انتقال ویروس کرونا، در بارداری چگونه است؟
تب بالا در مراحل اولیه بارداری می تواند خطر بعضی از نقص های مادرزادی را افزایش دهد.
هنوز برای نتیجه گیری عوارض کرونا بر مادران باردار ، شیرده و نوزادان زود است و یافته های دقیق و مشخصی وجود ندارد اما بر اساس مشاهدات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تب بالا در مراحل اولیه بارداری می تواند خطر بعضی از نقص های مادرزادی را افزایش دهد.
تاکنون نوزادانی که از مادر مبتلا به کرونا متولد شده هیچ کدام کرونا مثبت نبوده اند.
شستن دست ها و ضد عفونی کردن کامل آن ها قبل از لمس نوزاد ، شیردوش، بطری و استفاده از ماسک هنگام شیردهی.
به طور کلی عفونت های ویروسی تنفسی می تواند عواقب منفی برای سلامت نوزاد داشته باشد مانند کم وزنی و تولد زودرس.
درباره انتقال ویروس ۱۹ - covid از طریق شیردهی اطلاعاتی در دست نیست .
این ویروس در نمونه های مایع آمنیوتیک و شیر مادر یافت نشده است .
ویروس های دیگر این خانواده مانند سارس و مرس می تواند عوارض بسیار شدیدی در دوران بارداری داشته باشد.
مادری که آزمایش کرونای او مثبت شده است یا علایم مشکوک دارد باید تمام مراقبت های لازم را انجام دهد تا ویروس به نوزاد وی منتقل نشود .
جلوگیری از عوارض شست و شوی مکرر دست ها
به دنبال شیوع کرونا ویروس جدید در کشور، یکی از توصیههای مهم بهداشتی، شستوشوی مکرر دستهاست؛ در حالیکه استفاده بیش از حد از مواد شوینده و ضدعفونی کننده میتواند به پوست دست، آسیب زده و منجر به بروز زخم یا اِگزما شود.
دکتر آرش ابطحیان متخصص پوست با اشاره به ایجاد اِگزما بر روی پوست دست به دلیل شستوشوی زیاد، گفت: به طور طبیعی یکسری مواد بر روی پوست قرار دارند که به نوعی مرطوب کننده و نرمکننده پوست محسوب میشوند. در عین حال چربی روی پوست از موادی تشکیل شده که در الکل و مواد شوینده حل میشوند.
وی افزود: بر همین اساس وقتی به میزان زیادی دستهایمان را با مواد شوینده یا الکل میشوییم، چربی سطح پوست کاهش مییابد؛ بهطوری که الکل چربی روی پوست را حل میکند و سایر مواد سطح پوست هم ممکن است با مواد شوینده از بین روند. بر این اساس به نوعی با شستوشوی زیاد لایه محافظ پوست را از بین میبریم.
ابطحیان ادامه داد: با از بین رفتن لایه محافظ، پوست نسبت به عواملی که پیش از این نسبت به آنها حساسیت نداشته، دچار حساسیت میشود که خود را به صورت اگزما نشان میدهد. اگزما همان چیزی است که به صورت قرمزی، خارش، پوستهریزی و التهاب پوست خودش را نشان میدهد.
این متخصص پوست تاکید کرد: برای جلوگیری از ایجاد این اگزما باید به دفعات متعدد در طول روز از مرطوبکنندهها و نرمکنندههای پوستی استفاده کنیم. ترجیحا هم از نرمکنندههایی استفاده کنیم که پایهای از اُسِرین، اوره و سِرآمیدها(یک خانواده بزرگ از لیپیدهای مومی) دارند که بتوانند مواد اصلی پوست را به آن رسانده و از بروز اگزما جلوگیری کنند.
ابطحیان با بیان اینکه هر نوع روغنی که بتواند نرمکننده یا مرطوبکننده باشد مناسب است، گفت: معمولا آنچه موثرتر است، ترکیباتی هستند که به صورت علمی ساخته شدند و میتوان آنها را از داروخانهها تهیه کرد.
وی همچنین گفت: باید توجه کرد که اگزمایی که به دلیل مواد خارجی ایجاد میشود، بیشتر یک وضعیت پوستی گذرا است و بیماری پوستی محسوب نمیشود و اگر از مواد مرطوبکننده و نرمکننده بر روی پوست استفاده شود، اگزما هم رفع میشود.
منبع:
بهداشت نیوز
نظر کاربران
خشکی دهان نشانه کرونا هست یا ن؟
پاسخ ها
همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
https://bit.ly/31AMOqp