با کفش‌های پاشنه‌دار خداحافظی کنید.
در زمان خوابیدن یا استراحت، به طرف چپ دراز بکشید تا جریان خون در بدن افزایش یابد و ورم پاها از بین برود.
رژیم غذایی مناسبی داشته باشید تا در دوران بارداری سالم بمانید.
حداقل روزی ۵ وعده میوه و سبزیجات میل کنید.
سیگار کشیدن ورم پاها را زیاد می‌کند. از دوران بارداری به عنوان یک فرصت طلایی برای ترک سیگار بهره ببرید.
تا جایی که امکان دارد استراحت کنید و شب‌ها ۸ تا ۷ ساعت بخوابید.
لباس‌هایی که دور مچ دست و مچ پای آنها تنگ است، نپوشید.
برای استفاده از هر گونه دارو یا افزایش سطح فعالیت خود با پزشک مامای خود مشورت کنید.

منبع: دکتر چک

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.